Şimdi Ara

Sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    600 metrekarelik otomobil showroom una kaliteli bir müzik sistemi kurmak istiyoruz. Kaynak mp3 player yda bilgisayar olacak. Anfi ve hoparlör tavsiyeniz nelerdir?
    Teşekkürler.



  • Alan metrajı büyük olduğu için. Doğal olarak da hoparlör sayısı çok olacak tabi.

    Hoparlör sayısı 4-6 adet olsa, ek bir şey kullanmadan sadece hoparlör, anfi ve mp3 playerle bu iş biterdi!

    Anak, bu durumda hoparlör sayısı alandan dolayı artacağı için, hoparlörlerinize 10'ar Watt'lık hat empedans trafosu kullanmanız gerekecek. Böylelikle hem çok sayıda hoparlör kullansanız bile omaj sabit olacak ve ses bozulmayacak, hem anfiniz yorulmayacak, hem de tüm hoparlörler eşit seviyede ses verecektir.

    Şu noktaya dikkat edin! Hat empedans trafosu olacak. Hat trafosu değil!

    Eğer hoparlörlere bir çok elektrikçinin kullandığı gibi hat trafosu kullanırsanız, anfinizin de hat trafolu model olması lazım. Bu durum da normal anfi kullanamazsınız. Halbuki, hat empedans trafosu kullandığınız da her hangi bir normal sony, pioneer vs. gibi istediğiniz her anfiyi kullanabilirsiniz. Bu arada alçıpan tavan olduğunu varsayarak konuşuyorum. Aksi takdir de kolonları da kabinli kullanmak zorunda ve o kabinlerin içine de hat empedans trafosu koydurmak zorunda kalırsınız.


    Eğer sesin daha dolgun ve tok çıkmasını istiyorsanız, hoparlörlerinizin çapını da 16 Cm veya daha büyük kullanın. Hoparlörleriniz kendinden tweaterli olabileceği gibi dilerseniz tweaterleri de ayrı kullanarak da yapabilirsiniz bu işi. Ne alaırsan 1 milyon mağazalarında satılan Tweaterler kendi içinde kondansatör de barındırdığı için sesi kusmadan ve tatlı bir şekil de tamamlayacaktır.

    Başka merak ettiğiniz bir husu olursa tekrar yazabilirsiniz.

    Saygılar...




  • Kardeş ne oldu?

    Ses çıkmadı!

    Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.