Şimdi Ara

Sistem Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sistemimi bir iki senede daha idare edecek şekilde güçlendirmek istiyorum. Sistemimde anakart, işlemci ve ramleri değiştirmeyi planlıyorum.

    Anakart: GA-H55M-S2H
    İşlemci: i7 860@2.80 1156
    Ram: Kingston 4 GB 1333 mhz
    Ekran Kartı: HD7850
    PSU: 600W

    Oynadığım oyunlar özellikle CS:GO, diğerler oyunları grafikleri pek umursamadığım için minimum-medium farketmiyor. Bütçe 1000-1100 TL.

    Bunların dışında işletim sistemini 64 bite yükseltmeyi denediğim zaman desteklenmiyo diye bir uyarı alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

    Teşekkürler.



  • o işlemciye az oc yapın ver r9 380 4gb alın bide rami 8gb yapın
  • oc yada ekran kartı almak gibi planım yok sadece yeni parçalar almak istiyorum. oc yapamam bozarım filan elimde kalmasın :)
  • Bu sistemin üstüne ancak 6.nesil i5 ve ya i7 işlemcili bir sistem gider.farkı o zaman hissedersiniz.ekran kartını da değiştirmeniz gerekir.çünkü çok bi fark olmayacak.ramlar de ddr4 olacak.tüm bunlar da 1100 liraya olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd fx 9370 kullansam farkı hissedebilir miyim?
  • ısı ve güç tüketim farkını hissedersiniz.işlemciniz hd7850 yeterli bir işlemci.işlemciyi değiştirmek çok bir şey ifade etmeyecek.
  • belki ocsuz da 380 4gbtı kurtarır tam emin değilim
  • windows uzerinden mi yukseltmeye calisiyorsunuz oyle yapmayacaksiniz usb flash disk bulacaksiniz 8gb.rufus diye bir program var onu edineceksiniz bir tane de win7 64 bit iso dosyasi lazim.rufus'u acip iso dosyasini gosterip win usb yapip biostan usb disk ilk acilacak sekilde ayarlayip windows'u kuracaksiniz ama oncesinde kuracaginiz diyelim c: olsun onu silip bastan yapmaniz lazim bir nevi format atmis olacaksiniz.boyle yaparsaniz kurulur 64 bit.8gb ram yaparsaniz iyi olur 64 windows isini ayarlayin once.

    ekran kartini degistirmeden en kral islemciyi de alsaniz fayda etmez o yuzden islemci anakart kalsin biraz daha iyi bir ekran karti alin ramle birlikte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KutayGencay

    Merhaba arkadaşlar, sistemimi bir iki senede daha idare edecek şekilde güçlendirmek istiyorum. Sistemimde anakart, işlemci ve ramleri değiştirmeyi planlıyorum.

    Anakart: GA-H55M-S2H
    İşlemci: i7 860@2.80 1156
    Ram: Kingston 4 GB 1333 mhz
    Ekran Kartı: HD7850
    PSU: 600W

    Oynadığım oyunlar özellikle CS:GO, diğerler oyunları grafikleri pek umursamadığım için minimum-medium farketmiyor. Bütçe 1000-1100 TL.

    Bunların dışında işletim sistemini 64 bite yükseltmeyi denediğim zaman desteklenmiyo diye bir uyarı alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

    Teşekkürler.

    Donanimin istedigin oyunlara yetecek durumda bilgisayari genel manada hizlandirmak icin ben sana 1 basit 1 de kompleks bir öneride bulunayim 1- kendine bir ssd temin et minimum 240 gb +4 gb da ram ekle ssd ye isletim sistemi ve oynadigin oyunlari koy hdd nidd guzelce bir formatla ve depo konumuna getir kasanim icinj bir guzel temizle islemci sogutucunu temizle ve termal macun degisimi yap 1.si buydu gelelim 2.onerime ellaki islemci anakart v.s degisdiriyim diyorsan elindeki anakart ve islemciyi elden cikartman gerekli satabildigin kadar ne ediorsa sat elindeki butceye ekle ondan sonra elindeki butce dahilinde yeni nesil bir anakart ve islemci uzerine gidebilirsin alacagin anakarta gore ddr4 belleklee gecebilir ve elindeki ram ide satabilirsin ama ddr3 lu bir anakart alirsan elindeki 4 gb a bir 4 daha ekler. 8 gb a tamamlarsin amma velakin bence islemci anakart ram degisimj yapdiginda ekran kartinin verecegi deger senin tatmin etmeyecekdir ee okadar para yatirdik hala ayni fps diye dusunebilirsin kisacasi ben senin yerinde olsam eldeki parcalari degerlendiririm eger o.c dan anlayan bir tanidigin arkadasin varsa ve kasan musaitse guzel bir kule tipi sogutucu alip islemciyi stabil oldugu degere kadar o.c yaparak yanina bir 4 gb ram ve ssd ekleyerek gayet guzel sekilde devam edersin burdaki en buyuk etmen ssd ve ram takviyesi olur sonra birde windows 10 kurar pcni upgrade etmis gibi kullanirsin kisacasi elindeki ekran kartini degisdirmeden islemci ve anakartina dokunmana gerek yok biraz bellek artirirsin birde ssd takar isletim sistemini yukseltirsin fistik gibi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rami 8 GB a çıkarıp SSD alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oc'siz de 380 4gb takılabilir ama oc olursa daha güzel olur.oc olmuyorsa 270x önermek de pek mantıklı değil çünkü kartı zaten 7850.1gb mi 2 gb mi onu yazmamış 1gb ise 270x farkeder ama ekran kartı konusunda bir şikayeti yoksa bence de ram artı ssd alması daha mantıklı olur.işlemci anakart değişimine ise gerek yok.
  • 120 gb SSD var onu yazmayı unutmuşum birde 7850 1 gb. Benim işlemci ve anakartı değiştirmek istememin sebebi işletim sistemini 64bite yükseltmek istediğim zaman hata vermesiydi. O sorunu çözdükten sonra sadece ram eklentisi yetecektir o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.