Şimdi Ara

Sinema Sistem Secimi Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    Sinema meraklısı bir ınsanım, oglumla birlikte evde kaliteli sekilde film izlemek gibisi yok benim icin.

    Hali hazırda bir sistemim var ama memnun değilim, daha dogrusu ise bundan iyi sistemleri bilmiyorum be ciddi anlamda bir kafa karışıklığı oluştu bende.

    Sistemim, Yamaha RX-V767, Denon DBP-1611UD Bluray player ve Harman Kardon HKTS 11 hoparlör sisteminden oluşmakta. Bu sistemimden ciddi bir memnuniyetsizliğim yok aslında ama malum bir apartman dairesinde oturuyorum ve komşularımı evimde şikayet ederken degil, sohbet ederken görmeyi istiyorum. Sistemimin sesini fazla açıp sinema izlediğimde pek sorunum yok ama bu yok dememde de daha iyisini bilmemiş olmamın payı bar kanaatindeyim.

    Simdi benim istegim şu! Sinemada performansı ve kalitesi ispatlanmış hoparlör takımı hangi marka ve modeldir? Amfimi Marantz'ın SR7007' si ile değiştirip kullandığım amfiyide satacağım. Hatta ılerde blurayimi de satıp marantz marka alacağım. Ama hoparlör sistemi ciddi soru işareti bende.

    Birisi, Klipsch 82 II AL dedi, biri Dedinitive sinema içindir, başka birşeye bakma bile dedi ama bunları diyenler hep satıcılardı! Bu yüzden guvenemedim, herkes en iyi secim dinleyip tecrübe ederek olur diyor ve haklılarda ama bu fırsatım olmuyor yada istte bu tarz yerleri bilmiyorum.

    Bana ciddi bir sinema sistemi icin önerileriniz nelerdir? Hoparlör, amfi ve player dahil, yardımcı olursanız çok çok teşekkür ederim sizlere...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar,ben de yakın zamanda yeni yamaha rx-v861 amfi klipsch rf-62 rc-62 rs-42den olusan sistem topladım.Klipschlerin sesi çok berrak,güçlü sinema için çok güzel tavsiye ederim(Profesyonel sinemalarda da perde arkasında horn yapıda kolonlar kullanılır klipsche benzer yapıdadırlar.)ama bunları sürmeniz için ne kadar yüksek dbli de olsalar gerçek performansları için güçlü bir avrye ihtiyacınız var,ben rx-v861le sürüyorum bu haliyle bile ses çok net,güçlü ama daha güçlü avryle neler yapar düşünemiyorum :).Kullanacagınız yer 35 mt2ye kadarsa rf-62leri üstündeyse rf-82leri kullanabilirsiniz.Definitive dinlemedim ama onlarda benzer yapıda parlak,sert çalan yapıdalar bildiğim kadarıyla çok güç isteyen kolonlar.Tavsiyem hangisini alırsanız kolonları en az onkyo tx-sr809,denon 3312,pioneer sc-lx71,yamaha rx-v1900 gibi orta üst sayılabilecek avrlerle kullanmanız,hoparlör kablosu olarak van den hul cs-122(bende bundan alıcam),van den hul clearwater,ara kablolar için monster hdmı kabloları tavsiye ederim.Bluray player olarak alacağınız markanın blurayplayerlarından seçebilirsiniz.Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayers -- 4 Mart 2013; 18:08:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mayers

    Merhabalar,ben de yakın zamanda yeni yamaha rx-v861 amfi klipsch rf-62 rc-62 rs-42den olusan sistem topladım.Klipschlerin sesi çok berrak,güçlü sinema için çok güzel tavsiye ederim(Profesyonel sinemalarda da perde arkasında horn yapıda kolonlar kullanılır klipsche benzer yapıdadırlar.)ama bunları sürmeniz için ne kadar yüksek dbli de olsalar gerçek performansları için güçlü bir avrye ihtiyacınız var,ben rx-v861le sürüyorum bu haliyle bile ses çok net,güçlü ama daha güçlü avryle neler yapar düşünemiyorum :).Kullanacagınız yer 35 mt2ye kadarsa rf-62leri üstündeyse rf-82leri kullanabilirsiniz.Definitive dinlemedim ama onlarda benzer yapıda parlak,sert çalan yapıdalar bildiğim kadarıyla çok güç isteyen kolonlar.Tavsiyem hangisini alırsanız kolonları en az onkyo tx-sr809,denon 3312,pioneer sc-lx71,yamaha rx-v1900 gibi orta üst sayılabilecek avrlerle kullanmanız,hoparlör kablosu olarak van den hul cs-122(bende bundan alıcam),van den hul clearwater,ara kablolar için monster hdmı kabloları tavsiye ederim.Bluray player olarak alacağınız markanın blurayplayerlarından seçebilirsiniz.Kolay gelsin.

    Merhaba yanıtın için çok teşekkür ederim. Benim için çok açıklayıcı ve faydalı oldu. İnan haftalardır bu tarz bir cevap alamamıştım. Hep satıcılar geliyor ve şunu al, bunu al diyip duruyorlar. Amacım sizin gibi kullanıcılara rastlayabilmekti. Vakit ayırıp cevap yazdığın için teşekkür ederim arkadaşım.




  • Rica ederim dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.