Şimdi Ara

Sizce eşcinsellik anormal bir şey midir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hz Carrier

    quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hz Carrier

    quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hz Carrier

    quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Bu benim şahsi düşüncem ;

    Bir eşcinsel , hetero bir ilişki yaşamadığı sürece üreyemiyor. Yani soyunu devam ettiremiyor. Eş cinsel ilişki de iki aynı cinsin ilişkisi sonucu bir çocuk dünyaya gelme olasılığı yok. O sebepten normal olmadığını düşünüyorum. ( Eminim şimdi teknoloji gelişti falan filancılar gelecek ama biz doğal yollardan yani normallikten söz ediyoruz )

    Tek normalin heteroseksüellik olduğu fikrindeyim. Zaten soyunu devam ettirebilen sadece onlar.

    Bu şekilde bakarsak üremek istemeyen bir heteroseksüele de anormal demeliyiz. Temelde aynılar çünkü, üreme yetileri var ama üremek istemiyorlar.

    Benim şahsi görüşüm sarı saç, mavi göz ne kadar anormalse o derece anormal.

    Yani ben tam anlatmak istediğimi aktaramamışım oraya aslında.

    Biz bu evrim için nasıl bir tanım yapıyoruz. Diyoruz ki bulunduğu çevreye en iyi uyum sağlayanlar yaşar geri kalanlar zamanla yok olur. Uyum sağlayanlar ise gelişmeye devam eder.

    Evrim doğanın kanunu iseyani normali ise eş cinsellik anormal oluyor. Çünkü evrimleşip gelişmeye soyunu bir sonraki nesile aktaramıyor. Burada insanların tercihleri söz konusu değil burada donanımın kendini bir sonraki noktaya taşıyıp taşıyamayacağı söz konusu.

    Eş cinsel ilşkide bu mümkün değil. Bir sonraki nesile bile geçemiyor. Ama heteroseksüellerde öyle bir sıkıntı yok. Eğer isterse üreyip soyunu aktarmaya devam edebilir. Tercihlerden ziyade biz yazılım ve donanımın işlevine odaklanmalıyız bu konuda.

    Donanım olarak zaten bir sorun yok ortada. Yazılım olarak da bu arkadaşlar homoseksüel oldukları için üremiyorlar. Bunu üremeye bir engel olarak görüp göremeyeceğimiz tartışma konumuz. Benim görüşüm bu durumun üremeyi istemeyen bir heteroseksüelle aynı olduğu yönünde. Çünkü keyif almasalar da istedikleri an üreme yetileri var.

    Diğer konuya gelirsek; eşcinselliğin tam olarak neden kaynaklandığı hâlâ bilinmiyor ama benim fikrim genlerin fazla payı olmadığı yönünde. Bu yüzden de genlerini aktaramadıkları için eşcinselliğin yok olacağını açıkçası pek sanmıyorum. Ancak bu konuda herhangi bir bilimsel kaynağım yok, sadece düşüncem bu. O yüzden yanıldığım bir nokta varsa beni aydınlatırsanız iyi olur.

    Zevk almasalar bile üreyebilirler kısmına takıldım.

    Zevk almadan üreyebilmeleri için yapacakları eylem heteroseksüel bir çiftleşme gerçekleştirmek.

    Eş cinsel bir çiftleşmenin sonucunda çocuk sahibi olmak mümkün değil. Zaten bahsettiğimiz şey eş cinsel ilşikinin normalliği. Bu ilişki sonucu bir çocuk dünyaya getirilemiyor. Biz işe bilimsel yanından bakacaksak eğer bu normal bir çiftleşme olmuyor.

    Heteroseksüel olup çocuk yapmak istemeyenler , yada herhangi bir biyolojik sebepten dolayı isteseler bile sahip olmayanlarda normal olmuyor zaten. Ortada normali anormalleştiren etmenler var hastalık tercih vs. gibi.

    Biyolojide çiftleşmenin amacı üremek. Ben olaya direk bu açıdan baktım işin psikolojik kısmını hiç ele almadan.



    Zaten bir sevişmeye (daha uygun kelime bulamadım, çiftleşme sadece kadın-erkek arasındaki bir sevişmeyi kapsar çünkü) salt üreme amacıyla bakıyorsak, o zaman üreme maksatlı olmayan her sevişmeye anormaldir diyebiliriz tabi ki. Yani "biyolojik olarak anormaldir" önermesinin doğru olduğunda hem fikirim. Benim de asıl baktığım yer psikolojik kısmıydı zaten. İnsanlar sadece üremek için sevişmez, sevişme ayrıca en büyük zevk kaynaklarından biridir. Bu açıdan baktığımda da eşcinsel ilişkide bir anormallik görmüyorum. Hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz aslında.

    Evet fark ettim. İşi psikolojik ve biyolojik olarak ayırırsak ikimizde doğru noktadayız.




  • Doğaya aykırı bir şeydir.Bütün canlıların en önemli görevi nesillerinin devamını sürdürebilmektir.Bu olaya dini açıdanda baksak evrimsel açıdanda baksak anormal oluyor.Ancak kişinin kendi seçimi hiç kimse bir şey diyemezBana dokunmayan ve benim özgürlüğümü kısıtlamayan hiçbir şeye lafım olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 12 Aralık 2014; 17:47:55 >
  • Abicim sizene ya?İki insan istediği şekilde birbiriyle ilişkiye girer sizi geren ne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PsiKoman

    Abicim sizene ya?İki insan istediği şekilde birbiriyle ilişkiye girer sizi geren ne?

    Onu zihnimde canlandırmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açık ve net normal bi durum değil tabiki .Allah lanetlemiş lut kavmi boşa helak olmadı dinimin haram kıldığı birşeye nasıl normal derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • terapi dışında başka tedavi yöntemi var mı bu durum için ?
  • Normal değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle imha edilmesi gereken tiplerdendir, toplumda yerleri yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.