Şimdi Ara

Sistem Geri Yükleme Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    bilgisayara virüs bulaştı ve ben arkasından virüs tarama programı ile virüsü sildim sonra bilgisayarı tekrar tarattım fakat virüs bulamadı gene de bazen açılırken kitleniyor bazen açıldıktan sonra bazen de normal çalışıyor. sistem geri yüklemeyi denedim bir tarih seçip ileri diyorum sistem geri yükleme hakkında bilgi veriyor ve ileri diyip geri yüklemeyi başlatın diyor ama ileriyi tıklasamda hiç bir şey olmuyor. bunun bir çaresi varmıdır yoksa format mı çekmek lazım??



  • System Volume Information içinde; oluşturulan sistem geri yükleme noktalarının bilgileri vs.. bulunur, virüsler burada saklanmayı çok severler, bu nedenle bir virüs bulaştığında bunu temizlemek için ilk olarak işe; Sistem Geri Yükleme'yi kapalı duruma getirerek başlıyoruz, bunun için,
    • Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Sistem'i tıklayınız
    • Sistem Özellikleri iletişim kutusundan Sistem Geri Yükleme sekmesini seçiniz.
    • Sistem Geri Yükleme'yi kapat onay kutusunun seçili olmasına (kutuyu doldurun) dikkat ediniz. Bu işlemi Tamam onaylayınca bir süre bekleyin, bu sürede geri yükleme dosyalarını silmekle uğraşır.
    Not: virüsü temizledikten sonra eski haline getirmeyi unutmayın.

    Virüsü temizlemek için : PC'nizi kapatıp açın, Windows logosu çıkmadan önce yani daha yeni yeni pc açılırken (bios ekranından sonra) F8'e basın (birkaç kez basmak gerekebilir). Güvenli kipde açmayı seçin.
    Antivirüs yazılımınızı çalıştırın ve virüsü bu şekilde silin.
    System Volume Information nın içine girerek virüsü elle silebilirsiniz.
    Tıkla > System Volume Information Dosyasının İçine Nasıl Girilir? yazıyı okuyun.
    Virüs nedeniyle işletim sisteminizin hasar aldığını düşünüyorsanız; veya Eğer sorun windows'tan kaynaklanıyor diyorsanız bunu yapın:
    1)Windows CD'nizi takın.
    2)Başlat>Çalıştır'a sfc /scannow yazın. Bilgisayarınızı kendi haline bırakın Windows bozuk sistem dosyalarını yenileriyle değiştirecektir.




  • geri yükleme için şunu bi deneyiniz.
    Başlat çalıştır'a
    regsvr32 jscript.dll yazın enter
    regsvr32 vbscript.dll yazın enter
    regsvr32 /i mshtml.dll yazın enter..
  • Cevap veren arkadaşlara ilgilendikleri için çok teşekkür ediyorum maalesef format atmak zorunda kaldım diğer yolları denemeye çalıştım fakat hep hata verdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.