Şimdi Ara

Siz de renk körü olabilirsiniz...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaw arkadaşlar canım acayip sıkkın.Sanırım ben renk körüyüm.
    Ama kesin değil.İnternette bazı testlere baktım sırf ne bu diye,bazılarını göremedim.Bazı tablolarda renk körleri bi sayı normaller ayrı bir sayı görüyor.Ben çoğunda ikisini de görüyorum ama ilk fark ettiğim körlerinki oluyo.Sadece renk körlerinin görebileceklerini hiç göremiyorum işin ilginci.Sadece normallerin görebildiklerini zorlanarak ve bazen de yarım görüyorum.Ama arkadaş tam ve hemen görüyor.Ne iş anlamadım.Şimdi ben renk körümüyüm değil miyim.Aklım iyice karıştı moralim de çok bozuldu.Körsem bile az heralde,ne bileyim.Genetikmiş bide yani tedavi de yok.Ehliyetim var normal testlerden geçip aldım.Ama bunları göremedim.Şimdi şimdi aklıma geliyo üniv.'i kazanmadan önce askeri muayeneye çeğırmışlardı orda bişey gösterip kaç demişlerdi de yanlış söylemiştim dalga geçiyorum sanmışlardı.Çünkü ötekini bilmiştim.O muayeneden de sorunsuz çıkmıştım ama işte birini bilememiştim.Nerden çıktı bu şimdi yaw...
    Arkadaşlar bende olmaz demeyin hemen bi test yapın internetten bakın ben tesadüfen öğrendim en kısa zamnda muayeneye gidicem.

    Ama benim bu konuyu açmamın asıl sebebi renk körü başka arkadaşlar varsa bu işin zorluğu falan var mıdır bir öğrenmek.Çünkü daha hayata tam atılmadan bilmek zor artı zaman içinde ilerleyebilirmiş.Varsa böyle arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim.Veya bi tedavi duyan olur da yazarsa...
    Herkese teşekkürler.







  • Linki verde bizde teste bakalım dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaDeS -- 2 Haziran 2005, 2:51:18 >
  • Henüz yaşın genç anladığım kadarı ile. Zamanla renk körülüğü derecen artacak ve sonunda profesyonel bir renk körü olacaksin...

    Sıkma canını büyütülecek bir durum yok. Zaten renklerin varlığı ıspatlanabilmiş değil...
  • Ben de renk körüyüm.Renk körlüğünün tedavisi yok. Doğuştan.

    Zaten o testlerde renk körlerinin de göreceği bazı sayılar vardır. Bazı sayılarda hangi renkleri göremediğine yönelik testlerdir. Renk körü olmayan biri o sayıların hiç birinde zorlanmaz. Yani sen renk körüsün.


    Bizde lise sona kadar farkedemedik. Ben renkleri bilmediğimi tahmin ediyordum ama öyle değilmiş. İlkokulda bilinen ağaç, dağ, nehir üçlemesini resmederken, herkesin tersine ağacın gövde kısmını yeşil, yapraklarını kahverengi yaptığımda şüphelendim ama, o zaman da renk körlüğü testini bilmiyordum.

    Karşılaşabileceğin bariz bir zorluk yok aslında, bu zamana kadar karşılaşmadıysan (resmi kurum sınavları gibi) daha da karşılaşmazsın.

    Ha zor tarafları var. Mesala okey oynarken, ben bittiğime kimseyi inandıramıyorum.

    Bir de renk körü olduğumu söyleyince "e o zaman sen falan rengi ne renk görüyorsun" diye dahiyene sorular soranlar olur.

    Ben doğuştan beri sizlerden farklı bir şey görüyorum, ya da görmüyorum, bazı renk kavramlarımız farklı, nasıl anlatayım, ben sizin ne gördüğünü, bilmiyorum, sizde benim falan diyorum. Senin de mutlaka başına gelir.

    Ama işin ilginci renk körleri, normal insanlarla aynı renkleri görüyorda, beyin ya da göz bunu tanımlayamıyor mu? Ya da diğer insanlara göre tamamen farklı renkler, görüyoruz da, insanların alışageldik renk tariflerine gördüğümüz renkleri yamamaya çalışıyor, tonlar işin içine girince mi afallıyoruz? Hep merak ederim.

    Bilen birisi cevaplasrsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti -- 2 Haziran 2005, 3:38:30 >




  • Siz renk körü değilsiniz, normalsiniz. Biz normalden fazla rengi görüyoruz sadece. Tıpkı bazı böceklerin ve hayvanların kızıl ötesini algılaması gibi.
  • E orası öyle de, ismi bu Renk Körlüğü. Tam karşılamıyor ama...
  • Sen sor hangisi hangi renk ben sana söyleyeyim.
  • hehe! Arkadaş neredeyse bizi hasta çıkaracak.

    Serdengeçen arkadaşımız için de yazıyorum. Bütün renk körleri şunu göremez, şu rengi göremez, yada şunu şu şekilde görür gibi bir durum yok. Malumunuz bütün renkler üç ana renkten oluşur. Gözümüzdeki pek sevgili koni hücelerinin bazilari kırmızıya bazıları yeşile bazıları da maviye duyarlıdır. İşte körden köre bu hücrelerdeki bozukluklar, eksiklikler de farklılık gösterir. Renk körü testlerinde tek bir grafik yerine pek çok grafiğin kullanılmasının sebebi de budur. Örneğin senin yazılarından anladığım kadarı ile sende en sık karşılaşılan kırmızı yeşil yassasiyet bozukluğu var. Öyle domatese kırmızı bibere yeşil demekle iş bitmiyor anlayacağın. Sendeki sorun yeşil kırmızı tonlamalarında ortaya çıkıyor. Ki ilk evresi de ergenlik sonrasi böyle başlar. daha sonra 30 lu yaşlara doğru biberler de kizarmaya başlar vs... Tonlamalar da sorun yaşayanlar oldugu gibi yeşili hiç göremeyenler (ha burda o kadar yazmamiza ragmen "yeşili, yeşil olarak göremiyorsa ne görüyor?" gibi kavrama göçlüğü çeken bir soru gelebilir. cevabını verelim: yeşili kendi koni hüçrelerindeki bozukluga bagli olarak kirmizi, mavi, siyah, hazan saris, çingene pembesii vs.. görebilir :D ) yahut kirmiziyi göremeyenler yahut maviyi ve hatta hiç birini göremeyenler olabilecegi gibi bunlar arasindaki tonlamalarda ve hatta ışık parlaklığı üzerine sorun yaşayanlar da olabilir.

    Şimdi sevgili 20 yaşlarındaki genç arkadaşım sadede gelirsek sen hastasın! Kusur koni hücrelerinde. Artik hesabini babandan mi sorarsın? annenden mi? dedenden mi? bilemem. ha! bizim naçizane önerimiz eğer bir bomba imha uzmanı filan değil isen; bunu öyle ölene kadar saklayayim diyecek kadar büyütmemen, kabullenip huzur içinde yaşamandir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 2 Haziran 2005, 5:46:20 >




  • Şimdi dostum...Nasıl söyleyeyim seni kırmadan... ilk yazdığın mesaj da dahil olmak üzere üslübun benim hoşuma gitmedi.Sen hastasın! Bunu başka türlü yazsan sanki daha uygun olurdu gibi geldi bana ama takdiri senin.Ayrıca sizi hasta çıkardığım falan yok demek istediğim algıların farklı olabileceği.O bilgileri aldığın siteleri bidaha tararsan kesin nedeni hakkında net bir bilgiye erişilemediğini göreceksin.Ama verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Bu arada kesinlikle iyi niyetle soruyorum tıpla bir ilgin var mı?Hayır varsa mesela doktor falansan veya tıp öğrencisiysen bişeyler sorcam da ondan...Gözle ilgili tabi :)
  • hehe! kabullenmen için üstüne basa basa için yazdım. Sevgili renk körü + ön yargılı arkadaşım, ön yargılı olmamak lazım. orda yazıldıklarım kişisel birikimimden genel istek üzerine(:D) yazdığım şeylerdir. aksini iddia ve ispat edenlere koni hücrelerimin tamamını bağışlarım :D . bir siteden alsam linkini vererek bir 6-7 dakika kazanırdım, hoşuma giderdi. link verme olayında yokluğuma ragmen birinciliğe... olmadı! ikinciliğe oynarım zannediyorum :P

    ha bu sitede psikoloji konuşmak için psikiyatr yahut psikolog, evrim konuşmak için maymun yahut darwin, islamiyeti konuşmak için müslüman olmak, anatomi konuşmak için de tıp kariyeri filan mi gerekiyor... hayır! psikiyatr mıyım? maymun muyum? müslüman mıyım? tıp kariyerim var mi? hepsi soruldu da!

    surda 3 saat olmadi soguttunuz beni yine!

    körler sağırlar birbirini ağırlar... hadi kalın sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 2 Haziran 2005, 6:40:28 >




  • Geçin bunları, ben hepsini okudum da ne oldu? Önemli olan kalpler hasta olmasın..


















  • ben de renk körüyüm, idare ediyoz napalım
  • quote:

    Ha zor tarafları var. Mesala okey oynarken, ben bittiğime kimseyi inandıramıyorum.

    Bir de renk körü olduğumu söyleyince "e o zaman sen falan rengi ne renk görüyorsun" diye dahiyene sorular soranlar olur.

    Ben doğuştan beri sizlerden farklı bir şey görüyorum, ya da görmüyorum, bazı renk kavramlarımız farklı, nasıl anlatayım, ben sizin ne gördüğünü, bilmiyorum, sizde benim falan diyorum. Senin de mutlaka başına gelir.


    aynen arkadaşın bu yaşadıklarını yaşıyorum ben de hep. bi yerde birisi renk körü olduğumu öğrenirse hemen bu sorular geliyo aaa o zaman sen bunu ne görüyosun bilmem ne... dediği gibi emin ol sen de yaşarsın bunları.

    o testler... kuzen de benim gibi renk körü, onla birlikte testleri yapıyoduk, o sırada kuzenin kardeşi de yanımızda. biz başka bişey gördüğümüzü söyleyince inanmıyo, dalga geçtiğimizi sanıyo. ya nasıl ya burda bilmemne yazıyo görmüyonuz mu gibi şeyler söylüyodu. ya da yeşil işte nesini görmüyosun hayret bişey gibi...

    arkadaşın verdiği linkte 14 ve 15te bişey okuyamıyorum normal görenler de okuyamazmış, ama bazılarında da renk körü çıkıyorum işin ilginçliği de burda işte.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    http://www.liquidgeneration.com/sabotage/vision_sabotage.asp

    bu da kötü bi test ;)





    O neydi yav
  • babam göz doktoru gerekli kopyalari veririm size
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    http://www.liquidgeneration.com/sabotage/vision_sabotage.asp

    bu da kötü bi test ;)



    Yuh artık bunu bile alet etmişler.
  • O neydi be?Bian madem renk körüsün seni öldürcez diyolar sandım.
    Jonny teşekkür ederim.Sanırım ben de muayenede kesinleştikten sonra yakın çevreme söyliycem.Pek eğlenceli görünmüyo yazdıklarınız ama...Napalım,başa gelen çekilir. :) Ya da söylemesem mi yaw... Uffff...Usta_AsH arkadaşım da kopya dediği şeyleri verirse çok sevinirim..Belki onda da ayrı bir körlüğüm ortaya çıkar veya şaşı olduğum falan...

    Yaw cezvemiydin fincan mı bu sus be kardeşim,insan taklidi yap ve gülüm 2 dakka bu nedir ya?

    quote:



    surda 3 saat olmadi soguttunuz beni yine!

    körler sağırlar birbirini ağırlar... hadi kalın sağlıcakla





  • aslında ben memnunum halimden. yani aaaaa niye renk körüyüm gibi şeyler demedim hiç, sadece bu ne renk tipi sorular artık sıktı.

    renk körü olan bi arkadaşımla birlikte D&R'daydık. amma renk körü tanıdığın varmış demeyin harbiden de var.
    Neyse kasetlere bakıyoduk. bilirsiniz üzerlerinde yuvarlak renkli kağıtlar olur fiyatlarını belirtme amacıyla. bi kasede bakıyoduk.
    Aramızdaki dialog şöyle oldu:

    Ben: (hangi rengin kaç para olduğu göstergeye baktıktan sonra) Bak olm 15 milyonmuş bu
    Arkadaş: (o da oraya bakar), yok olm 17 milyon.
    B: onbeeeş...
    A: ya onyedi işte...
    Kasedi renklerin yanına götürdük, benzeticez bi renge. işin ilginci iki renge de uymuyo, ha renk körüyüz ne renk olduğunu da bilmiyoz kafamız karıştı. o sırada ordan geçenler de tip tip bakıyolar bize. çalışanlara soralım dedik kaç para diye. sonra da vazgeçtik bıraktık kasedi çıktık.

    işte böyle eğlenceli olaylara da sebep oluyo bu renk körlüğü

    sen de pek takma kafana bence. benim tek endişem ehliyet alamamam, ama herkes aldığına göre biz de alırız heralde. böyle bi sebepten alamazsam kendimi atarım aşağı zaten




  • Hehehe... :) Güzel hikaye...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.