Şimdi Ara

Sizce hangi 7850?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, çok kararsız kaldım bir de sizin yorumlarınızı almak istedim. 3 farklı 7850 arasında kaldım, siz hangisini tasiye edersiniz ?

    Sapphire 7850 O.C (925/1250MHz)

    Powercolor 7850 PCS+ (1000/1200MHz)

    Asus 7850 DirectCUII TOP (1000/1250MHz)

    Fiyat konusunda hepsi birbirine yakın, 30 liralık bir fark var. Hepsinin ayrı bir artısı var, mesela Asus'un satış sonrası desteği, Powercolor'un PCS+ soğutması ve Sapphire'in stok hızı gibi. Cidden çok kararsız kaldım bi yardım edin lütfen



  • souverng S kullanıcısına yanıt
    bu kartlar kağıt üstünde iyiler yanlız mimariler aynı olmasına karşı bord üzerindeki düzenleri farklı bu yüzden bence karşılaştırmalarına göz atmalısın. tahmin ediyorum en fazla aralarında 1-2fps fark olacaktır
  • Powercolor yada saphire al.asusa bulasma sana benden bi tavsiye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus bence en iyisi,sapphire de olabilir.Ama powercolordan uzak dur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gayet kaliteli ve serin çalışıyor kendim asus hd 7870 kullanıyorum çok memnunum hiç bir sorunu yok hatta yük altında max 57 derece gördü
  • Sapphire'i arkadaşım kullanıyor, gayet sessiz ve serin bir kart, fiyatı da uygun
  • omfarcan kullanıcısına yanıt
    sen ne içtin kendinde misin ? bu işlerden zerre anlamadığın belli oluyor. en iyisi asustur sonrada msi ve gigabyte gelir .saphire powercolor zotac gibi markalar kadar şikayet gelen başka marka yok. başlığı açan arkadaş sen bu arkadaşa uyma git asus al rahat edersin sessiz çalışır zor ısınır. az pahalıdır diğerlerinden ama pişman olmazsın
  • souverng S kullanıcısına yanıt
    Ben hem Asus 7850 Top hem de Powercolor PCS+ kullanıcısı olarak bizzat kullanıp test ettiğim ve hala da kullanmakta olduğum bu kartları rahatlıkla öneririm.
    Benim şahsi düşünceme göre PCS+ bir adım öndedir, çünkü boyutu daha kısa ve kasa içinde fazla yer kaplamıyor, tek 92mm fanı sayesinde Asus'a göre daha sessiz ve serin çalışıyor.
    En önemli ve beğendiğim özelliği ise, kartın üzerinde chil voltaj kontrolcüsü sayesinde rahatlıkla voltajı 1.300 e yükseltebiliyorsunuz ve kart limitlenmediği için yüksek hızlara overclock yapabiliyorsunuz. Rahatlıkla 1250/1450 hızlarda kullanabileceğiniz bir karttır.
    Asus ise marka değeri ve servis desteği açısından öne çıkıyor fakat voltaj sınırlamasından dolayı PCS+ gibi yüksek hızlara çıkartamıyorsunuz! Bunun için Bios mod yapmak gerek ki bunuda küçük bir yardımcı program ile rahatlıkla yapabilirsiniz ve yine yüksek hızlara ulaşmak mümkün.
    HD 7850 kartlar çok ısınan kartlar olmadığı için ısıyı dert etmenize gerek yok hangisini alırsan al ısı sorunu yaşamazsın, ben şahsen bu iki kartı Crossfire yapıp 1200/1400 kullanıyorum ve sıcaklıklar maksimum 65 derece oluyor ki 80-90 dereceye kadar yolu olduğunu düşünürsek gayet serin diyebiliriz.
    Sapphire kullanmadığım için yorum yapamam fakat çift fanı sayesinde daha serin çalıştığı söyleniyor ama dediğim gibi kartlar zaten çok ısınmadığı için 3-5 derece serin çalışmasının performansa bir etkisi olmayacaktır.
    Sonuç olarak, overclock yaparım dersen PCS+ al derim. Yok yapmam dersen Asus tercih edebilirsin.
    Bu iki karta kıyasla Sapphire alacaksan da fiyat olarak 40-50 TL ucuzsa tercih edilebilir.




  • Forumu iyi takip etmedigin belli.bak bakalim asusun son parti urunlerine ne kadar sikayet var.en barizi 7790.ilk once arastir.lafinida bil duzgun konus!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sapphire
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, zaten kararsız kalmamın nedeni de hepsinin iyi olması.

    Asus zaten Türkiye'de AMD'nin en iyi satış sonrası hizmetini veriyor, daha önceki tecrübelerimden biliyorum. TOP modeli de çok beğenilen bir model. Stok hızına gelirsek, zaten en hızlı 7850lerden birisi.

    Diğer yandan PCS+ da Powercolor'un kendini kanıtlamış modeli, 7850 testini bulamadım ama daha önceki serilerde PCS+ lar diğer tasarımlara 10 dereceye kadar fark atıyordu.

    Sapphire'e karşı ise bi sempatim var, hem ucuz, hem de AMD diyince nedense aklıma Sapphire geliyor. O.C modeli ve çift fanlı olması, boyutunun küçük olması, Trixx programı vs.vs. derken cidden çok kararsız kalıyorum :D

    Ama bu 3 seçenek arasında Asus veya Powercolor arasında gidip geliyorum. İnternette bu 3 kartın da olduğu bir test bulamadım (ısı,ses, güç tüketimi vs. testi) eğer bilen bir arkadaş varsa link atarsa çok memnun olurum.




  • Eklemeyi unuttum, Asus'un 3 yıl garantisi olduğu doğru mu?
  • bende 7850 2gb sapphire var

    sessiz ve oyunlarad performans iyi
  • Tabikide asus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omfarcan

    Forumu iyi takip etmedigin belli.bak bakalim asusun son parti urunlerine ne kadar sikayet var.en barizi 7790.ilk once arastir.lafinida bil duzgun konus!!

    7790 çok büyük ihtimal driver sorunundan öyle saçmalıyor yoksa güzel kart 7790 sorunlu asusun son parti ürünlerinde hiç birşey yok ayrıca en kalite ürün şuan için 'ASUS'
  • Pcs+ al.Boyu asus topdan daha kısa ve daha serin.Powercolor kötüleyenlere bakma.Pcs+ gayet iyidir.
  • 2gb dan asagiya kart almayin. marka olarak ben sapphire 7870ghz edition kullaniyorum sessiz ve serin calisiyor ama powercolor'in o.c ile ciktigi degerlerde fena degil kotuleyenlere bakma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omfarcan

    Powercolor yada saphire al.asusa bulasma sana benden bi tavsiye.

    Bence powercolor a bulaşilmaz.Kötü bi marka değil ama asus dururken no powercolor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mystik

    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx660-dc2o-2gd5-gtx660-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62724

    alabilirsin

    8xxx serisiyle Nvidia'da çok sorun yaşadım, o nedenle NVidia düşünmüyorum hocam teşekkür ederim :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.