Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi [Son Aşama]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,
    Bir süredir başlıkları takip ediyorum ve benim bütçeme, ihtiyacıma uygun bileşenleri az çok netleştirdim. Tabi son aşamada tekrar danışarak herhangi bir yanlış seçim yapmak istemiyorum. Aşağı yukarı bahsedeceğim sistem zaten tavsiye ediliyor ama bazı ufak detaylara hakim olamadım.

    Öncelikle kullanım amacımı ve isteklerimi belirteyim. Bilgisayarı evde kullanacağım ve genellikle ofis / internet işi, fotoğraf yedekleme ve bazen photoshop / lightroom gibi programları kullanıyorum. Oyun oynamam. Zaten bilgisayarı da haftada 2-3 gün açıyorum, sürekli de kullanmıyorum. Bütçemde bir sınır olmamakla birlikte kullanım amacım belli ve çok yoğun kullanmayacağım için işlemci, anakart, ram, ssd disk için ortalama 1.000 TL bütçe belirledim. Eski kasam (Gigabyte'ın 400W'lık bir modeli, dvd wr, 500 gb hdd, monitör ve klavye mouse mevcut)

    İşlemci: Intel i3 6100 (Alternatif olarak i5 4460 öneriliyor ancak hem kullanım amacım ve yoğunluğum hem de aradaki fiyat farkını düşününce i3 6100 benim için sanırım daha uygun)

    Anakart: MSI H110M PRO-VD (Buradaki sorum, USB 3 çıkışlarını kasanın ön tarafındaki çıkışlardan kullanabilecek miyim ? Bu benim için önemli. Ayrıca kasa da biraz eski olduğu için kasanın USB 3 desteklemesi gibi bir durum var mı ? Bildiğim kadarıyla yok ama emin olamadım)

    Ram: Kingston HyperX Fury Black 8GB 2133MHz DDR4 Ram (Tek parça alacağım, belki ilerde ihtiyaç olursa bir 8 GB daha alırım)

    SSD: Samsung 850 Evo 250 GB (Burada da ciddi bir sorum var, hangi modelini almam gerekiyor emin olamadım. Sata 3.0 var mSata var. Bu teknolojiye çok uzağım ve fiyat farkı da az ikisinin arasında. Bu arada 250 GB seçme sebebim ileride laptop alırsam da rahatlıkla kullanabilmek. 120 GB uzun vade de sanki az gelir gibi. Zaten ek olarak 500 GB normal hdd de sistemde olacak)

    İşlemci ve Ram HB'den, Anakart ve SSD Eksen'den alınırsa 1135 TL gibi bir fiyat tutuyor. Eğer bu sistem iyiyse (anakart ihtiyacıma cevap veririse, ssd de beni memnun edecekse) bütçemi bu seviyeye çıkartabilirim.

    Ekstra olarak ekran kartına ihtiyacım yok sanırım ? Onboard ekran kartı işimi görecektir.
    İşlemci ile gelen fan da işimi görecektir diye tahmin ediyorum ?
    Kasa Gigabyte 400 W diyor, gerçek midir bilmem ama bu sistem için psu'ya da ihtiyacım yok sanırım ?


    Yardım ve yorumlar için şimdiden teşekkürler...







  • 4460 sizi 4 5 sene goturebilir hem i3 6100dan daha performansli ileride yetmezse 4790 alirsiniz mis gibi ama tabi skylake daha guncel bu halide güzel olurda 4460 alacak olursaniz msi h81m pro vd alabilirsiniz h110m pro vd ile ayni diye biliyorum sadece soket farki galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pusulasız Adam P kullanıcısına yanıt
    2 işlemci arasında 220 TL fark var ve cpu incelemelerine baktığımda ciddi bir fark olmadığını gözlemledim (anladığım kadarıyla ve kullanım amacıma uygun olarak)
    O yüzden işlemciye 220 TL fazla ödemektense SSD'ye yatırım yapmak performans açısından daha mantıklı gibi geldi.
  • Anakart'ın USB 3 özelliğini kasanın ön tarafında kullanabilir miyim ?

    Ayrıca SSD'de detaylara pek hakim olmadığım için Samsung 850 Evo 250 GB'ın hangi versiyonunu almalıyım ?
  • SnypeR kullanıcısına yanıt
    Evet kullanabilirsiniz on usb 3.0 destegi var olmasi lazim yoksa bile o portlar 2.0 olarak calisir zaten ssd sorusuna bisey diyemem bilgim yok

    Edit : sizin kasanizin on portunda usb 3.0 varmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pusulasız Adam -- 17 Şubat 2016; 0:14:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pusulasız Adam P kullanıcısına yanıt
    Benim de aklıma takılan nokta o. Kasanın ön tarafından USB çıkışı var ancak onlarda da 2/3 şeklinde ayrım oluyor mu acaba ?

    Bendeki kasa Gigabyte GZ-X5 BPD-400 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2711#sp) Eski kasam olduğu için USB 3 özelliği olması gerekiyorsa, olmadığını tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.