Şimdi Ara

Sınır tanımayacak: OnePlus 12'nin tüm özellikleri netleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  



    Sınır tanımayacak: OnePlus 12'nin tüm özellikleri netleşti
    Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden OnePlus, yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 12 için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Bu bağlamda OnePlus 11'in halefi olacak telefonun, üstün özellikleri cazip bir fiyatla birleştireceği söyleniyor. Bugün ise, daha önce tasarımı belli olan cihazın kamera detayları ortaya çıktı. 



    OnePlus 12'nin tüm özellikleri netleşti



    Bilmeyenler için daha önceki raporlar, akıllı telefonun 50 MP birincil, 50 MP ultra geniş ve 64 MP telefoto sensörlerine sahip olacağı yönündeydi. Bugün ise bu sensörlerin detayları paylaşıldı. Buna göre OnePlus 12, arka bölümde 1/2 inç boyutlarında f/2,2 48MP ultra geniş, OIS'li 64MP OmniVision OV64B telefoto ve 1 inç boyutlarında 50MP Sony IMX 966 görüntü sensöründen destek alacak. 



    Akıllı telefonun diğer özelliklerine gelirsek, ön yüzünde 2K çözünürlük ve 144Hz yenileme hızı sunan Samsung E4 OLED panel bulunacağı belirtiliyor. Kavisli yapıda karşımıza çıkan bu panele, 24GB'a kadar LPDDR5x RAM ve 512GB'a kadar UFS 4.0 depolama eşlik edecek. Ayrıca akıllı telefonun kutusundan Android 14 ile çıkması bekleniyor. 



    OnePlus 12'nin işlemci koltuğunda ise Qualcomm'un yeni amiral gemisi platformu Snapdragon 8 Gen 3 oturacak. Mevcut raporlara göre işlemcinin hem performans hem de verimlilik anlamında önemli gelişimler sunacağı belirtiliyor. Tabii ki bundaki belirleyici unsur fabrikasyon süreci olacak. Zira son raporlar, TSMC'nin 3nm üretim düğümüne işaret ediyor. 



    Ayrıca Bkz.Katlanabilir OnePlus Open için fiyat bilgisi paylaşıldı



    OnePlus 12'nin çıkış tarihi halen netleşmedi. Ancak Aralık ayında Çin'de sonrasında yani 2024'ün başlarında ise küresel pazarda satışa çıkması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki haftalarda daha fazla detayın paylaşılacağını düşünüyoruz. 



    OnePlus 12 beklenen özellikler




    • Ekran: 6.7 inç QHD+ 144 Hz E4 OLED

    • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

    • RAM: 8/12/16 GB LPDDR5x

    • Depolama: 128/256/512 GB UFS 4.0

    • Batarya: 150W kablolu 50W kablosuz 5.000 mAh pil

    • Ön Kamera: 32MP

    • Arka Kamera: 50 Megapiksel Sony IMX966 ana, 48 MP ultra geniş lens (1/2 inç, f/2,2), OIS 64 MP OmniVision OV64B telefoto




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/oneplus_12_cameras_revealed_in_new_leak_new_sony_imx966_sensor_incoming-news-60181.php







  • Arka kamera tasarımı çok kötü.

  • Güzel fakat Selfie kısmında birden fazla kamera ve lidar destekli faceID sensör olmalıydı. Bunun dışında diğer çıkacak olan amiral gemilerinden farksız.

  • Bu ün katlanabilir modelini yapsınlar artık katlanabilr flod telefonlar kameraları hala ortolamanin altında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IMX586 bitti şimdi de bu OV64B çöpü furyası başladı pff...

    Bir diğer husus, E4 ekran mı... Rakipler E7 kullanacakken...

    OnePlus bitmiştir, selamun aleyküm.

  • Kavisli ekran kadar kotu bisey yok.

    Nefred ediyorum. Cam koruyucu takmak zor, yanliksla el degiyor, asiri sacma bisey insallah duz ekranli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Adamlar herşeyin en iyisini koyup fiyatı da en yukarıya çıkaralım gayesinde değil.


    Uygun fiyatlı amiral gemisi yapma derdinde. Bu sebeple de bir yerlerden kısmaları gerekiyor. Kullanan E4 ile E7 arasındaki farkı zaten anlayamıyor. Kamera konusunda zaten rakipleri geriden takip ediyordu hep. Fiyata göre sunduğu fazla diye satılıyor.


    Mesela Samsung şarj hızında Çinli rakiplerinin çok gerisinde. Huawei tarafına bakıyorsun işlemci ve Google hizmetlerindeki eksiklik göze çarpıyor.


    Yani demem o ki hiçbiri dört dörtlük cihaz çıkaramıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egemenism E kullanıcısına yanıt

    Sevgili Egemen, olması gereken, herşeyin en iyisini koyup fiyatı da sabit tutmak. Başarıyı getiren bu. Nasıl olur falan beni ilgilendirmiyor, şirketin CEO'su ben değilim sonuçta. Ama böyle olması gerekir. Ucuz malzemeler koyarsan tabii ki fiyat aşağı düşer/sabit kalır, bunu herkes yapar. Yapılamaz olanı yapmak lazım.


    E4 ile E7 arasındaki fark; iki ekranı da yanyana koyup test etmedim fakat evet, haklı olabilirsin. Bu arada ekranı sürmek için üreticiler kendileri de özel kod kullanıyorlar.


    Kamera konusunda rakipleri geriden takip etmiyordu? Hasselblad ile ortaklığı var ıdı, bilirsin bunu. Bu büyük bir şey bence, Leica ve Hasselblad fotoğraf dünyasının kült firmalarındandır.


    Samsung çarz konusunda neden Çinli rakiplerinin çok gerisinde? Çünkü Note 7 acısı var, hatırlarsın. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Zaten mali tablolar yerde, Samsung mobil bölümü diye bir şey kalmaz maazALLAH. O yüzden temkinli ve dikkatliler. Vavei de ambargoya maruz kaldı biliyorsun. Yoksa mobil telefon dünyasını duman edecekti. Yine de çok sağlam geliyor.


    Bu arada, eğer çok spesifik şeyler kullanmıyorsan, Vavei telefonlarda vaksat, istekram falan çok güzel çalışıyor bilgine.





  • Keşke dediğiniz gibi olabilse ama maalesef mümkün değil. Hepsinde en yüksek parçayı koyup fiyatı sabit tutmaları imkansız, çünkü telefondaki bileşenlerin büyük kısmını üretmiyorlar. Her parçanın bir maliyeti var.


    Ben Oneplus 11 kullanıyorum, kameradaki sensörler rakiplerine nazaran çok geride. Hasselblad olmasına rağmen bazı çekim modları iyi değil. Eşimin telefonu (S22 Ultra) benimkinden çok daha iyi. Şirket hattım iPhone serisi, o da selfie konusunda kat kat daha iyi


    Burda firmaya birşey diyemiyorum çünkü 500 usd de satildi OP11 ama rakipleri 1000 usd üzerindeydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.