Şimdi Ara

Siliniz. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
3.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ekran kartı piyasasının ırzına geçilmiş durumda. Anlayan-anlamayan herkes madenci olmaya çalışıyor. Olan oyun oynamak isteyenlere oluyor.


    Bende bu sene üst seviye ekran kartına niyetlendim. Ancak madencilik, bu niyetime darbe vurdu.


    Artık bende acımıyorum. Elimde RX 580, RX 5700 ve türevi bir kart olsaydı, olması gereken fiyatının 5 katı üzerinde satardım. Bu fırsatçılık değil aksine madencinin maddi gücünden bir nebze faydalanmak.


    Madenci, kendisini her türlü yüksek kâr eden biri olarak gördüğü için, gelir getirecek parçalara harcadığı paraya acımıyor. Fırsat bu fırsat, geçirebildiğimizi geçirmek lazım. Sonra madencilik furyası etkisini yitirirse, bu gelirden satış yapan bizler de pişmanlık yaşayabiliriz. O yüzden, fırsatını bulan değerlendirsin, en yüksek fiyattan elindeli malı satsın.

  • 1650superi şubatta 2100e aldım şuan millet 3500e koyuyor   6700xt ve 3070'im geldiğinde bunu elden çıkarıcam. Madencilik hakikaten inanılmaz karlı. Benim 4 tane sistemim var evde, yeni kartlarla bir süre mining yapmayı düşünüyorum. Fiyatının köpüğünü alıp yoluma devam edicem şahsen çünkü 6700xt ve 3070'in aylık getirisi nerden baksanız 2500 lira civarı. Yani bana söylenen öyle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mav1li

    Düşse düşse 25-30bine düşer buda madencilik için altkoinlerde hala yeterli kar bırakıyor.


    Bu cümleden ne anladın?


    Olayı anlamamışsın ama cevap yazmışsın. Bitcoin düşsün bakalım altlar ne hale geliyor.




    Oyuncular olarak fiyatların düşmesini bekliyoruz ama bir de gerçekler var. 2020 Temmuz ayından beri fiyatlar düşecek diye bekleyenler var. 9 ay oldu. Bırak düşmesini daha da arttı. Btc arttıkça şuan ki fiyatlara ekran kartı bulunmayacak.


    Üstüne Tayvan da su kıtlığı yüzünden üretim sıkıntısı var. Uzun vadede bitcoin dalgalanacak ama artık 3-5bin dolarla hayal. Zaten maliyeti 10bin dolar olmuş. 20 binden aşağı düşmesi zor gözüküyor. Dünya bitcoin gerçeğini kabul etti. Btc 25 bin dolar demek madencilik için hala yeterince iyi kar bırakıyor demek. Bir sürü koin var. Eth 2.0 temmuzda başlayacak ve geçiş 1 yıl sürecek. Eth madencilik bitse başkası artacak. Şuan eth kadar kazandırmasa bile bir sürü koin var. 2022 de fiyatlar biraz gevşer ama beklediğimiz fiyatlara geri düşmeycek.


    Seneye doların 15 tl olmayacağının garantisini aranızdan veren var mı? Ülkemiz için dolar gerçeğini unutmayın.

    Zamanında zararda olmasına rağmen 5K, hatta 2.5K $ kadar düşmüştü BTC. ETH 2018'de neredeyse hacim olarak BTC yarısı olmuştu. Bazı sıradışı şeyler olabiliyor.


    Başka coinler var tabi ama onlar ETH kadar karlı olur mu şuan göremiyoruz. Ama olabilir de, hatta ETH'den daha çok karlı da olabilir. Tabi zaman gösterecek.


    Ama bu madencilik işi altcoinler için ileri de biter gibime geliyor. PoS sistemi ile.





  • 2000-2600MH asicler çıkınca eth asic sistemine yıl sonu geçecek zaten. 2.0 çıkmasına falan gerek kalmayacak. Zamanında BTC için de böyle olmuştu. Yavaştan diff artmaya başlıyor. Şuan. 6,4 yıl başında 3,7 diff oranı vardı. Difficulty artmaya devam edecek. 1 ay sonra 9 ları geçmesini bekliyorum. Yıl sonu muhtemelen 19 larda olur. Yani 3,5 kat kadar kazancın düşmesi demektir bu. Kartların GB ile ilgisi yoktur diff oranının. Artan madenci sayısı ve asic lerin ortaya çıkmasıyla bu yaşanacak. Hiçbir alt coin de eth kadar güçlü olamaz. Rig satan çok olur Eylül ayından sonra.

    Yazdıklarım bir tahminden ibarettir. İsteyenler şu sitedeki oranı inceleyip tahmin yürütebilir.

    https://www.coinwarz.com/mining/ethereum/difficulty-chart





  • Ya siz burada üst/üst-orta seviye kartları konuşmuşsunuz ama RX 550 bile şuan 1000 TL civarlarında. Bazı yerlerde 1200-1300 TL. 4 GB RX 550 ise 2000 TL civarı...


    Bak RX 550 diyorum, RX 550 ya... :(


    Benim gibi low profile PC sahiplerinin ne suçu günahı vardı ki? Tek istediğim 720p'de konsol kalitesinde 2018'e kadar olan oyunları oynamak.... :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 7 Nisan 2021; 18:49:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.