Şimdi Ara

Siz olsaydiniz degisirmiydiniz(1.4--->1.6)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Su an 1.4 tsi 2011 model yeni kasa passat sahibiyiz.bunu satip yerine daha hesapli yakiti oldugundan 1.6tdi sifir almak istiyoruz.siz olsaydiniz yaparmiydiniz.su an sahibinden.coma verdik ama bazi insanlar hic gerek yok diyor.ayrica senelik ortalama 20bin km yapiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 20000 km/yıl için 1.4 ile yol devam etmelisiniz. Eğer 30000'i geçseydiniz belki değerdi. (Belki diyorum)
  • Gerek yok değmez.
  • Bence değer çünkü hem yakıttan ciddi bir tasarruf edeceksiniz hemde ileride satarken tsi ile tdi yı aynı fiyata zaten satmazsınız. Kısacası yakıt tasarrufuna ilave olarak tdi alırken ödeyeceğiniz farkın bir kısmını tdi'yı satarken zaten çıkartırsınız.
  • bence değmez. zaten 1.4 tsi sınıfında (herhalde) en az yakan turbo benzinli motordur. dizel alınca çok avantajınız olacağını sanmam. fabrika verilerine bakıp yanılmayın.
    Saygılarımla
  • bende bu mantığı anlamıyorum yıllık yaptığınız km yle ne ilgisi var olayın 5 bin kmde yapsan 50 bin km de yapsan dizel dizeldir daha ekonomiktir.satarkende aldığınız fiyat üzerinden satarsınız.bir benzinliyle dizel arabayı aynı paraya almadığınız gibi aynı parayada satamazsınız.o yüzden aradaki fiyat farkına bilmem kaç yıl benzin alırım ne gerek var dizele okadar para vermeye mantığı çok yanlıştır.tabii düzenli olarak yarışlara katılmıyor iseniz..
  • Anlamadıysanız aydınlatayım sizi, cebimde 33 bin tl var FSI için yeterli, TDI için 38 bin gerekli ortalama (1km de 1 lt yaksın basit olsun hesap)

    1- Yıllık 5 bin km yapıyorum diyelim, benzin karşılığı 2.5 bin tl eder, dizel karşılığı 2.0 bin tl, FARK,: 500 TL , benzili araç dizelden ortalama 4 bin tl ucuz, Benzinli Mantıklı
    2- Yıllık 30 bin km yapıyorum diyelim, benzin karşılığı 15.bin tl eder, dizel karşılığı 12 bin TL, FARK: 3.bin tl, benzili araç dizelden ortalama 4 bin tl ucuz, Dizel Mantıklı

    Anlatabildim mi onurbey, birde şunu eklemek isterim ben en geç 1 yılda araba değiştirirm, 5 yıl aynı arabayı kullanan biri olabilirsiniz o yüzden bu size mantıklı gelmeye bilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 12 Nisan 2013; 12:38:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.