Şimdi Ara

Sınav ve bir tür iç dökme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süredir sitede takılıyordum ama bu konuyu açmak için üye oldum. Hani anlık bi çöküş gelir ya insana şu an öyle bi çöküş içerisindeyim. Evde de misafir var, hönküre hönküre konuşamıyorum kimseyle. Aşağıda yazacaklarımda kibir filan görmeyin sakın, genelde öyle yorumlanıyor çünkü bu konuşmam. Neyse başlıyorum.
    Ben lise son sınıf öğrencisiyim, haliyle stresliyim. Dünden beri kurtulamadığım bi bıkkınlık var. Dünden önceki gün sıkılmadan, gayet güzel bir şekilde ders çalışmıştım ertesi gün bambaşka oldu her şey. Şu an tam olarak neyi anlatacağımı birleştiremiyorum kafamda ama durumumdan bahsedeyim size. Okuduğum lise pek iyi bir lise değil gerçi lise önemli de değil, öğrenci yapıyor ne yapıyorsa. Ben şu an okul birincisiyim, herkesin beklentisi yüksek ama benim doğru düzgün bir hedefim bile yok. Okul birinciliğini de okuldaki kütük gibi şeye adımı yazdırmak için istiyorum daha çok çünkü bu yıl kazanamazsam bile adım olsun orda istiyorum. Final'e gidiyorum, fen lisesi sınıfındayım ama sınıfı üç bölüme ayırırsanız tembeller kısmında bayrak taşıyorum. Aslında o sınıfa layık olduğumu da düşünmüyorum. Dershanenin ilk başladığı günlerde müdürle konuşup beni bi alt sınıfa almasını istemiştim, almamıştı. Kendim de düşemedim. Öğretmenler fen lisesine göre hareket ettiklerinden dersler hızlı hızlı geçiyor. Neyse buraya kadar çok da bi sorun yok ama yakın zamanda özel denemeler başladı. Özel denemelere girebilmek için dershanede mezunlar dahil olarak ilk 25'te olmanız gerekiyor. Ben en başta 30. olmuştum, dikkatsizlikten çok soru kaçırdığım için bir sonraki sınava daha dikkatli olmaya çalışırım dedim, bir sonraki sınavda 60. oldum. Sonra 78. oldum. Sonra da 15 tatili. Sıra arkadaşıma bakıyorum, bütün özel denemelere giriyor. Kendimi kötü hissediyorum artık. 60. olduğum denemede çözme sıramı değiştirmiştim, ondandır dedim de bu 78. olduğum üçüncü deneme cidden sarstı. Sürekli dikkatsizliklerim artıyor, C şıklarını D şıkkı görüyorum, 3 ile 2'yi çarpıp 5 buluyorum, uzun sorularda kendime güvenemeyip boş bırakıyorum veya işlemi uzun sorularda yanlış çözdüğümü düşünüp boş bırakıyorum. Hem özgüven eksikliğim var hem de ona bağlı gelişen dikkatsizliğim. Bazen üniversite sınavını düşünüyorum, ÖSYM yazılı kitapçığın sayfasını çeviriyorum ve kol gibi Türkçe sorularıyla çöküşümü hissediyorum. Bazen de bu kadar abarttığım için hem kendime hem çevreye kızıyorum. Bitirmeden önce şunu da söyleyeyim birkaç gündür doğru düzgün çalışamıyorum babaannemle halam geldiler, halam hasta burda tedavi olacaktı o yüzden mecburi bir geliş oldu. Pazartesi veya salı gidecekler galiba ama onlar evdeyken çalışamıyorum, babaannem türkü söylüyor, halam yüksek sesli konuşuyor, evin duvarları da ince kırk kapı fayda etmiyor. Uyarmaya da uyaramıyoruz kırılırlar diye. Öyle büzüldüm kaldım kendi halimde.
    Ha bir de gereksiz kaygılarım var, onları fark ettikçe dağa bayıra atasım geliyor kendimi. Ne kadar farkında olursam olayım kurtulamıyorum.
    Biraz rahatlatıcı oldu bu iç dökme işi







  • Valla hocam hayırlısı olsun diyecek başka söz yok gibi.Allah hakkımızda hayırlısını eylesin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunlar emin ol bizim gibi bir çok 12.sınıf öğrencisinde var. Bir yandan eğer kazanamazsam naparım korkusu... Söylemek ister misin bilmiyorum ama netlerin kaç?
  • Ortalama 125 civarı oluyor. Öyle çok büyük hedefim yok ya en kötü diş hekimliği gelse hiç yadırgamadan giderim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Besibelo

    Ortalama 125 civarı oluyor. Öyle çok büyük hedefim yok ya en kötü diş hekimliği gelse hiç yadırgamadan giderim.

    Gayet yüksekmiş, bende düşük sandım netlerin
  • Sağ ol ama sıralamam düşmeye başladı, daha iyisini yapabilecekken saçma şeyler yüzünden 70'lere 60'lara gelmek çok moral bozuyor ki üniversite sınavındaki ruh halim nasıl olur kim bilir. Bu hafta içi bi psikiyatra gideceğim belki yardımcı olur :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.