Şimdi Ara

Sistemimi güncellemek, iyileştirmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle elimde şöyle bir sistem var;

    İşlemci: i5 2500K yanılmıyorsam 4.2ghz hızda çalışıyor.
    Anakart: MSI P67A GD65
    Ekran Kartı: 2 adet Powercolor HD6950 2gb CrossfireX
    Ram: GSkill RipjawsX 2x4gb cl9 1600mhz
    Ssd: Corsair F120 6.0gb/sn
    Hdd: Yok
    Monitor: Samsung B2230H 22" LCD
    Kasa: Cooler Master Haf 912 plus

    Son zamanlarda öyle performans canavarı oyunlar oynamasamda, ilk aldığım zaman uzay aracı gibi hissettiren bu sistem her nekadar hala beni taş gibi götürsede bir takım iyileştirmelere ihtiyaç duyduğumu hissetmeye başladım.

    *Ram sticklerinden birtanesi çalışıyor ama sürekli BSOD verdiriyor sisteme, ram testlerinde sorun görmedim ama çıkartınca hiç bir zaman BSOD olmuyor. Bu yüzden bir süredir sadece 4gb ramle idare ediyorum CS:GO, Dota2 tarzı oyunlar oynadım sorun yaşamadım. Playerunkowns Battleground oyununu oynarken gerçekten çok zor anlar yaşadım. Oyunda opt. sorunu vardı son güncellemelerle denemedim ama onu büyük ihtimalle 4gb Ram e bağlıyorum.
    *İki ekran kartından birini neredeyse senelerdir kullanmadım. Belki ikisini elden çıkartıp daha üst seviye tek bir karta geçebilirim vesaire.

    Anakart, işlemci vb. neler uyumludur neler değildir; bu sistemi topladığımdan beri donanım olaylarını takip etmedim açıkçası çok.

    Kısacası sizlerden istediğim bu sisteme neler ekleyebilirim, elimdekilerden hangilerini satabilirim hepsi temiz kullanılmış vb. çok aşırı bir harcama yapmakta istemiyorum açıkçası, belki satabildiğim parçaların üzerine 500-600 lira ekleme yapabilirim belki biraz daha fazla olur kademe kademe geliştirebilirim. Tavsiyelerinize açım dinliyor olacağım. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fazla yapilabilecwk bir sey yok aslinda. İslemci ve ekran karti upgrade disinda. İ7 3770 alinabilir islemci olarak ancak ekran karti piyasasi cok karisik. O ekran kartlarinin çiftini 300 tl ye zor satarsın.

    Ekran kartlarıni ve islemciyide satip butcene eklersen 1100 tl gibi butce olur. 3770lere 500 tl falan istiyorlar. Yanina da 1050ti alirsan sistem biraz toparlamis olursunuz.

    2. Secenek: elindekileri satip yeni nesil bir sistem kurmak ama onunda maliyeti i5 7500 ve rx 560 ile 2000 tl yi aşıyor. Elinizdeki anakart ram islemci ekrankartlarini 1000 tl ye satsaniz bile aciginiz cok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.