Şimdi Ara

Sizce bu yapılan Büyük Terbiyesizlik değil de ne? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
8.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yorumlara bak. siz bu kafayla devam ettiğiniz sürece ülke neden bu halde diye hiç sitem etmeyin. ahlaksızlık almış başını gidiyor.

  • almayın olsun bıtsın sankı duzgun araba satılıyor memlekette... Elde kaaln dandık dundık 90lı teknolojı arabaların satıs rekoru kırdıgı bır ortam var , bayıye tornet koysalar alacak mıllet gecen bırı oto bayıye elektrıklı motosıklet koymus satıyordu , bayıye gidene uyusturucu verıp ne gosterseler satıyorlar , kenıdnı savcı dıye tanıtana donuna kadar veren var bu memleketten ne beklenebılırkı....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 25 Ocak 2023; 12:59:29 >
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Millet güya parasini koruyor erimesin diye mirim.
    Oyle deme.

    Ah ulan ah yok ki bir babayiğit şöyle çıkıp bir gecede politika faizini tüfenin önüne çekecek ve tüm piyasa fiyatlarini tarumar edecek...

    İşte o zaman alayı çil yavrusu gibi dağılır bu çakallarin. Bir 5 sene kendilerine gelemezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu enflasyonist ortamda iğneden ipliğe, arabadan gıda maddesine varıncaya kadar cebinde parası olan üçüne beşine bakmadan yarın bu fiyata nasıl olsa alamam diye çılgıncana mal alıyor ve piyasada buna fiyatları yükselterek cevap veriyor; bu sarmal piyasa şartları yeniden olması gereken değerlere gelmedikçe devam eder, sizde şikayet etmeye devam edersiniz...

  • Bir şerefsizlik arıyorsan satana bakacaksın. Adama alım fırsatı verirsen alır, burada ayıplanacak bir durum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Sence faizlerin bir anda yüzde 150’ye çıkması mümkün mü? Faiz arttırarak piyasayı düzeltme devri çoktan bitti ülkemiz için. Faiz silahının işlemesi için merkez bankasının itibarının olması gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    150bp nerden cikti.

    Resmi tüfenin 5 puan onune konumlandirsalar bile yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    o kadar hızlı dağılmazlar hatta el yükseltip arzı daha da sıkmaya çalışacaklardır bir süre boyunca çünkü nas faize vermiyor ama karaborsacılığa cevaz veriyor bunların büyükçe ve organize bir grubunun anlayısında.

  • Arabayı bırak piyasada motor yok.


    Xmax nereden nereye 7 yılda 15.500 liradan 155.000 liraya. Bir de aksesuar takıp 180k-210k'ya satıyorlar.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    İstedikleri kadar arzı sıkıp karaborsa yapsinlar.

    Yıllık %70/80 garanti faiz getirisi oldugunda kimse donup yuzune bakmaz tenekelerin. Talep malep kalmaz ortada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Maalesef şuan için seçim var diye ellemiyorlar.

    Seçim söz konusu oldugunda hersey mubahtir siyaset dunyasinda maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ister chp, isterse akp kazansın seçimden sonra seve seve faizleri artıracaklar. kaçarı yok.

  • Doktorda sakat bir durum yok aslında. Fırsatını bulan herkes benzer şeyleri kolluyor şu piyasada.


    İnsanlarda suç bulmak yerine enflasyonu bu kadar azdıran yöneticilerde kabahati aramak lazım.

  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Seçimin etkisi olsa da bunların zihniyeti bu kadar maalesef.


    İstanbulda her yerde makas atan teröristler, aşırı hız yapanlar, emniyet şerit ihlali, yan yola girmeler vs. 15 yıldır değişen hiç bir şey yok. Bir gram ileri gitmiyor. Karaborsacılar da yeni değil. Kaç yıldır aynı şeyler konuşuluyor.


    Bazı şeyler için zihniyet gerekiyor. Hayata bakış açısı geniş, çözüm odaklı insanlar yönetmeli ülkeyi. Paradan, koltuğundan başka düşüncesi olmayan adamlar ülkeyi yönetiyor.

  • Kimi kime şikayet ediyorsun hocam? Markette peynire zam geldi diye ev kiralarına %300 zam yapılmasını savunan bir toplum burası.


    Doktor hakkında da düşüncem şöyle, ne yazıkki "eğitim şart" dediğimiz laf dünyanın en boş lafı. Örneğin bu doktor doktor olmuş ama yine insan olamamış, tam tersi kazandığı çevre, öğrendikleri vs sayesinde daha tehlikeli yaratık olmuş, bunun toplumda çok örneği var, Türkiyenin en iyi okullarında eğitim görmüş, master doktra vs yapmış ama 3 kuruş uğruna hala beleşçilik, ölücülük, üçkağtıçılık yapmaya çalışan insanlar tanıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 25 Ocak 2023; 15:33:23 >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Yanlış bakış açısı. Daha da yukarılara bakman lazım suçlu arıyorsan.


    Sen mercedes bayii'sin ya da bayii senin. 2.000.000'luk araç satıyorsun. İki seçeneğin var.


    1 - Liste fiyatı üzerinden vatandaşa satacaksın. Araç bedeli 2.000.000. 1.100bin devlete payını ödedin, 800bin üreticiye ödedin. 100bin sana kaldı. Bunun da vergisini ödeyeceksin, 75bin sana kaldı.

    2 - El altından galeriye verdin. Liste fiyatı 2.000.000 olan aracı anlaştığın galeriye 2.000.000'a sattın, 200binini elden aldın. 1.800.000'de satış faturası gösterdin. 990.000 devlete ödedin, 800bin üreticiye ödedin. 10bin sana kaldı. Vergisini ödedin, 7.5bin sana kaldı. Galeriden 200bin elden aldın, üzerine yetmedi hava parası da aldın. 300bin karın oldu.


    Kime satarsın? Şu tabloda ben vatandaşa satarım diyen kim var?

  • Statistik S kullanıcısına yanıt

    Bunu 3 kuruş olarak görmeniz saçma.


    Adamlar her gün o kadar hasta bakıyor maaşları 20bin. Hadi ıvır zıvırla 30-40bin olsun. Nöbeti ıvırı zıvırı, her gün onlarca insanın derdi. Bu kadar emeğin bir aylık karşılığı 30-40bin. Ancak bir araç alıp satıyorsun, en ucuz egea'da bile minimum 70bin. Yaptığın tek şey youlunu bulup alıp satıyorsun. Hatta almana bile gerek kalmıyor, sıranı devretmen yetiyor.


    Doktor da olsa öğretmen de olsa hepimiz para için çalışıyoruz. Tasvip etmiyorum ama ülkemizin gerçeği bu durum. Balık baştan koktu. Senin hükümetin her fırsatta vergi arttırımı yapıyor. Ne farkı var bu fırsatçılardan?

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Doktorlar öyle deyip öyle yapma hakları doğuyorsa ozaman asgari ücretle çalışan veya iş bulamayanın da soygun yapma hakkı doğuyor bu mantığa göre. Yönetimin kötü olması bahane değil, tam tersi, kötüyse insanların daha iyi olması lazım. Herkes öyle yapınca herkes daha fazla kaybediyor. Hükümet %50-%100 enflasyona neden oluyor diye gidip kendin %200-%300 zam yapamazsın, şu anda olan bu, zaten çoğu fırsatçılık yapıyor, olan da en maddi olarak en alttakilere oluyor.


    Ama ne yazıkki şu an seçim zamanı, buna ve bunun gibilere, İmar barışı, Kentsel Dönüşüm, EYT adı altında milyonlarca suçlu, üçkağıtçı ve beleşçiye yine seçim rüşveti verilecek ve daha da güçlenecekler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 25 Ocak 2023; 15:43:55 >
  • Bu anlattığınız ve daha geniş olarak anlatılan diğer ekonomik çarpıklık ve sıkıntılar 3 4 sene önce neden yoktu cevabını verirseniz sonuca da ulaşırsınız...

  • 10 gün içinde araba aldım bayide teslim tarihinde 1 ay bekletildim. Muhtemelen benim arabayı başkasına verdiler. Aldığım marka /Model/paket aracı malum sitede 7000km (amma sıfır diye %25 pahalı şekilde satışta yüzlerce ilan gördüm şok oldum. Bayi 10 ar 20 şer pahalıdan satıyor bunlara bayi kar ediyor, artı satan galerici kar ediyor. Bu benimki tahmin. Galerici bir arkadaş başka bir marka model için araba yok dendiğinde bayi arayıp sordurdu istediğim paket model olmadığı haberi gelmişti. bayilerle galericeler arasıdna böyle paslaşma var. Tüketici olarak almamak galericilerin elinde patlatmak lazım bu araçları. Devlet bu şark kurnazlarına ne önlem alırsa alısn önlemi delecek bir yol buluyorlar. Gidin Hyundai Fiata araç var. yağınız yeren kesicek aracı alan, simsarlara para kazandırmayın. Bu işin içinde bayi karı olamsa bayiler bu işlerle uğraşmaz. Fatura dışında gayri resmi komisiyon alıyorlar. Bu teorim sadece beyin fırtınası ve tahmindir. 6 ay süreyle dışardan 0-5 yaş belli matrahı geçmicek şekilde arabayı düşük ötvli getirtmeyi serbest bırakacaklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 25 Ocak 2023; 17:18:47 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.