Şimdi Ara

Sistem değişikliğine Gitmeli miyim,Tavsiye Lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,Yaklaşık 3 yıldır olympus 10 mark 2 kullanıyorum,son derecede memnundum aslında,hem garantili hemde güncel bir cihaz almak için makinemi sattım,hatta alınacak makineyi bile belirledim Olympus m1 mark 2 ,ama bu nette araştırma işine girince acaba sistem değiştirsem mi diye aklımda deli sorular dolaşmaya başladı Nikon z50,Fuji xt-3 ,sony a6400-6500 veya a7 2 bir çok alternatif aynasız veya dslr ,aslında şunu farkettim zaten lens işin içine girince küçük gövde vs. pek espirisi kalmıyormuş,Video işi ile uğraşan biri değilim toplasan 3 senede 3-5 defa video çekmişimdir genelde fotoğraf çekiyorum bu bağlamda önerileriniz olursa çok sevinirim,limitim 9-10 bin tl civarı ,eğer sistem değiştirisem m43 sisteme ait bir kaç lensim var onlarıda satacağım,tabiki olympus m1 gibi komplike bir gövde bu fiyatlara bulabilirmiyim bilmiyorum,ıbıs,live composit,live time,fokus stack,full yalıtımlı gövde vs. vs. ,yinede alternatif öneri almak istiyorum.Teşekkür ederim.







  • Elinde hangi lensler var? En önemli konu bu, Eğer 12-40 veya 12-100 gibi güzel lensler var ise elinde kesinlikle M1M2 ile devam etmeni öneririm, Aksi halde Fuji sistemi öneririm, Sony tarafında FF almak daha mantıklı olur lakin o zamanda lenslere çok daha fazla bütçe ayırmak gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

    Elinde hangi lensler var? En önemli konu bu, Eğer 12-40 veya 12-100 gibi güzel lensler var ise elinde kesinlikle M1M2 ile devam etmeni öneririm, Aksi halde Fuji sistemi öneririm, Sony tarafında FF almak daha mantıklı olur lakin o zamanda lenslere çok daha fazla bütçe ayırmak gerekiyor.
    Elimdeki lensler aslında çokta pro değil, 17 mm 1.8, panasonic 14-140mm ii, samyang 135mm f2, fujide çok iyi ama değiştirdiğime değmesi gerektiğini düşünüyorum çünki olympus öyle gövdeler yapıyor ki tmm biraz imaj kalitesi yönünden kaybediyor ama neredeyse dörbaşı mağmur makine yapıyor, efsane ıbıs, full yalıtım gövde,Live composite ve benim birçokta manuel lensim var ıbıs fena iş yapıyor, imaj kalitesi artıracağım derken fedakarlıkta yapmak istemiyorum aslında, bütceme göre sistem değişikliği yaptığımda şunu diyebilmem lazım abi ne fark ya eğer bunu imaj kalitesinde diyemeyeceksem olympus ile devam edeceğim,yani farkı hissetmem lazım yoksa riske girmeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ***Æ*** kullanıcısına yanıt
    Samyang modeli hakkında pek bilgim yok lakin diğer iki lens bence baya baya iyi lensler, Bence bu kadar memnunken M43 ile devam etmen daha yararlı olacaktır.
  • Bence riske girme. Manzara ve gezi fotoğrafçılığı için güzel bir makinen var. İmaj kalitesi için daha iyi bir lens al. Gövdeni elinde tut. Zaten piyasa karışık. Kafanı da karıştırma bence. Verdiğin paraya aldığın keyfi arttıracak mı? (Çoğu zaman değmiyor)
    Bende 4 senedir Sony a6000kullanıyorum. Kaliteli bir kaç lensim var. Full Frame geçmek istiyorum. Fakat PC ekranında ve instagramdan fotoğraf paylaşıyorum çoğu kez. Fotoğrafları üreten makinenin Full Frame olduğunu çoğu zaman bende başka kimse anlamayacak. Onun yerine lens alırım diyorum. Sürekli erteliyorum. Senin gibi fotoğraf ağırlıklı kullanıyorum. Yani bütçe senin tabiki keyif senin. Dediklerim tavsiye olarak kenarda dursun. Olympus çok güzel sistem. Özellikle 12-100 f4pro lensini çok merak ediyorum. Ayrıca Leicanın ürettiği macro lens çok iyi diye duydum. Selamlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.