Şimdi Ara

Sistemime yeni ekran kartı aldım fakat soru(n)larım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Aşağıdaki gibi bir sistemim var.

    GIGABYTE GA-990XA-UD3 AM3+ Anakart
    AMD Phenom II X4 955 Black Ed. 3.2 Ghz
    8 GB (2x4) Kingston HyperX 1333 Mhz CL9
    MSI ATI Radeon HD 6850 2 GB DDR5
    128 GB SATA3 SSD + 1 TB WD Black 7200 RPM
    350 W PSU

    Şimdi bu sistemle güncel oyunları düşük ayarlarda çok rahatsızlık vermeyecek FPS ler ile oynayabiliyordum fakat ATI artık bu seriye yeni sürücü üretmediği, kartımdan tuhaf sesler geldiği ve mavi ekran hataları aldığım için ekran kartımla vedalaşma kararı aldım. Amazon.de den Zotac Geforce GTX 1050 TI 4 GB DD5 siparişi geçtim. Kartımı aldım, makineye taktım, ATI sürücülerini tamamen temizledim, Nvidia sürücülerini kurdum.

    En sevdiğim iki oyun olan Diablo 3 ve Overwatch da daha önceki kartımla düşük ayarlarda da olsa akıcı şekilde oynarken, bu kart ile en düşük ayarlarda bile FPS de iniş ve çıkışlar yaşıyorum. Bilgisayara format attım ve ondan sonra Nvidia sürücülerini kurdum, durum biraz iyileşti fakat hala Diablo 33 ve özellikle Overwatch de ciddi FPS iniş çıkışları var.

    Bunun dışında Witcher 3, How to Survive 2, Path of Exile ve Fallout 4 oyunlarını denedim. Witcher 3 ve Fallout 4 te yüksek ayarlarda gayet akıcı oynarken; How to Survive 2 ve Path of Exile da yüksek ayarlarda kaymak gibi oynadım. Bu da sorunun Blizzard ile ilgili olabileceğini düşündürdü.

    Esas sormak istediğim ise, ben anakart değişikliğine gitmeden, keseye de çok büyük bir delik delmeden sistemimin CPU ve RAM ini yükseltmek istiyorum. Aklımda:

    AMD Athlon FX 8350 4.0 Ghz
    Kingston HyperX Beast 16 GB (2x8) CL9 1600 Mhz

    var. Sizce bu sisteme böyle bir güncelleme ile güncel oyunlarda daha iyi performans alabilir miyim? PSU ve Anakart bu parçalarla sorunsuz çalışır mı? Yoksa bana önerebileceğiniz F/P oranı yüksek bir kombinasyon var mıdır?

    Şimdiden teşekkür ediyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.