Şimdi Ara

Sistem kaynaklarını limitleyici program arıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Programların harddiskten çektiği veriyi, işlemi ya da ram kullanımını limitleyici bir program arıyorum. Saatlerdir bakıyorum ama bulamadım. Bildiğiniz bir program var mı ?...



  • Ne için istiyorsun? Biraz tuhaf geldi. Sistem kaynaklarını daraltırsan kullanılan programlarda darboğaz olur, yavaşlarlar. Bazı overclock yazılımlarıyla yazılımsal olarak CPU'yu olması gerekenden yavaş çalıştırabilirsin. Elektrik tasarrufu ve serinlik, sessizlik için böyle bir şey düşünmüşler. Ram veya HDD için bir çözüm bilmiyorum. Hele HDD'yi limitlemek çok daha ütopik. Ha, RAM'deki yığılmayı boşaltmak için Google'da RAM Cleaner gibi bişey aratırsan bişeyler bulabilirsin. Ancak program isteklerini dizginlemek çok zor.

    Oyun filan oynarken gereksiz servisleri kapatayım dersen Gamebooster var. Daha geçenlerde arkadaşlar burada tanıtmıştı.
  • Benim sorunum gerçekten ilginç

    DVD ye düşük hızda jkayıt yapmam lazım. 2.4x destekliyor çünkü ama yazıcı 4x den aşaı yazmıyor. 4x le de güzel yazıyor ama kalite testinden düşük puan alıyor. Bilgisyara 7-8 tane kopyalama açınca hızı 3.6 civarına düşürdüm testteki puanda baya arttı ama bu hızı stabil tutamıyorum. Firmware vs herşeyi denedim hiçbir şekilde çözemedim. Bilgisayarı kastırmak biraz olsun işe yaradı. Yani asıl amacım HDD den giden veriyi limitlemek ama gerçekten zor. her bulduğum isimi deniyorum son çare olarak.

    Sanırım CPU yavaşlatmak pek işime yaramayacak ama onu da deneyeceğim...
  • Hmm şimdi anlaşıldı. :) Belki DVD writer ile HDD bağlantılarını aynı kablo üzerinden yaparsan veri akışını kısıtlayabilirsin. IDE bağlantılarda bunu yapabiliyorduk ama sata bağlantılarda durum nedir bilmiyorum.

    Ben CPU kullanan programları kapattıkça daha verimli yazdığımı keşfettim. Yani olabildiğince sistem boşta olmalı. Dosya kopyalamayı kastetmiyorum. Onun etkisini hiç ölçmedim.

    CD yazarken eskiden ne kadar yavaşsa o kadar iyiydi ama artık durum böyle değil. DVD için de böyle bir kanı var ama DVD'lerin üzerinde yazıldığı hızda yazmanın en optimum, hatasız yazım olduğu söyleniyor. Test için Nero kullanıyorsan bir-iki ekran görüntüsü koyabilir misin? İki farklı hızda yazılmış DVD'lere ait grafikleri eklersen iyi olur. Forumda tam da bu konuyla ilgili oldukça kapsamlı bir başlık var orayı okudun mu? Link:
    http://forum.donanimhaber.com/m_3668131/mpage_1/key_dvd%2Ckalite%2Ctesti/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 3 Mayıs 2009; 23:14:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.