Şimdi Ara

Sinüzit ameliyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde beyin MR'ı çektirmiştim. O sırada söylendiği için farkettim, burun deliklerimden biri tıkalı. Burnumu tek tek kapatıp deneyince bir tanesinden hava çıkmıyor. Bunu farkettiğimden beridir beni çok rahatsız ediyor (bu tip konularda takıntım vardır). Burnun tıklalı olması nefes almamı etkiliyor, uyurken horlamama neden oluyor tabii ama MR çekilene kadar farkında değildim bu meselenin.
    Sonuç olarak sinüzit ameliyatı olmam gerekiyormuş onun için. Ameliyat sonrası burunda şişlik, ödem ve acı olabiliyormuş. Acıya dayanamayan, canı değerli bir adamım ben, bu yüzden çekiniyorum ameliyat olmaya. Ameliyatı uyutmadan yapacak olurlarsa onca süre boyunca tahammül edebileceğimi sanmam. Hadi ameliyat masasını bir şekilde atlattık diyelim, sonrasında haftalar, aylar boyunca şişik burunla ve burun ağrısıyla yaşamak zorunda kalmak istemiyorum.
    Burnun sürekli tıkanık olması da keyifsiz bir durum, zoraki ameliyat olcam. Merak ettiğim şey, aranızda veya bir yakını sinüzit ameliyatı olmuş olan var mı? Endişelendiğim kadar uzun süreli ve can sıkıcı sonuçlara sahip bir ameliyat mı?







  • Ayrıca sinüzit ameliyatı olduktan sonra yine burnun kapanma ihtimali var mı? Varsa ne kadar sürede gerçekleşir bu?
  • Enteresanıma giden bir nokta daha var. Bazen bir burun deliğim kapanıyor bazen diğeri. Mesela topiği açtığımda sadece sol taraftan hava geliyordu. Şimdi sol kapandı sağdan hava geliyor. Bunun nedeni ne acaba? 3 saatte bu kadar fark nasıl oluyor?
  • Burun eti ve kemiği ameliyatı oldum geçen ay çapa da.Sizin dediğiniz ameliyatı işte.Tıp dilinde adı septum deviasyonu bi de konka hipertofisi mi ne..Devlete pek güvenemedim ve baya bir tırsıyordum açıkçası.Ancak ameliyat çok güzel bir şekilde geçti.Şişlik,ödem hiç bir şey olmadı bende.Eriyen tampon takmışlar bir de tampon çıkarma derdi olmadı.Ameliyattan sonra 3.gün dışarı çıkabiliyordum.Şu an burundan rahatlıkla nefes alabiliyorum ve sinüzit akıntım geçti.Kesinlikle ol bu ameliyatı.Bazen birinin tıkalı olduğu bazen diğerinin tıkandığı hissini bende yaşıyodum ama bende sadece sol sorunluymuş.Doktora sorunca da normaldir öyle hissetmen dedi.Sonuç olarak ol bu ameliyatı,Çapa da oldum memnunum ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.