Şimdi Ara

Sizce Çok Ekipman Olmadan Müzik Yapılır mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Direk konuya gireyim 2 yıldır müzik yapma ve çalma işindeyim daha yaşım çok genç (16) yeni yeni başladım, 2 yıl çok az bir şeyler öğrenmek için. Speed - trash - death metal tarzı müzikler dinliyorum dolayısıyla elektro gitar çalıyorum .d seviyemi soracaksanız internette gördüklerimiz kadar olmasa da lucretia / tornado of souls / bohemian rhapsody gibi müziklerin sololarını çalabiliyorum.


    Gitar çaldığım 2 yılın son 1 yıllık kısmında, FL Studio 'dan bateri ve bass hazırlıyorum ve ses kötü durmuyor. Üstüne gitar kaydetmek istediğim zaman ya direk amfimden aux kablosu ile aldığım sesi direk kaydediyorum ki bu rezil bir ton anlamına geliyor ve parçada bateri ve bass çok iyi olmasa da iyi dururken gitar işin içine ediyor(amfi : Fender mustang). Ben de şöyle bir sistem kurdum aux ile amfiden gelen clean tondaki ses bias fx programının megadeth tonu + compressor ile tonu ayarladıktan sonra sesi hoparlöre veriyor. Audacity programı (ses kaydettiğim program) hoparlöre verilen sesi alıyor ve kaydediyor ve ton önceden çok kötü iken bu şekilde kötü veya ortalama diyebileceğimiz hale geliyor ve kayıtlar temiz ne çalındığı daha bir anlaşılır oluyor. Ama bu sefer gecikme oluyor ayarlardan gecikmeyi %90 oranında hallediyorum. Artık müziğimi kaydedeyim diyorum, bu sefer de sesi hoparlörden audacitye yansıttığım için kayıt yaparken arka planı da kaydediyor ve arka plan ile kayıtta hafif gecikme olduğu için arka arkaya tüm bateri ve bass sesleri oynatıyor yani yankı yapıyor gibi oluyor. Bu problemi çözemedim arka plansız mı kayıt yapayım. Zaten kulaklığım da yok arka plan olunca bile düzgün duyup zamanlamayı ayarlayamıyorum. Kullandığım FL studio, bias fx, bias amp ve addictive drums, modo bass pluginleri korsan,100 küsür problemi var. Gitar kaydedeyim desem ekipmanım yok artık ses kartı zımbırtısı mı ne lazım elimde hiç olmadığı için bilmiyorum zaten bunların hepsini kendim deneyerek öğrendim %10 ' u tutoriallardan.


    Kısacası hocam abimden kalan, eskiden alınmış iyi bir gitar ve metal müzik tonları için kötü olan bir amfim var, artık ses kaydı ses kartı olmadığı için mi kötü bilmiyorum. Daha da kısacası fakirim hocamm  . Gitar ve amfi alınmasaydı önceden gitarım da olmazdı. Buraya kadar okuduysanız sorum şu : sizce ekipmansız arkaplan yapmaya veya kayıt yapmaya devam mı edeyim yoksa ileride işim olup iyi bir ekipman ve sistem alıncaya kadar kendimi geliştireyim mi? İçimden çok müzik yapmak geliyor.




    (dediğim gibi konularda yeniyim yanlışım varsa düzeltirsiniz ben kendi deneyimlerimden anladığımı yazdım)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust In Peace_01 -- 25 Eylül 2020; 22:24:30 >







  • Kayıtta her zaman en iyi sonuç mikrofon kullanarak alınıyor. Amfinin output'u ile aldığın kayıttan gelen sinyal çok dengesiz bir sinyal. Şöyle söyleyeyim, o sinyal bir kere direkt analog sinyal ve ses kartı kullanmadığından dijital sinyale iyi bir ölçüde çevrilemiyor. Dijital sinyal ne dersen bilgisayarın anlayabildiği 0 ve 1'lerden oluşan sinyal. Bilgisayarda o sinyali işlemen için dijitale dönderilmesi gerekiyor. Bunun için ses kartı lazım. Bilgisayarınki bu işlemi ses kartı kadar iyi yapamaz eğer çok iyi bir ses kartın yoksa, ki olsa bile ses kartı sadece o görevi yapmak üzere dizayn edildiğinden genelde daha iyi sonuç veriyor.

    Sana bu sorunu çözmen için verebileceğim en ucuz öneri: En son 500-600 bandında iyi bir ses kartı alabiliyordun. Şimdi fiyatlar ne oldu bilmiyorum. Behringer'in ses kartlarını öneririm. Fiyat performans açısından iyi. Buna alternatif Scarlet markası var, ona da bakabilirsin.

    Diğer öneri: Mikrofon almanı tavsiye ederim. Yüksek output'lu ve distortion'lı bir müzik yaptığından senin sorununu en iyi Shure SM-57 mikrofon çözer. Bu mikrofon yılların mikrofonudur. Taş gibi mikrofondur. Fiyatı da 1000 bandında olsa gerek. Dinamik mikrofondur, dolayısıyla ev ortamında sıkıntı yapmaz. Yani condenser mikrofonlar var, genelde akustik kaydında kullanılır bunlar. Bu mikrofonlar en ufak sesi bile alırlar. Yan odada babanın izlediği televizyon falan kayıtta duyulur. Dinamiklerde bu problem yok.

    Mikrofon alacak olursan ses kartı yine alman şart. Dolayısıyla yerinde olsam ilk ses kartı alırdım. Amfin --- Ses kartı --- Bilgisayarın şeklinde yaptığın kayıt bile level atlatır sana. Buna bir de daha sonra mikrofon koyarsan şahane olur.


    Son soruna gelirsek, bir müzisyen olarak yapabileceğin en iyi şey sürekli yeni içerik üretip kendini taze tutmak olur. Eğer tekrarlıyor gibi olursan farklı şeyler dinle. Sürekli aynı şeyleri dinlemekten vazgeç. Ben de senin yaşlarındayken sadece metal dinliyordum. Şu an hiç metal dinlemiyorum, çünkü gerçekten ortaya konan çoğu içeriğin gitar işçiliği tatmin etmiyor ve acayip tekrar ediyor. Birbirinin kopyası gibi çoğu müzik metal piyasasında, birkaç grubu bunun dışında tutarsak.

    Kaydın kötü bile olsa kendini sürekli kaydet. Kaydedip dinlemek iyi bir pratiktir. Nerede sıkıntın olduğunu anlarsın. Zamanlama sıkıntıların kabak gibi ortaya çıkar. Yaptığın kötü bendler ortaya çıkar. Bunların hepsinin üzerinde çalışır daha iyi olursun daha sonra. Devam yani




  • Öncelikle aydınlatma için teşekkürler Şuan herhangi bir şey alabilecek durumda değilim birkaç yıl önce ne alındıysa o ne yazık ki. Bu da müzik kaydedememem anlamına geliyor en azından arka plan ile. Behringer'i duymuştum birkaç gün önce araştırmıştım. Üniversiteye gidersem belki müzikle alakalı bir yerde çalışmayı ve almayı amaçlıyorum o zamana kadar fakir stilinde sadece gitar kaydına devam :D En azından kendimi geliştirmem için zaten bunu sürekli yapıyordum. Mikrofon bana ses kartı alınması gerektiği ve eski stil olduğunu düşündüğüm için pek mantıklı gelmemişti ama ileride ses kartı alırsam onu da alırım bu konuda fikrim değişti :D Hocam yeni içerik üretiyorum da arka plan ile kaydedemedikten sonra insanın morali bozuluyor. Bu yüzden bir süre üretmeyi bırakıp sadece rifflerimi ve sololarımı not etmeyi düşünüyorum. Sadece metal müzik dinlemiyorum bu aralar klasik müziğe merak sardım. Çocukluğumdan beri pop ve rap tarzını dinlemedim dinleyeceğimi sanmıyorum(belki de çok derine inmediğim için sevdiğim müziği bulamamışımdır). Tekrarı konusunda doğrusunuz fakat ben aşırı aşırı seçici bir insanım. Herkesin sevdiği grupları ya 2 müziği dinledikten sonra diğerlerini dinlemiyorum ya da beğenmedim diyorum. Harbiden çoğu müziğini dinlediğim çok az grup var çok grup bilmeme rağmen. (örnek favori gruplarım : metale ilk başladığımda SOAD, sonradan da megadeth, death, cannibal corpse, cacophony bunlar birkaç örnek) Diğer tarz müziklere açığım arada dinlemeyi denerim ama beğenmem :D Kasıntı meselesi değil harbiden çok beğenmem. Elbette sevdiğim müzik var metal olmayan ama açıp da dinlemem sadece açılınca laf etmem. Zamanlama sıkıntısı konusunda haklısınız kendime diyorum ki olsa olsa 1 hata vardır 4 tane çıkıyor :D Şöyle bir sıkıntı da var derslerime pek çalışmadığım ve sınava 1.5 sene kaldığı için babam derslerim kötü olunca haklı olarak yaptığım müziğe sarıyor. Kendimce müzisyen olarak da iş bulunabilir ama adam kızıyor sınavda gitar soracak diye belki de haklıdır.Neyse ergen olmaya devam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rust In Peace_01

    Öncelikle aydınlatma için teşekkürler Şuan herhangi bir şey alabilecek durumda değilim birkaç yıl önce ne alındıysa o ne yazık ki. Bu da müzik kaydedememem anlamına geliyor en azından arka plan ile. Behringer'i duymuştum birkaç gün önce araştırmıştım. Üniversiteye gidersem belki müzikle alakalı bir yerde çalışmayı ve almayı amaçlıyorum o zamana kadar fakir stilinde sadece gitar kaydına devam :D En azından kendimi geliştirmem için zaten bunu sürekli yapıyordum. Mikrofon bana ses kartı alınması gerektiği ve eski stil olduğunu düşündüğüm için pek mantıklı gelmemişti ama ileride ses kartı alırsam onu da alırım bu konuda fikrim değişti :D Hocam yeni içerik üretiyorum da arka plan ile kaydedemedikten sonra insanın morali bozuluyor. Bu yüzden bir süre üretmeyi bırakıp sadece rifflerimi ve sololarımı not etmeyi düşünüyorum. Sadece metal müzik dinlemiyorum bu aralar klasik müziğe merak sardım. Çocukluğumdan beri pop ve rap tarzını dinlemedim dinleyeceğimi sanmıyorum(belki de çok derine inmediğim için sevdiğim müziği bulamamışımdır). Tekrarı konusunda doğrusunuz fakat ben aşırı aşırı seçici bir insanım. Herkesin sevdiği grupları ya 2 müziği dinledikten sonra diğerlerini dinlemiyorum ya da beğenmedim diyorum. Harbiden çoğu müziğini dinlediğim çok az grup var çok grup bilmeme rağmen. (örnek favori gruplarım : metale ilk başladığımda SOAD, sonradan da megadeth, death, cannibal corpse, cacophony bunlar birkaç örnek) Diğer tarz müziklere açığım arada dinlemeyi denerim ama beğenmem :D Kasıntı meselesi değil harbiden çok beğenmem. Elbette sevdiğim müzik var metal olmayan ama açıp da dinlemem sadece açılınca laf etmem. Zamanlama sıkıntısı konusunda haklısınız kendime diyorum ki olsa olsa 1 hata vardır 4 tane çıkıyor :D Şöyle bir sıkıntı da var derslerime pek çalışmadığım ve sınava 1.5 sene kaldığı için babam derslerim kötü olunca haklı olarak yaptığım müziğe sarıyor. Kendimce müzisyen olarak da iş bulunabilir ama adam kızıyor sınavda gitar soracak diye belki de haklıdır.Neyse ergen olmaya devam
    Dostum ne yazık ki baban haklı. Acı ama gerçek Türkiye'de yaşıyorsun. Burada müzisyen olmak vebalı olmak gibi bir şey. İğrenç bir müzik piyasası var. Ben uzun yıllardır müzikle ilgileniyorum, asıl işim mühendislik ama gençliğimde senin gibi müzisyen olma hevesim vardı. Müzisyen daha çok insan tanıdıkça daha da iyi anladım köşeden döndüğümü. Taksim nevizadeye gidiyorum o iğrenç arabesk soslu pop müziklerini çalıyorlar, yalnızca 3 akora basarak. Ne bileyim, beşiktaşa gidiyorum yine aynı. Amerika'da İngiltere'de yurtdışında bu kadar değil ya gerçekten. Mesela Amerika'da Nashville diye bir şehir var, acayip kaliteli müzik yapıyolar her barda. Son kalite öyle diyeyim. Gelenek olmuş ve sahip çıkıyorlar. Burada yok böyle bir yer, her yer vasat.

    Çok güzel işler çıkaran bir iki insan biliyorum, ancak 100-150 kişi takip ediyordur öyle diyeyim. Ruhunu şeytana satmazsan müzisyen olarak Türkiye'de elin ekmek tutmaz ne yazık ki. Ruhunu şeytana satmaktan kastım ise vasat Türk popçularına gitarist olmak falan . Dolayısıyla babanı dinle derim, hobi olarak sürdür. Ama ciddi bir hobin olsun. Zamanla alırsın ekipmanları sorun değil onlar. Olabildiğince kulaklarını geliştir sana verebileceğim en iyi tavsiye bak. Otur en sevdiğin müzikleri transkripte et. Yani kulaktan çalmaya başla müzikleri eğer yapmıyorsan.

    Benim metal hakkında söylediğim aslında daha çok sanatsal bir şeylerin eksikliğiyle alakalı. Bir süre sonra bayat gelmeye başladı çoğu şey. Yapılan müzik, konsept çoğu zaman iyi paketlenememiş oluyor böyle bir sıkıntı var. Mesela, gerçi çok metal sayılmaz daha çok core tarafında işin ama, deafheaven'ın sunbather diye bir albümü var. Çok beğenirim ve epey sanatsal bir albüm bence. Bu iş albüm kapağından mixing'e nasıl yaklaştığına kadar uzanan bir mesele. Metal aleminde bazı grupları tenzih ederim ama bir hayli 'biz bu işi senelerdir böyle yapıyoruz, beğenmeyen dinlemesin.' kafası var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389755DF6 -- 26 Eylül 2020; 22:21:39 >




  • Yani ben de sonsuza kadar metal müzik dinleyeceğimi sanmıyordum elbette sıkılırım diyordum. Ama bu tarz piyasayı dinleyeceğimi sanmıyorum güzel bir müzik tarzı bulunabilir veya olan türlerin kaliteli olanları dinlenebilir. Şimdiki müzik piyasasında pop müzik gitaristi olmaktan bahsediyorsanız, aman asla. Duydukça kusma hissi geliyor. Onu yapacağıma çalışır okul okurum. Bu bundan sonra bana motivasyon olacak yani teşekkürler. Artık programım müzik + oyun değil müzik + ders. Ve motivasyonum ileride daha kaliteli işler yapabilmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust In Peace_01 -- 27 Eylül 2020; 11:2:46 >
  • Yukarıdaki arkadaş çok iyi bilgiler vermiş. Ekipman alacak durumunun olmadığını belirtmişin, ekipman alana kadar kendini geliştirebildiğin kadar geliştir, müzik sektöründe kendini geliştirmenin bir sonu yok. Eğer bir gün "ben yeterince öğrendim, çok iyi biliyorum" gibi cümleler sarfedersen, kendini geliştirmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi bırakırsın, bu hataya düşmemeni öneririm.


    Müzikle uğraşmak istiyorsan, her tazdan müzikleri dinlemeni ve müzik tarzlarını sevmesen bile önyargılı olmamanı tavsiye ederim. Çünkü dinlediğin şarkılar bilincinin bir taraflarında yer ediyor ve şarkı yapmaya başlayınca ne kadar çok tarz dinlersen o kadar yaratıcı hale gelmeye başlıyorsun. Daha yaşın genç, ben senin yaşındayken rock dinlerdim, daha sonra metal müzik dinlemeye başladım hatta derdim ki rock, metalden başka tarz dinlemem gibi laflar ederdim kendime. 23-24 yaşında kadar metal dinledim. Daha sonra metal müziğin sıkmaya ve kafa ağrıtmaya başladığını hissettim. Daha sonra türkçe, yabancı pop dinlemeye başladım, 2015 yılı gibi elektronik şarkıları keşfettim. Elektronik şarkıları keşfetmem uzun sürdü çünkü senin yaşındayken (2007-2008 yılları) kaliteli elektronik şarkılar yoktu, müzik tarzları azdı rap, rock, pop vardı. Yeni tarzları, sanatçıları keşfedebilecek platformlar yoktu. Şimdi o kadar fazla kaliteli sanatçı, o kadar fazla müzik tarzı var ki, bu müzik tarzlarını keşfetmeni, hepsine şans vermeni öneririm. İnsan ruhu yaşlandıkça, müzik tarzıda ister istemez değişiyor. Yaşın ilerledikçe müzik zevkin illaki değişecek, belki bir gün bir şarkı dinleyeceksin ve diyeceksin ki "aradığım tarz bu". Bu şeye benzer, üniversitede bir bölüm okursun, o bölümde meslek sahibi olmak istiyorsundur ve başka bir bölüm dersine girersin, o ders senin hayatını değiştirir. Asıl mevzu kendini bulmayla başlıyor ve bunu yaşadıkça anlıyorsun.


    Gitarla çok farklı tarzlarda şarkılar yapabilirsin, gitarın kullanım alanı çok geniştir, pop ile kendini sınırlamanı önermem. "Ben Böhmer & Monolink - Black Hole", "Ben Böhmer, Nils Hoffmann & Malou - Breathing", "Kerala dust - Closer", "Monolink - The End", "Monolink - Father Ocean", "Monolink - Burning Sun", , "Adam Port - Planet 9" bu şarkılarda gitarın farklı kullanımını görebilirsin. Ethnic electro tarzını araştırırsan gitarın çok fazla kullanıldığını görürsün. Gitar her tarza gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0fx -- 27 Eylül 2020; 19:29:4 >




  • "pop ile kendini sınırlamanı önermem" hatırlatayım metal müzik dinliyorum :D Yavaş yavaş keşfediyorum diğer müzik tarzlarını. Ama tabi ki kendimi şuan sevdiğim tarzda geliştirebileceğim kadar geliştireceğim. Cevap için teşekkürler dediğiniz müziklere bakacağım.
  • Ses kartını ikinci el de alabilirsin letgo'dan. Biraz takipte olursan bazen güzel fırsatlar denk gelebiliyor. Line-in girişli usb bir ses kartı edinirsen gitarını doğrudan bu şekilde bağlayıp, Fl studio içindeki "hardcore" plugin'ini kullanarak amfi simülasyonu yapabilirsin. Hardcore gibi harici plugin'ler de var biraz bunları da araştırabilirsin ihtiyacın olursa.

  • "...sonra sesi hoparlöre veriyor. Audacity programı (ses kaydettiğim program) hoparlöre verilen sesi alıyor ve kaydediyor."

    Kimse niye böyle yapıyorsun dememiş ama ben daha ilk cümlede konuyu kaçırdım. Yani özel bir sebebi varsa diye tekrar sorayım dedim. Yoksa daha bu aşama bile bana doğru gelmedi.


    Biraz karışık anlatıldığı için netleştirmek için ben sadeleştirilmiş şekilde şöyle anlatayım. Elbette ekipmana göre alacağın sonuçlar daha kaliteli olur ama şu an eski olmayan bir bilgisayar ile (artık internette takılmadan gezmek için bile eski bilgisayar yetmez) ek bir ekipmana gerek kalmadan gayet iyi düzeyde kayıt alabilirsin (evet dahili ses kartı ile).


    Fl studio kullanmadım, kapasitesi ne kadardır bilemiyorum ama onda da gayet iyi kayıtlar yapılabilir diye duydum. Zaten daw denen programların çalışma mantıkları belli. Benim açımdan cubase daha kullanıcı dostu geliyor, onu tercih ediyorum. Bu tercih meselesi ama şu var.


    Gitar haricinde vsti denen programlar ile (davuldur, bastır) midi kanalları çalarken aynı anda zaten auido kanalına program üzerinden kayıt yapabilmek gerekir. Fl studio bunu yapamıyorsa, vay halimize. Yani o yüzden daha ilk cümlede ben neden dedim, neden programdan çaldırıp başka yerden kayıt ediliyor?


    Gitarı sağlıklı şekilde (tercihen usb ara kablosu ile) bilgisayara bağladıktan sonra amfiye falan gerek kalmadan, bias fx olsun. Daha sert ton isteniyorsa esas TH-U olsun bir amfi simülasyonu ile gayet tatmin eder seviyede ton almak mümkün. Ton ayarlama işi biraz çetrefil ama bir yerden sonra oluyor hiç merak etme. Gitar için sağ sol iki kanal açıp bunlara ayrıca scream pedal koyarsan daha güzel olabilir. Tabii kanallara scream koyarsan artık amfi programı içindekini kullanmaman gerekir.


    Yani bir şeyi mi kaçırdım, ben mi anlamadım diye tekrar baktım ama bugün biraz kafam dağınık eğer öyle bir şey varsa lütfen bana tekrar anlat. Neden hoparlörden çıkan sesi kaydediyorsun? Tüm kayıtlar zaten daw içinde canlı şekilde yapılır. Hani vokal kaydı olsa dış sesi mikrofon alır diye kulaklık gerekir ama gitar kaydı için böyle bir şey yok. Açarsın altyapıyı, şakır şakır üzerine gitar kaydedersin. Miks ve ton ayarlaması daha zordur yani.


    Müzik türü konusunda aşağı yukarı 20 senedir metal dinleyen bir o kadar da gitar çalan biri olarak sıkıldığımı söyleyemem. Elbette ağır ritmik şeyler dinlemiyorum ama onlarda bile yaratıcı ritmler olabilir. İşin özü melodilerde saklı. Sesleri üst üste ve yan yana dinleyip bunların kombinasyonları ile bir üretim süreci gerçekleştiriliyor. Bu müzik türünden bağımsız olarak sonu olan bir şey olmamalı. Zamanla tür değişebilir ama melodilerin kalitesi hep daha iyiye doğru gitmeli. Ayrıca zaten mevcut bilinen türler haricinde daha deneysel ve progresif tarzlara da yönelmek mümkün. Müzikte bu tarzlara açık olan çok fazla müzik türü yok, rock ve metal onlardan ikisi. Tabii bunun ülkemizde bir değeri yok. Gelecekte ne olur bilemiyorum ama insanlar beğendiklerini bile sadece ne kadar beğenildiğine bakarak belirliyor. Rock, metal içinde bile bu böyle. Bir de işin içine müzik piyasası ve gereklilikleri girince ölme eşeğim ölme. Bildiğim ve tecrübe ettiğim aşamalar değil. Hiç profesyonel aşamaya çıkmayı bu sebeplerle düşünemedim ama yine de görünen köy klavuz istemez.


    Genç yaşta bu işlere merak salmak güzel, zamanla çok daha iyi noktalara, belki ummadığın bir yere bile gelinebilir. Ama ne olursa olsun önce bahsettiğim kombinasyonlar ile keyif almak için yapılmalı. Gerisi bunun üzerine gelebilirse işte o zaman anlamlı olur diye düşünüyorum.


    Bir de gecikme sorunundan bahsedilmişti, onun için de malum asio4all var. Dahili ses kartlarını kullanılabilir yapan bir program bu. Mutlaka duyulmuş olmalı. Eğer duyulmadı ise araştırma ve deneme yanılma dengesini biraz daha %50 %50 civarına çekmek gerekebilir.





  • Rock Tribe kullanıcısına yanıt

    Hocam karışıklığın sebebini şöyle anlatayım, ses kartım olmadığı ve ses kartı olmadan nasıl iyi kayıt yapılabileceğini bilmediğim için kendim deneyerek saçma kombinasyonlar elde ettim. Hoparlör olayı da şu : bias fx programı amfideki clean sesi alıyor ve onu duymak için hoparlöre yansıtıyorum. Bir arka plan yokken böyle yapıyorum ve hoparlörü kaydediyorum çünkü gelen sesi kaydedersem mantıken clean gitar duyulacak. FL studioda kaydetmememin sebebi ise arka plan ile kaydetmiyorum çünkü bias fx'i kaydetmek için hoparlörü kaydediyorum, hoparlörden kaydedince de arka plan sesini kaydediyor. Hoparlörden kaydetmezsem de clean tonlu sese sahip oluyorum yani amfinin kendi sesine.Bu sorun olduğu için hiç arka plan ile müzik kaydetmedim kendim ses kartı alabilirsem o zaman daha ayrıntılı incelerim. Büyük ihtimalle sizin değil benim anlamadığım şeyler var çünkü bias fx programını saçma kombinasyonlarla kullanıyorum. asio4all olayını duydum tabii ki ama nasıl kullanılır veya mantığı nedir araştırmadım boş zamanımda bakacağım. Müzik türü konusuna gelirsek insanların "ben gençken metal müzik dinlerdim, şimdi sıkıldım tabii" demelerini dinleye dinleye bende de bu mantık oturdu. İleride bırakır mıyım bilmiyorum ama müziği bırakmayacağımı düşünüyorum.





  • Açıkçası hala anlamadım. Amfiyi bile kullansanız, bir program içinde amfiden gelen sesi efekt verdikten sonra onu direkt olarak bilgisayar içinde kaydedebilirsiniz. Yani ayrıca hoparlörden aldığınız sesi başka bir yazılımla kaydetmenize gerek yok. Zaten kayıt programlarının esas amacı bu. Yoksa sadece efekt verebilir ama kaydedemez olurdu. Sanırım siz efekt programlarını tek başına çalışır şekilde kullanıyorsunuz. Bir kayıt programı içinde kanal kayıt olarak o kanalın efekti şeklinde kullanırsanız hem efekti sesi duyar hem de kayıt edersiniz. En kolay ve sağlıklı yolu bu şekildedir.


    Ve dediğim gibi bunun için ek bir ses kartına ihtiyacınız yoktur. Standart dahili ses kartları, asio4all driver'ını kurup sisteme tanıttıktan sonra programdan seçip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Amfi simülasyonları amfilerin kendinden daha iyi ses verir hale geldi, o yüzden amfiyi de devreden çıkartabilirsiniz. Kolay gelsin.

  • Teşekkürler anladım.

  • Rock Tribe kullanıcısına yanıt

    Edit : Hocam tekrar teşekkürler bugün denedim audacity ile kaydetmek saçmalıkmış. Şimdi her şey daha mantıklı oldu.

  • Rica ederim ne demek, bir faydam olduysa ne mutlu bana.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.