Şimdi Ara

Şirket için Windows 10 lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    Şirketimize 6 adet toplama bilgisayar alıyoruz. Şu an kullandığımız bilgisayarların yerine geçecek ancak eski bigisayarlarımız da kullanılabilir durumda olması gerekiyor. Şirkete alacağımız yeni bilgisayarlar nedeniyle windows 10 lisanslarına ihtiyacımız bulunmakta. İlle pro olması önemli değil, şirkette basit bir wireless ağımız var ona bağlanarak kullanıyoruz, dolayısıyla şirketlerde kullanılabildiği sürece home veya başka versiyon lisansı bile olur.

    Eski bilgisayarlar ile gelen lisanslar bilgisayara yapıştırılmış lisanslar şeklinde görünüyor. Anakartlara yüklenip yüklenmediği konusunda bilgim yok. 2 arkadaş eski bilgisayarlarımız ile gelen windows 7'yi zamanında windows 10'a yükselttik ve öyle kullanıyoruz. Bizim lisanlar kontrol edilince retail olarak görünüyor. Yükseltme yapmayanlarda lisanlar hep OEM olarak görünüyor. Bizimkilerin versiyon home. Bir ara Microsoft'tan denetlemeye geldiler ve bizde sıkıntı olmadı.

    Şimdi sorularıma gelirsek;

    -Biz kendi yükselttiğimiz windows 10 lisanslarımızı yeni bilgisayarlarda kullanabilir miyiz?
    -Eğer bizim 2 kişinin lisanslar yeni bilgisayarlarda kullanılabilirse, diğer yükseltme yapmayan arkadaşlar bir şekilde yükseltme yapıp lisanslarını windows 10'a aktararak sonra yeni bilgisayarlarında kullanabilir mi?(youtube da birçok video var win7 lisansı ile win10 aktive edilmesi, ama bunu bizim durumumuzda şirket için kullanabilir miyiz bilemiyorum)
    -Eğer illa lisans almamız gerekiyorsa en uygun fiyata bu işi legal ve faturalı olacak şekilde nasıl halledebiliriz? Bir ara indirilebilir lisans hikayeleri vardı ama şimdi bakıyorum hep ille DVD'li kutulu şekilde görünüyor. İndirilebilir şekilde retail lisans satın alabilme şansımız var mıdır?

    Biraz uzun oldu, şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.