Şimdi Ara

Sinema sistemi kuruyorum. Beraber AVR seçelim :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Daha önce forumda okuduklarım, öğrendiklerimle yıllar içerisinde bir kaç farklı kombinasyonla çeşitli sinema sistemleri kurup kullanmıştım. (AVR olarak Denon 1300, Onkyo 686, hoparlör olarak da Sony, Heco Victa Prime, Magnat MS, ve son olarak Dali Oberon kullanmıştım) Apartman dairesinde yaşadığım için çok verim alamadığım, hatta bir süre sonra elde olmayan sebeplerden kullanamadığım için elden çıkarıp stereo setupa geçtim zaman içerisinde. Stereo setupımda da Cambridge Audio CXA81 ve yakın zamanda edindiğim Focal aria 906'ları kullanıyorum (Mail imzamdaki LS50 metalar gitti:).


    Yakın zamanda müstakil bir eve taşındım ve neden tekrar bu hobiye dönmediğimi sorgularken kendimi bir anda focal aria'nın center hoparlörünü ararken buldum (renk olarak 906'lar ile eşleştiremesem de bir şekilde centerı bulup aldım:). Şimdi 3.0 diyebileceğim bir sistemim var elimde. Bunların yanına bir subwoofer da ekleyerek ilk etapta 3.1 olarak kullanacağım, zaman içerisinde de 5.1.2 ya da 5.1.4 olarak güncelleyeceğim bir sistem kurma niyetim var.



    İhtiyacım olan şey ise ilk etapta beni uzun yıllar götürecek bir AVR. Sıfır almaktansa ikinci el bir cihaz alma niyetim var. Bütçem ise max 30.000 kadar. Ancak 22-23 seviyelerinde kalmaya çalışacağım ilk etapta.


    AVR ile beraber kullanacağım kaynaklar ise, Apple TV 4K, PS5, Stereo amfi (Amfimde ht by-pass özelliği olmadığı için model değiştirip ön sağ ve sol hoparlörü stereo amfiden besleme niyetim var). Stereo Amfiye de CD playerım ve pikapım bağlı olacak. AVR'de e-arc'a ihtiyacım olmayabilir. LG Oled 65c1 model televizyonum var ancak bunu satıp projeksiyon cihazı almak istiyorum. Projeksiyonda da buna ihtiyacım olmayacaktır diye düşünüyorum. PS5'te de 120 hz, VRR desteğini bugüne kadar sadece bir kez kullandım. 60 hz yetiyor genel olarak.


    Yukarıda anlattıklarımdan yola çıkarak seçeceğim AVR'de HDMI 2.1, e-arc, vrr desteği vs gibi özellikler olursa iyi olur. Ancak bunların olması fiyatı %40-%50 şişirecekse gerek yok diye düşünüyorum. Yine de sizlerin tecrübelerine başvurmak isterim.


    Şu anda ikinci el olarak Marantz SR6012, Denon 3700 bakıyorum. 3700 için ikinci el yaklaşık 3-4 ay garantili bir cihazı 30.000 TLye alma durumum var, Marantz için de 23.000 TL gibi bir fiyat mevcut. Biri 2020 model diğeri ise 2016 model bir cihaz. İkisi de 9.2 kanal. Sizce Denon aradaki 7.000 TL farka değer mi? Focaller ile Marantz mı yoksa Denon mu daha uyumlu bir ses verir (Focaller tizlerde biraz daha parlak çalıyor)? Önereceğiniz 20-30 bin arası ikinci elde alabileceğim başka avr varsa onlara da açığım. AVR alma işini bu hafta bitirmeyi planlıyorum. Sizin desteğinizle yeni AVR'mi beraber seçelim ve kurulumunu da beraber yapalım :)








  • marantz cinema 60 bakabilirsin.en güncel versiyon. aşağıdaki örnektir bir alakam yok.mağazalardan veya bu tarz yerlerden pazarlıkla daha da uyguna albilirsin.


    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-sinema-sistemleri-marantz-cinema-60-ev-sinemanizi-yeniden-tanimlayin-1085751706/detay

  • Denon s760h kullanıyorum memnunum. VRR, 120hz, HDR vs her şey var. Subat ayında 25b civarına almıştım.

  • 9.2'de karar kıldım :) Bu nedenle ilk bahsettiğim iki model olan Marantz 6012 ve Denon 3700 arasında kalmıştım. Marantzı aldım ilk olarak, cihazı henüz kurmadım. Ancak sıfır ayarında tertemiz. Haftaya kuracağım sanırım. Denon 3700ün de kaporasını verdim, bir iki haftaya elden teslim alacağım. İkisinden müzik olarak hangisi beni tatmin ederse elimde onu tutmayı planlıyorum. Diğerini satacağım. Cevaplarınız için çok teşekkürler.. @deastir @sarpcore

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.