Şimdi Ara

Şirketler Yeşil Ekonomiye IFS Uygulamalarıyla Ayak Uyduruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Şirketlerin çevre inisiyatiflerini ölçümleyen ve belgeleyen sistem


    Şirketler Yeşil Ekonomiye IFS Uygulamalarıyla Ayak Uyduruyor


    Kurumsal Kaynak Yönetimi (ERP) alanındaki iş uygulamaları ile kurumların iş süreçlerinde kesintisiz iyileştirmeler gerçekleştiren ve büyümeye odaklanan şirketlere iş süreçlerinde katkı sağlayan IFS, Yeşil ekonomi süreçlerinde de yerini alıyor. IFS tarafından geliştirilen "Eko Ayak İzi Yönetimi Sistemi" isimli uygulama, karbon ayak izi ve çevreye olan diğer etkilerini ölçümleme ve azaltma imkanı sağlıyor.


    Yeşil Ekonomi kavramı, tüm dünyada büyük bir hızla önemini artırıyor. Tüketicilerin ve toplumların çevre sürdürülebilirliği konusunda giderek artan hassasiyetleri sonucu, kurum ve kuruluşlar, hem ürünlerinde hem de iş süreçlerinde daha "yeşil" olabilmenin yollarını arıyor. Öte yandan, çevre konusunda giderek daha ciddileşen ve kapsamı genişleyen regülasyonlar, konunun şirketler açısından önemini artırıyor.

    Bu gelişmeler sonucunda, şirketler çevre inisiyatiflerini sadece müşterileri ve yatırımcılarına değil, aynı zamanda kamu otoritelerine ve düzenleyici kurumlarla karşı da belgelemek yükümlülüğü ile karşı karşıya bulunuyor.

    Kurumsal Kaynak Yönetimi (ERP) çözümleri üreticisi IFS tarafından geliştirilen, "Eko Ayak İzi Yönetim Sistemi" bu önemli konuda şirketlerin en önemli yardımcısı olma potansiyeli taşıyor. "Eko Ayak İzi Yönetim Sistemi", aynen üretim maliyetlerinin belirlenmesine benzer şekilde, üretim ve diğer iş süreçlerinin çevreye olan etkilerini ölçümleyebiliyor. Böylece, üretim hatlarının, diğer iş birimlerinin ve işletmenin tümünün çevresel ayak izi ölçümlenmiş ve raporlara dökülerek belgelenmiş oluyor.

    Şirketler böylece, değişik iş süreçlerinin etkilerini görebiliyor, iyileştirme ve regülasyonlar için uyum çalışmalarını planlayabiliyorlar. Sistem, çevre koruma konusunda yapılan iyileştirmeleri de belgelendirebiliyor.

    IFS Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Öztürk, günümüz dünyasında, çevre inisiyatiflerinin en önemli iş gereksinimleri arasında yer aldığını dile getirdi. Öztürk, "Günümüzde tüketici, ürününü satın aldığı firmanın çevre ve sürdürülebilirlik adına neler yaptığını sorguluyor. Aynı şekilde, gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde yönetim birimleri ve düzenleyici kurumlar, şirketlerin önüne önemli ve katı regülasyonlar koyuyor. IFS Çevre Ayak İzi Yönetim Sistemi, şirketler için hem çevreye olan etkilerini ölçümleme, hem de çevreye sağladıkları katkıyı net ve metodik bir şekilde belgeleme olanağı sağlıyor. Bu açıdan IFS Çevre Ayak İzi Yönetim Sistemi, bir işletme için diğer ERP uygulamaları kadar önemlidir. Çevre konusunda duyarlığın artmasıyla, bu ürünümüze olan ilginin de benzer şekilde artış göstereceğini düşünüyorum" dedi.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.