Şimdi Ara

SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN (338. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.811
Cevap
98
Favori
292.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TheLuBu kullanıcısına yanıt

    almanya'ya ping bende de öyle çıkıyor. hız aynı ama 50mbps var bende de 47,5 veriyor. bu arada bağcılar 5km, ümraniye 10km olduğu halde bağcılar'a 49pin çıkarken ümraniye'ye ise 6 ping çıkıyor. yoğunlukla alakalı galiba.

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Neyse hocam Almanya' ya 69 ping buldum sırtım yere gelmez artık :)

  • tp-link ürün destek merkezi sayfasında, tp-link ürün seri numarasını sorgulatma konusunda tp-link'in bir eksiği var. ürünün garantisi fatura ile başlıyor. ancak tp-link ürün sorgulatma öyle demiyor. bu durumda, tp-link'in ürün garantisi kime ait olmuş oluyor? satıcıya mı yoksa tp-link'e mi? her ikisi de geçerli denecekse eğer, ürün seri no sorgulatmanın ne amacı olabilir? bu bir çelişkidir ve ikisinden birinin geçersiz bırakılması gerekir diye düşünyorum. bence ürünün garanti süresinin başlatılması için tp-link'in sayfalarını revize etmesi iyi olur.

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    merhabalar,

    Ürünler merkez depomuzdan distribütör deposuna satışı esnasında +3 ay raf ömrü eklenerek garanti süresi başlatılır. Yani 36ay yerine 40ay olarak başlar. Buradaki amaç ileriye dönük müşteriler faturalarını kaybettiği zaman seri numarasından garanti süresi çıkması ve mağduriyet yaşanmaması içindir. Faturası olan müşterilerimizin garanti süreleri sistemlerimizde bitmiş olarak görünse bile fatura satın alma tarihinden itibaren 3 yıldır. Fatura ibrazı ile ücretsiz garanti hakkı kullanılmaktadır.


    Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye
  • Merhaba,
    Powerline ikili setlerde kablosuz dağıtıcı özelliği iki cihazda da mevcut oluyor mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdi1974 E kullanıcısına yanıt
    merhabalar,

    maalesef powerline 2'li setler de TL-WPA özellikli cihazlarımız tek cihaz üzerinde wireless kablosuz ağı bulunmaktadır. ilk cihaz daima modem veya dağıtıcıya kablolu olacak şekilde diğer cihaza internet aktarımı sağlamak zorundadır ve kablosuz özelliği bulunmamaktadır.


    Saygılarımızla,
    TP-Link Türkiye
  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt
    Tplink deco m4 2li aldım harika cihaz tasarımı muazzam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuyu güncel tutalım mesh teknolojisi yayılsın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TP-Link Türkiye kullanıcısına yanıt

    Merhabalar kolay gelsin efendim

    Bir sorum olucaktı cevalarsanız sevinirim


    Şöyleki : 100 Megabit fiber internetim var iken TPLİNK RE450 cihazımdan 100 megabiti sorunsuz kullanıyordum ve kullanımım şu şekilde : kablolu baglantıyı alıp wifi olarak dagıtma şeklinde idi


    Dün 500 megabite çıktım ve tekrar bir test yaptım ve 300 megabit görüyor 5ghz de ve üstüne çıkmıyor


    Aşağıdaki soruları siz sormadan cevaplayalım hemen ki bunlar dışında yapılıcak bir şey var ise lütfen desteklerinizi rica ederim


    1) 500 Megabite çıktıktan sonra modemi kapayıp açtım ve tplink re450 cıhazınıda kapayıp açtım aynı


    2) RE450 cıhazının son sürümünü v1 benimkisi 2022 de çıkan verisyon uptade de yaptım frimware güncellemesinide yaptım yine aynı


    3) cihaza format attım yeniden kurdum yine aynı


    4)Arayüz ayarlarından Sadece 5GHZ ac mode seçtim yine aynı


    5)5ghz kanal değişikligi yaptım 80 çektim 40 çekitim yine aynı


    6) CAT Kablosunu değiştirdim yine aynı


    7)Modemden aynı kablo ile pc ye aktarım yapıyorum 560 megabit geliyor sorun yok





  • selam. iki sorunum var.


    elimde tp-link'e ait: bir adet archer c50 ac1200 router ve iki adet TL-PA4010(EU) powerline adaptörleri var.


    ilk sorum şu: powerline adaptörün bir tanesi ana router'a (fiber) , diğeri de sony tv'ye doğrudan bağlı. wan hızım 100mbp ama bu adaptörler hızımı düşürüyor. 40 bilemedin 30 mbps'lere. ethernet kablolarımda sorun yok. router değiştirdim yine fark etmedi. bu basit kurulum ile bu şekilde performans alıyorsam eğer, nerde hata yapıyorum? adaptörlerin ayarlarında oyun, video ve ses, internet ve galiba bir veya iki seçenek daha vardı. bu seçimler de fark yaratmıyor.


    ikinci sorum: bu model powerline adaptör dhcp dağıtmadığı için ana router'dan uzakta olan powerline adaptörün ethernet çıkışını, tp-link archer c50 ürününün wan portuna girdiğimde, download haricinde her şey çalışıyor. yani archer ac50'ye wifi ile bağlı bir notebook, download hariç sorunsuz internete çıkıyor. ne zaman download yapmaya çalışılsa, hız yukarıdaki ilk sorumda belirttiğim üzere, düşük performans ile yani 40 mbps ile download'a başlıyor ve bu hız giderek azalıyor ve saniyeler içinde 0'a sabitlenerek, download duruyor. nerede hata yapıyorum?




    bu powerline ürünlerin, dhcp özellikli olan kitinden de düşünüyordum ama bu sorunları gördükten sonra doğrusu vazgeçtim. acaba bu ürünlerde de aynı sorunlar var mıdır?



    @TP-Link Türkiye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 28 Ocak 2023; 23:57:29 >




  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    merhabalar,


    powerline cihazlarımız üzerinde yaşamış olduğunuz problemlere istinaden, powerline tarafında gerekli iyileştirmeleri sağlamak için FAZ değerlerinin ve uzunluğunun kontrol edilmesi gerekmektedir. ortam üzerinde 300 metreden fazla bir powerline hattı bulunuyorsa eğer bu duruma istinaden bazı bağlantı problemleri ile karşılaşabilirsiniz. TL-PA4010 kit cihazlarımız AV600 data link hızlarını tarafınıza ulaştırmaktadır. bir üst model ya da bu yapıdan ziyade ortama bir adet DECO (https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/) cihazlarımızdan alıp ortama entegre ettiğiniz de bu sorun tamamiyle ortadan kalkacaktır. Deco cihazlarının kullanmış olduğu MESH yapısı ile gezinti sağlarken bile herhangi bir bağlantı sorunu yaşamadan sağlıklı bir şekilde internet kullanımı yapabilirsiniz. Ayrıca desteklemiş olduğu kablolu bağlantılarla da yukarıda belirtmiş olduğunuz kablolu sisteminizi de kullanım sağlayabilirsiniz.


    powerline cihazı gerekli data linklerini elektrik hattından gelen güç ile diğer noktaya dağıtım sağladığı için elektrik hattının yoğunluğu ve bunun gibi sebeplerden ötürü problemler ile karşılaşabilirsiniz. ek olarak sizlere yukarıda DECO ürünlerimizin çözümlerini sunmaktayız. kontrol etmenizi rica ederiz.


    powerline cihazlarının iyileştirilmesi adına aşağıda ki adımları da ayrıca kontrol etmenizi rica ederiz.



    Powerline ürünlerimiz tak kullan ürünler olduğu için herhangi bir konfigürasyon işlemi gerektirmemektedir. Sadece kablosuz olan kit adaptöre yazılım güncelleme, kanal değişikliği gibi işlem sağlayabilirsiniz. Powerline adaptör kullanımlarında yaşanılan hız kayıpları aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir.


    1-Powerline adaptörleri kullanırken duvar prizinden duvar prizine bağlantısını gerçekleştirilmelidir. uzatma prizlerinde (3’lü 4’lü uzatma prizleri) kullanılıyorsa veri kayıpları yaşanmaktadır.


     SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN




    2- Kullanılan elektrik hattı üzerinde güç ünitesinin fazla olması (çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi, vb. ev elektroniği) cihazlar aynı anda aktif çalıştığında güç tüketiminin fazla olmasından dolayı kayıplar ve parazitlenmeler yaşanabilir. Online internet kullanımlarda bu gibi elektronik aletlerin anlık olarak çalıştırılamamasına öneririz.


    3- Kullanılan ana modemin bant genişliği ile ilgili sorun yaşanabilir. İnternet bağlantısı yapan aygıtların sayısı ve kullanılan internet trafiği anlık olarak yüksek ise ana modemin bant genişliği yetersiz kalması durumunda bağlantı kesilmesi yaşanabilir. Bant genişliği yüksek modem Router ürünleri kullanılmasını tavsiye ediyoruz. 



    Saygılarımızla,

    TP-Link Türkiye





  • merhaba, px50 deco mesh cihazı ne zaman satışa çıkacak? @TP-Link Türkiye

  • merhabalar,


    ürün bu ay içerisinde e-ticaret ve mağazalarda satışa sunulacaktır.


    Saygılarımızla,

    TP-Link Türkiye

  • tekrar merhaba.


    TL-PA4010 kit zaten evde kullanılıyor. şu kadarını söyleyebilirim: kombi çalışınca, fırın çalışınca, saç kurutma makinesi kullanılınca, davlumbaz çalıştırılınca, internet devre dışı kalıyor.  SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN  bunu öğrenmiş oldum.


    bir tane re200 v4.0 aldım ve kit'in modemden uzak olan tarafına ethernet bağlayarak, evin merkezine wireless verdim. yukarıdaki durumlar hariç, gayet iyi çalışıyor. bu re200'ü superonline'nın wifi'ne kablosuz olarak ap veya ext modunda bağladığımda sorun çıkıyor. dibinde olsa bile değil tam hızı almak sürünüyor. bu sorunun superonline'a ait olduğunu düşünüyorum. farklı cihaz da kullansam bu şekilde bir ağ bağlantısında re200'ü kablosuz kullanmak mümkün olmuyor. bu noktada superonline'nın özel bir uygulama yaptığını düşünmeye başladım.


    re200'ün v1.1 modeline de sahibim. bu ürünün status sayfasının, re200 v4 modelinde olmaması çok enteresan. bunu bir deyim ile anlatmaya çalışırsam eğer, attan inip eşşeğe binmeye benziyor. yani teknolojide geri adım atmak gibi bir iş olmuş. re200'ün modeme göre konumlandırılmasında v1.1 modelinin status sayfasında, bağlantı kalitesi için yüzde değerleri veriliyor. bu v4.0 da yok. halbuki bu işe yarıyorken, neden vazgeçilmiş acaba?


    bir de bu powerline cihazların üzerinde, powerline key kodu var uzun. bu kod, nerede ve nasıl kullanılıyor acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 9 Şubat 2023; 23:40:37 >




  • Arkadaşlar merhaba,


    Yaklaşık 3 yıldır yaşadığım problemin çözümünü bir umut belki burada bulabilirim diye yazıyorum.


    Başlıkta belirttiğim Türk Telekom'un VC220-G3U modeli modemini kullanıyorum. 3 yıl önce daha eski bir modem ve daha düşük bir paketten yararlanıyordum ve hiç modemin kopup tekrar bağlanması gibi bir durumla karşılaşmıyordum.


    Müşteri hizmetleri beni arayıp, altyapınızın kullandığınız hızdan daha fazlasını desteklediğini ve dilerseniz modemiyle birlikte yükseltmeyi teklif etti bende kabul ettim.


    35 Mbps Download ve 8 Mbps Upload olan hızlarım, 50Mbps Download ve 8Mbps Upload olarak değişti.


    Öncelikle sorun tam olarak modemin tüm ışıklarının bir anda gidip tekrardan geri gelmesi. Bildiğiniz kendi elinizle kapatıp açmak gibi bir şey..


    Tüm bu değişiklikler olduktan sonra kopma ve bağlanma problemleri peşimi bırakmadı. Yaklaşık 2 yıldır müşteri hizmetlerini arıyorum bana gerek modeminizi güncelliyorum, sizde Ethernet'in bağlı olduğu portu değiştirin vb. çözüm yöntemlerini söylese de hepsini harfiyen. Uyguladım fakat hiçbir değişiklik olmadı. Aradığımda artık ekip gelip incelesin diye arıza kaydı oluşturmuştum. Ekip gelip inceledi. Modemin hiçbir değerinde sorun olmadığını ama yine de garanti süresinde olduğu için modeminizi yenileyelim. Bir de böyle deneyin dediler. Kabloları dahil her şeyi ile modem değişti (aynı model) yine hiçbir işe yaramadı.


    Bu şekilde 6-7 ay devam etti.


    İnternet üzerinden görüşmem gereken bir konferansta 2 defa kopup bağlandığında bardağı taşıran son damla oldu benim için.


    Ekip incelemesi talep ettim. Adresime gelip incelediler splitter kablosunun hafif ezildiği ve sorunun bundan kaynaklı olabileceğini söylemişti arkadaş, değiştirdi.


    Müşteri hizmetlerini arıyorum sorunu anlatıyorum. Bana altyapınızda herhangi bir sorun olmadığını görüyoruz diyorlar. Garanti süresi bittiği için modem yenilememin de mümkün olmadığını söylediler.


    Gecesinde yine hiçbir şey değişmedi. Bunalmıştım artık...


    Bir kaç yerde çözüm olarak önerilerde tekrar hız düşürmeyi gördüm. Bende müşteri hizmetlerini arayıp hızımı düşürmelerini istedim. Hızımı tekrardan 35 Mbps Download ve 8 Mbps Upload olarak güncelledim.


    Şaka gibi ama gerçek yarım saat sonra tekrar modemim koptu ve bağlandı..


    Satın alsam iadesini yapamadığımı da söylediler. Ben çözüm olabilir deyip şimdi yeni bir modem alsam yine kesilse param boşa gidecek iade de edemeyeceğim. Arkadaşlar ne yapacağım bana akıl verebilir misiniz gerçekten çok bunaldım, çok...





  • selamlar koridorda modem var salonda kasa pc var. şu an ağ kablosunu salonun altından üstünden ortasından çirkin şekilde çektik ve idare ediyoruz.


    iki cihaz arası yaklaşık 10 metre. araya wifi adaptör koyup kasaya lan kablosu ile girmek istiyorum.


    hangi ürünü önerirsiniz?

  • Merhaba, TL-WPA4220KIT modelinizi kullanıyorum. Priz çoklayıcı üzerine taktığım için kayıp oluyor bu yüzden prizli modelinize geçmek istiyorum. TL-WPA4226KIT tek prizli modelinizi alıp kendi kitimdeki alıcıyı(TL-WPA4220) da bu kite dahil edebilir miyim? Uyumlu çalışır mı?


    Ya da aynı şekilde TL-PA4020PKIT 2 prizli modelinizi alıp TL-WPA4220'yi bu kite dahil edebilir miyim?


    Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.


    Teşekkürler.

  • takao143 T kullanıcısına yanıt

    merhabalar,


    belirtmiş olduğunuz yapıya istinaden en güncel ve gelişimi devam eden DECO ürünlerimizden sizlere önerim sağlayabiliriz. bu duruma istinaden birinci cihaz modem cihazının yanında konumlandırılacak şekilde işlem sağladıktan sonra diğer cihazları da aynı şekilde sadece güç girişine bağlayıp gerekli eşleşmeleri sağlayabilirsiniz. Bu sadece ortam üzerinde herhangi bir kablosuz ağdan kopmadan rahatlıkla interneti kullanabilir, hem de 3. cihazı konumlandıracağınız nokta da kablolu bir bağlantı sağlamak istiyorsanız 3. DECO mesh cihazları üzerinden işlem sağlayabilirsiniz.


    aşağıda sizlere önerdiğimiz DECO MESH cihazları bulunmaktadır. Kontrol etmenizi rica ederiz.


     SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASINwww.tp-link.com
    Deco X60 | AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi 6 System | TP-Link Türkiye
    https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco//deco-x60/


     SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN
     SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASINwww.tp-link.com
    AX3000 Whole Home Mesh WiFi 6 System
    https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco//deco-x50/v1%20(3-pack)



    link üzerindeki modellerimizi ayrıca link üzerinden diğer deco mesh cihazlarımızı kontrol edebilirsiniz.


     SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASINwww.tp-link.com
    Deco | TP-Link Türkiye
    https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/

    Saygılarımızla,


    TP-Link Türkiye





  • badwolf_ B kullanıcısına yanıt

    merhabalar,


    Powerline cihazlarımızın hepsi birbirleriyle eşleşme sağlayabilmektedir.


    ek olarak belirtmiş olduğunuz powerline cihaz modelleri de ayrıca birbirleriyle eşleşmektedir. üzerinde bulunan pair tuşlarına basmanız yeterli olacaktır. sadece PA4020PKİT cihazlarımızın kablosuz dağıtım özelliği bulunmamaktadır bu cihazları kablolu olarak kullanım sağlayabilirsiniz. bu duruma dikkat etmeniz rica ederiz.


    Saygılarımızla,


    TP-Link Türkiye

  • Kablosuz wifi sinyalini açık 50 metreden alıp dağıtacak hangi cihazlarınız var?

  • 
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.