Şimdi Ara

Sistem arızası hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda kendim yeni bir sistem topladım. Bilgisayardan çok anlamam ama öğrenmek, araştırmak için hazır almayıp kendim topladım. fakat benim şöyle bir sorunum var. Bilgisayarın power tuşuna bastığım anda güç geliyor, fanlar çalışıyor. Ama bios a giremeden 2-3 sn de bir kapanıp kendi kendine baştan açılıyor. Ekrana görüntü gelmiyor ve normal gelmesi gereken bip sesi gelmiyor bilgisayardan (her bilgisayardan açılışta gelen tek bip sesi). Bazı parçaları 2.el almıştım o yüzden sıkıntı parçalarda da olabilir. İşlemci, anakart, psu yu 2. el aldım. Sorunun psu dan kaynaklı olduğunu düşünüp eski bilgisayara bağladım, sağlam fakat orda da şöyle bir durum var modüler psunun 3 çıkışını (4 pin sata çıkışları) da kullanınca pc yi hiç açmıyor. Tek çıkışını kullanınca sorun yok. Bu durumda psu arızalı mı değil mi çözemedim. Yeni bilgisayara gelirsek bu sorun psu arızasından mı olur, anakartta mı sıkıntı var yoksa işlemci fanını iyi oturtamadım mı acaba? (Çünkü bu kapatma işlemini yapmadığı nadir anlarda açılış ekranında overclock failed diyor. Biosa girip overclock yapmaya kalkınca yukarıda bahsettiğim kapanıp açılma sorunu başlıyor ve psunun gücünü kesene kadar devam ediyor. Bu konularda tecrübeli abilerimden yardım istiyorum.

    Lazım olursa diye yazayım sistem i7 3770k+p8z77-v, psu seasonic 750w modüler, ekran kartını henüz takmadım, monitörü anakartın hdmi sine bağladım.

    Konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım. Eğer yanlış yere açmışsam kusura bakmayın.

    İyi forumlar...







  • Öncelikle hiç overclock yapma her şeyi stoğa çek (cmos clear yap)


    quote:

    3 çıkışını (4 pin sata çıkışları) da kullanınca pc yi hiç açmıyor.


    psu sıkıntılı görünüyor
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Hocam cmos clear nasıl yapılır tam bilmiyorum ama daha önce bios pilini çıkartarak dediğiniz şeyi yapmış oluyorum sanırım. O işlemin herhangi bir faydası olmadı. Psu sıkıntılı gibi fakat sorun nerde çözemedim. Tek çıkışı kullanınca sıkıntı yok. Birden fazla çıkışını kullanınca bazen çalıştırıyor bazen çalıştırmıyor.
  • Spartan.32 kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz günlerde seninkine benzer bir sorunu bende yaşadım. 24 Pin kablosu ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Konuya bir bak istersen.


    http://forum.donanimhaber.com/m_109575153/f_//tm.htm#109575153
  • Eğer sorun güç kaynağındaysa sıkıntı yok onun garantisi var fakat anakarttaysa sıkıntı büyük. Garantisiz tek parçam anakart. Montaj sırasında elime lastik eldiven takmıştım ama yine de bu işlerde acemi olduğum için acaba statik elektrikle zarar vermiş olabilir miyim diye düşünüyorum. Cpu fanı takarken baya zorlanmıştım çünkü
  • Arkadaşlar sorunum hala tam çözülmedi, bağlantıları söküp en baştan yaptım. Bilgisayar normal açılıyor ama pc ye reset atınca (reset tuşuna basınca ya da yeniden başlatınca) yukarıda bahsettiğim 2-3 sn de bir kapanıp açılma olayı oluyor. Psu yu kapatıp kabloları çekip tekrar takınca pc açılıyor. Ve şu an bilgisayarın herşeyi stok hızlarda. CPU yu biostan oc yapınca veya gpu tweak ile ekran kartını oc yapınca bilgisayar yine açılmıyor. Tekrar psu kablosunu çekip takıyorum. O zaman açılıyor. Açılış ekranında overclock failed yazıyor. Yani 3770k oc kapasitesi yüksek bir işlemci diye biliyorum. 750w psu ile nasıl oc yapılamaz (3.6 ya bile çıkartamadım). Elektriksel bir arıza mı var acaba?

    Yardım istiyorum yok mu çözümü bilen? Böyle bi olay daha önce başına gelen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.