Şimdi Ara

Şirkete server kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    ben şirkete server kurmak istiyorum. 1 server makine ve yaklaşık 20 bilgisayar bağlanacak.

    Amaç;
    - lisanslı harita programlarını servera bağlanarak çalıştırma,
    - bu programların aynı veri tabanını kullanabilme,
    - veriler gönderildiğinde yönetici kontrol ettikten sonra olumsuz olanları kabul etmeye bilecek ve durum gönderen kişiye otomatik bildirilecek,
    - internet bağlantısı ve bazı sayfaların kısıtlanması, (msn, facebook vs..)
    - dışarıdan herhangibir bilgisayardan kullanıcı adı ve şifre girerek harita programları için ortak veritabanını kullanabilme,
    - dışarıdan kullanıcı adı ve şifte girerek ortak veri havuzuna ulaşabilme (upload-download),
    - bunların takibi( nezaman, kim programı başlatmış, kim verigöndermiş-almış, girdiği siteler vs.. olayların raporunu alabilme...)

    Bunları yapabilmek için hangi programları kullanmalıyım? hangi işletim sistemini hangi bilgisayarlara yüklemeliyim (yani servera windows server 2008 diğerlerine xp yüklesem olurmu)

    Maliyet önemli değil, server donanımı hakkındada bilgi verirseniz sevinirim... şimdiden teşekkürler..







  • ilk öncelikle 2 tane farklı server ınız olması sistemin işleyişi bakımından daa iyi olacaktır. File server ı ve active directory i (kullanıcı yönetimi için kurmalısınız) bir makinada sql server ı 2. bir makinaya kurabilrisiniz. Hız bakımından sorun yaşamak istemiyorsanız 10.000 yada 15.000 rpm disk kullanabilirsiniz. Server 2008 de de bu şekilde çözüm üretebilirsiniz yada 2003 de bu size kalmış birşeydir.
  • sağolasın arkadaşım. 15000 rpm hdleri aldım, server kasalarıda aldım (son sistem), iki serverada win server 2008 ve windows sql server programlarınıda kurdum, diğer makineleride ağ yoluyla bağladım diyelim. peki sonra ne yapıcam. asıl kullanmayı bilmediğim kısmı bu taraf açıkçası. ayrıntılı bilgi verirseniz veya yönlendirirseniz sevinirim.
  • anlaşılan bu işten pek anlayan yok arkadaşlar..
  • İlk öncelikle bir makinaya active directory kullanım kullanıcı limitlemesi ve kullanıcı tanımalması yapıp sisteminizi sağlamlaştırmalısınız. Tabi bunu yaparken active directory ve network konusunda bilginiz olmalı. Bunun yanınada SQL server kurulup bahsettiğiniz programları buranın üzerinde paylaşıma açabilirsiniz. Dışarıdan gelecek olan bağlantılarıda, sql server üzerine bir web server daha kurarak, yada dışarıda bulunan bir web server dan sql makinasına bağlandırarak bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Windows server bilginiz ve Network bilginiz ortaya çıkacaktır. Bilgi konusun da eksik iseniz, network ve sistem güvenliği açısından bu işlemi yapabilecek düzeyde olan kişilerden danışmanlık hizmeti ve sistem kurulum - yönetim desteği alabilirsiniz.
  • ilgine teşekkürederim. dediğim gibi server kurulumu hakkında bilgim yok fakat uğraşırsam yaparım. zaman kısıtlamam yok. öncelikle programları evdeki 2 bilgisayarıma kurup denemeler yapmak istiyorum. server kurulumuyla ilgili bi kaç kitap düşünüyorum, forumlardan faydalanıp, anlayanda bikaç arkadaşımında yardımıyla bu işin altından kalkarım inşallah. dediğim gibi zaman sınırlamam yok. bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim. active directoryi söylediğin iyi oldu. win server 2008 ve sql i indiriyorum şuan internetten. bitmesini bekliyorum. biter bitmez kuruluma başlıcam. uzun bi sürede makinelerde server 2008 olcak. biraz araştırdım active directoryi... dediğin gibi öncelikle ondan başlamalıyım. bide aklıma gelmişken bilgisayarları normal ağ bağlantısı yapıcaz dimi, farklı bi bağlantı şekli yoktur heralde??
  • quote:


    - lisanslı harita programlarını servera bağlanarak çalıştırma,
    - bu programların aynı veri tabanını kullanabilme,
    - veriler gönderildiğinde yönetici kontrol ettikten sonra olumsuz olanları kabul etmeye bilecek ve durum gönderen kişiye otomatik bildirilecek,
    - internet bağlantısı ve bazı sayfaların kısıtlanması, (msn, facebook vs..)
    - dışarıdan herhangibir bilgisayardan kullanıcı adı ve şifre girerek harita programları için ortak veritabanını kullanabilme,
    - dışarıdan kullanıcı adı ve şifte girerek ortak veri havuzuna ulaşabilme (upload-download),
    - bunların takibi( nezaman, kim programı başlatmış, kim verigöndermiş-almış, girdiği siteler vs.. olayların raporunu alabilme...)

    1. O kısmını bilmiyorum
    2. Program MSSQL veri tabanı destekliyorsa MSSQL express gibi ücretsiz olanını kullanabilirsiniz ( 2GB limitli ) yada MSSQL 2008 gibi yeni sürümünü kurabilirsiniz ( raporlama araçları 2005 e göre çok daha iyidir )
    3. Döküman yönetim sistemi kurmanız lazım ( Sharepoint 2007 mesala ) hem iç network hemde WAN/INTERNET tarafından kullanıcılar kendileri dosya yüklerler, sizde kontrol edip öyle sisteme dahil edersiniz.
    4. ISA 2006 ya da başka bir firewall ( Checkpoint ) ile yapılır.
    5. Sharepoint 2007 zaten web serivisi olarak çalıştığından sabit ip ile bile kullanılır ama legal bir domain name şart.
    6. ISA server internet trafiğini takip eder ve raporlar, program kısmına gelince ise Group Policy yada Domain Policy ile bütün bunların bilgisayara loglanmasını ve logların sadece Admin tarafından görüntülenebilmesini sağlarsınız.

    Bütün bu üstte yazanlar için bir AD ( Active Directory ) gerekir. ayrıca quad core cpu + 8GB ram li bir pc ile de yapabilirsiniz. Disk konusu size kalmış ama raid olması her zaman avantajdır.

    Kolay gelsin :)




  • donanım önemli değil, işlemci,ram,hd ve kasayı yeterli turarım. harddiski için raid dediğin scsi mı yoksa birbirinden farklımı? bilgiler için sağol, yazdığın programları indiricem kurulumu için yine sizi rahatsız edicem.. bu arada programlar genelde access veri tabanını kullanıyo, bazılarıda ODBC ve AcQuire kullanıyor... bide bağlantı için normal ağ bağlantısı dışında farklı bi durum yok değilmi?
  • internette SERVER, ACTIVE DIRECTORY, DNS elektronik kitaplar mevcut... yardimci olacaklarini dusunuyorum arkadasim.

    Kolay gelsin,

    Mehmet KILIÇ
    Bilgisayar Sistemleri Uzmani-BURSA
    kilic_mtr@hotmail.com
    http://kilic.xm.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword.bg -- 31 Aralık 2008; 18:14:02 >
  • Tekrar merhaba,

    Raid ile scsi farklı kavramlardır, access veritabanı kullanıyorsa ve yapmak istediklerinizi de düşünürsek bir süre döküman okumanız sonra da bu işe başlamanız daha iyi olur, bizler elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışırız.

    SCSI

    RAID
  • @Muzaffer bu işlerle uğraşıyor olabilirsin ama eğer Active Directory İSA falan bilmiyorsan kitaplarkan kurcalayarak öğrenmek zor yaptığın güzel ama elinde patlamasın hiç değilse biren birisine kurdur sana ufak ayrıntıları göstersin ondan sonrasını halledersin zaten...

    İstersen özel den gel yardımcı olabilirim...
  • evet arkadaşlar internette cok güzel bilgilere ulaştım, çok ayrıntılı makaleler ve e kitaplar var. indirim bakıyorum hepsine. Suan eve server 2008 ikurdum, active directory'de kurdum. tabi bu da başlangıç yolum çok uzun. ortada çok bilgi var ama hangisini nerde kullanıcağımı öğrenmek baya zaman alacak. Carmelo arkadaşım iletişime geçelim. tüm arkadaşlar ilginize teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.