Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Alanlar/Almayı Planlayanların Dikkatine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • der8auer ENyoutube
    More information about Hetzner Servers: https://derbauer.hetzner.com/en --------------------------------------------------------- Previous Videos by Greg: https://www.youtube.com/watch?v=U7uBkjehgQk https://www.youtube.com/watch?v=-kSJ2dgOEdc --------------------------------------------------------- Support me on Patreon: https://www.patreon.com/der8auer --------------------------------------------------------- Save 10% on your iFixit purchase: DER8AUER10 https://eustore.ifixit.com/der8auer Pro Tech Toolkit: http://bit.ly/2JOFD8f --------------------------------------------------------- Find my products at Caseking: Delid Die Mate 2: https://bit.ly/2Rhv4y7 Delid Die Mate X: https://bit.ly/2EYLwwG Skylake-X Direct Die Frame: https://bit.ly/2GW6yyC 9th Gen OC Frame: https://bit.ly/2UVSubi Debug-LED: https://bit.ly/2QVUEt0 Pretested CPUs: https://bit.ly/2Aqhf6y --------------------------------------------------------- My Equipment: USB- Microscope*: https://amzn.to/2Vi4dky My Camera*: https://amzn.to/2BN4h2O (*Affiliate Links: If you buy something, I will get a part of the profit) --------------------------------------------------------- Music / Credits: Outro: Dylan Sitts feat. HDBeenDope - For The Record (Dylan Sitts Remix) --------------------------------------------------------- Paid content in this video: - Hetzner Spot Samples used in this video: - / --------------------------------------------------------- Timestamps: 0:00 Intro 0:42 MSI recall 1:56 Advertisement 2:30 First problems appear 4:23 Clumps in the coolant 6:09 Fazit 7:25 Outro
    https://www.youtube.com/watch?v=i_A2sKleRmw

    Konuyla ilgili forumda birşey görmediğimden paylaşmak istedim.


    Malesef sadece kısaca özet geçmek için vaktim var çeviri yapamayacağım;


    Bazı msi sıvı soğutma sistemlerinde anormal tıkanma vakaları görülmeye başlanmış. Fractal lumen, lian li galahad ve birçok farklı üründe aynı bileşenlerin kullanıldığına inanılıyor. Bu sıralar sıvı yerine klasik soğutma sistemlerini tercih etmek faydalı olabilir.








  • almayın diyoruz işte işe yaramaz şeyler. al bi tane scyhte fuma 2 bak keyfine. hem sessiz hem güvenli hem sıvı ile arasında 5 derece fark oynuyor

  • MTMAN kullanıcısına yanıt

    hocam ben şahsen karşı değilim sıvı soğutmalara ama durum bu şekilde, insanların risklerin farkında olması önemli

  • Böyle bir sorun ile karşılaşma ihtimaliniz diğer bütün donanım parçalarında mevcut. Tek yapmanız gereken belli aralıklarla sıcaklıkları kontrol etmeniz başka bir şey yapmanıza gerek yok. Arctic gibi firmalar 5 yıl garanti veriyorlar ürünlerine.

  • Sıvı soğutmalar bana göre tamamen para tuzağı, tek artısı belki görsellik diyebilirsiniz. X model işlemci + sıvı soğutma + iyi termal macun alıp dibine kadar o.c. yapacağına git o paraya x marka işlemcinin bir üst modelini al ve stock fanla işlemcinin frekanslarını düşürerek serin serin kullan. Tabi bu söylediğim amd için geçerli. Intel 'de stock fanın yetersiz olduğu ve kutudan fan çıkmayan modeller vardı sanırım. Eğer High-end sistem yapıyorsan ve dibine kadar o.c. yaptıysan tabi ki hava soğutma kurtarmayabilir, iyisinden sıvı soğutma gerekebilir. Tamamen kullanım amacıyla alakalı. Ayrıca duyduğum kadarıyla sıvı soğutmalar uzun ömürlü olmuyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 29 Eylül 2022; 2:13:40 >
  • Biraz kimya bilen adam zaten aio soğutucu kullanmaz. Radyatörü alüminyum, bloğu bakır. Elbette bakır zamanla alüminyumu indirgeyerek galvanik korozyona neden oluyor ve ardından tıkanmalar meydana geliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 29 Eylül 2022; 2:52:48 >
  • Corsair, Arctic. Başka marka tanımam.
  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    bildiğim kadarıyla bu dediğiniz biraz daha uzun bir süreçte oluyor, videodaki msi galiba daha 1 yıllık

  • MSI 360 modelinde dilim yandı, tıkandı yolladım v2 ile değişildi. Bundada tıkanıklık olacağına eminim. Diğerindeki gibi hırıltılı sesler çıkarıyor suyun içinde bişe gezdiği belli.


    Custom loop dizdim, eksik olarak bi vga blogum ve rekorlarım kaldı.


    2 adet 360 radiatör,

    akrilik sert mat boru,

    cpu blog,

    Pompa tank,

    sıvı,


    Hazır. VGA blogu gelince inşallah hep istediğim custom loopu kuracağım.

  • MTMAN kullanıcısına yanıt

    Ya da Noctua NH-D15

  • o da olur soğutma performasları birbirinin aynısı hemen hemen arada 2-3 derece var kağıt üstünde.

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    Öyle de hocam binlerce liralık sistemlerimiz var sıvı soğutmaya emanet edilemecek kadar değerli tr şartlarında bunu biliyosun. fakında olsan da olmasan da en ufak hatada sistemi çöp ediyor. Bu olduğunda iş işten geçmiş oluyor tabi. Böyle bir aksiyona gerek yok bence hava soğutma yeterli.

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    Burada baz alman gereken nokta cihazın ne zaman üretildiği hocam.


    Yükselen sıcaklık da prosesi hızlandırıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 30 Eylül 2022; 12:28:58 >
  • 5 sene önce Corsair H100iv2 almıştım 240’lık. 3. Senesinde bozuldu pompa tıkandı boruları sallayınca kendine geliyordu :D


    5 sene global garanti olduğu için Garantiye gönderdim sıfır yeni Corsair h100i pro gönderdiler hiç itiraz etmeden :D. Corsair baya iyi garanti sürecinde, hemen sıfırını yolluyorlar. Bu da bozulduğunda Noctua NH-D15’e geçeceğim.


    11700k’yı soğutacak diye fanların %100 dönmesinden bıktım, hoparlörden oynamayı seviyorum ve fanların sesinden oyuna konsantre olamıyorum :( yanımda sanki jeneratör çalışıyor :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 30 Eylül 2022; 9:21:50 >
  • Sıvı soğutma kullanmayalım tamam da yeni işlemcileri neyle soğutalım?
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    AIO kullanmayalım diye bir şeye ben de katılmıyorum. Hava soğutma sever biri olarak diyorum bunu.


    Zaman zaman kronik sıkıntılı ürünler olabiliyor. Bu AIO'yu kötü yapmaz elbette.

  • CPu+Gpu custom soğutmaya geçtim, ne ses ne ısı. Kafa öyle rahat ki. Şöyle ifade edeyim, oyunlarda fan sesi, masaüstünde boştaki sesle nerdeyse aynı. Gpu 55-60, cpu (5900x) keza aynı.

    Daha önce hazır sıvı soğutmalardan kullandım, üzerinde gelen fanlar nedense traktör gibi (Crosaair H100, Evga clc 240, Thermaltake 240 vs.) ses çıkarıyor.

  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

    Kronik ürünler yüzünden genellemek anlamsız, sonuçta işlemci kendini korumaya alıyor yüksek ısıda. Problem olsa bile problem olmaz. Yenisi geliyor her türlü

  • DeGetBe kullanıcısına yanıt

    Ben de tüm parçaları topladım şu an sadece işlemci için düşünüyorum ileride gpu da olacak. En güzeli custom cidden

  • sıvı soğutma şart bence.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.