Şimdi Ara

SINAV İLE İLGİLİ BİRAZDA 11LERE BİLGİ VERİN TAVSİYE VERİN (ÖNEMLİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
7
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Okulla dersane aynanda yurumez oncelikle bunu unutma. Ama disiplinine hedefine gore degisir.
    Bireysel calismak cok onemli . Cok soru cozup bireysel calismaya ozen goster.
    Birde unutmadan soylim cok deneme coz soru bankasindan cok denemen olsun .
    Yaz tatili lysden basla . Ygs cabuk biter fen ce matematik sosyali mantikla 10 net cikarirsin turkcede paragraflari onemse. Ama ygs gectikten snra lys ye zaman kalmaz . O yuzden agirligini lys ye ver. Benm yaptigim hata ygsyi cok onemsemek oldu. Lys daha onemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatomi96 -- 16 Haziran 2014; 10:59:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

    Yazın YGS yi halledin.Oturupta LYS çalışmayın 1 aya buhar olup gidiyor LYS konuları çünkü ezbere dayalı genelde.Yazın YGS yi halllederseniz eğer sınıf belirleme sınavında iyi bir puan yapıp iyi bir sınıfa yerleşirsiniz.Bu size hem moral kazandırır hemde dişli rakipler ile birlikte hazırlanma imkanı sunar.(Körle yatan şaşı kalkar derler ya emin olun birşeyler kaparsınız)
    Sene içinde hafif hafif LYS ye başlayın ama tutupta Türev,integral,organik kimya gibi zor konulara değil 10. Sınıftan başlayarak LYS konularında ilerleyin zaten o arada Dershanede o zor dediğim konulara başlar(Türeve Kasım yada Aralıkta başlamıştık biz ve Türev-İntegral ile seneyi bitirdik) ve sizde kolay kaynaklardan çözerek bu konularla tanışırsınız.Sene içinde LYS ağırlıklı giden arkadaşlarım oldu YGS nin katsayısı az dediler sınavda olanlar oldu tabi ne moralleri kaldı ne çalışma istekleri.İlk sınav belki fazla etki etmiyor evet doğru ama oradan alacağınız o moral ile inanın LYS ye kadar 2.5 ay gece gündüz çalışırsınız yani demem o ki YGS yi sakın ihmal etmeyin.
    Bu arada YGS ye yaklaşınca LYS yi azaltın iyice YGS ye yüklenin.Daha sonra sınavdan çıkınca sakın sonuçlar açıklanmadan çalışamam ben kafam orda kalır modlarına girmeyin sınav çıkışında evde birgün dinlenin ertesi gün kaynak eksiğiniz varsa gidip tamamlayın,eve gelip dolaptan YGS leri indirin,LYS leri dolaba yerleştirin ve hemen aynı gün başlayın çalışmaya
    Bu arada birşey daha diyeyi YGS-LYS arası 2.5 ay gibi gözüksede Mayısta okuldan izin alacağınız için aslında baya uzun ve bu sürede hakkını vererek çalışırsanız emin olun birsürü konu biter ve hatta o dediğim 3 sağlam konudada bu süre zarfında yeteri kadar el çabukluğunu kazanırsınız.Hepinize başarılar diliyorum umarım hedeflerinize ulaşırsınız


    Elinize saglık hocam guzel yazı olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigbangem

    Arkadaslar burada tavsiye taktik almak kesinlikle iyi bir sey ancak herkes kendi programını kendisi geliştirmeli yani tabii ki tavsiye almalı rehberlik anlamında yardım almalı ama kalıp bir programdansa kendi son seklini vermeli programına .

    Benim de size tavsiyem
    Ygs - Türkçe :

    Konu eksiklikleri varsa yazın en kısa sürede kapatılmalı . Ardından hergun minimum 1 adet 'zaman tutarak' Türkçe denemesi çözülmeli YGS'ye yaklaştıkça daha da arttırılmalı . Yani türkce denemesi çözmek sizin icin su icmek gibi bir ihtiyac olsun hergun . Bu konudaki diger tavsiyem denemeyi sabah uyandıktan kısa bir süre sonra çözün . Cunku paragraf sorularını kafanız bosken çözmeniz daha verimli olacaktır sizin icin. Ve ilk baslarda ortalama 50 55 dakika da çözebilirsiniz denemeleri ortalama ama ygs yaklaştıkça ne kadar hız kazandıgınızı fark edeceksiniz .

    Ygs - Tarih :
    Arkadaslar bu konudaki tavsiyem Konu anlatımli kitap okuyun mutlaka. Cogu arkadasımız bu konu hakkında yanlis yapıyor . Sadece tarih anlamında degil genel olarak konu anlatımına çalısmadan test çözmeye geciyorlar . Bilinçsizce 10 test cozmektense anlayarak bilerek 2 3 test çözmek daha faydalıdır . Tarih konularına iyice çalışın ve tamam konu kısmını hallettiğiniz zaman test çözmeye başlayın . Ve düzenli olarak her konudan test çözün ve böylelikle konuyu unutmazsınız cunku düzenli ve azar azar çözeceğiniz icin bilgileriniz taze kalacaktır .

    Ygs - Coğrafya

    Gelelim coğrafyaya . Benim kişisel görüşüm ne kadar bilirsek bilelim en ters kose yapan sorular coğrafyadan geliyor . Bu sene Ygs sınavında cogu öğrenciler 2-3 şık arasında kalıyordu . Coğrafya da inanın ben de fazla taktik veremiyorum gercekten bana en ters gelen ders coğrafya ama bunda da konuyu iyi bilmemiz bize avantaj sağlayacaktır .

    Ygs - Matematik

    Arkadaslar YGS matematik kısmında gercekten asırı bilgi gerektiren konular yok . Konuları cok cok ağır degil . Türev integral gibi ağır bi konusu yok yani . Ygs matematiğinde sorular basit ama işlemleri uzun oluyor keza bu seneki sınavda da oyle oldu . Ygs bildiginiz üzere bi yandan da hız denemesi oldugu icin süre bizim icin cok onemli . Ygs matematiğinde pratik cok onemli . Ygs matematik de bilmediğiniz / unuttuğunuz konuların listesini çıkarın ve onları kapatın . Ve ardından 2 Gunde bir aksatmadan deneme çözün pratik ve hız kazanın .
    Size diger kişisel bir tavsiyem var ancak bu her kardeşimiz icin uygun olmayabilir . Şıkları cok iyi kullanın bazı sorular vardır ki işlemleri cok uzudur ama şıklardan giderek çıkartabileceğimiz bir sorudur. Bu durumda sıklardan giderek zaman kazanabiliriz. . Ancak bu her soruda uymayabilir dedigim gibi ancak uyduğu sorularda da gercekten zaman konusunda cok yardımcı olur .

    Ygs - Geometri

    Hep söylediğim bir lafım vardır geometride . Geometri icin en onemli sey bakış acısıdir. Bazen soru o kadar kolay olur ama bir püf noktayı göremediğiniz an tıkanır kalırsınız çözümüne baktığınızda nasıl yapamadım dersiniz bu soruyu :) . Bazen de zor bir soruyu görerek cok basit bir soru gibi çözebilirsiniz. Geometride konuya iyi hakim olmalı ve bol soru çözülmeli bakış acısı bu sekilde kazanilacaktir . Bi yerden sonra sorulara artık 3 4 yoldan bakacaksınız bir yoldan çıkmazsa öbürü kendiliğinden aklınıza gelecek onu deneyeceksiniz ama dedigim gibi yogun caba harcamak gerek her derste oldugu gibi .

    Ygs - Fen bilimleri

    Arkadaslar gercekten YGS - Fen bilimleri zor degil . Genelime baktığımızda cok ağır konularak degil sorular lysdeki kadar bilgi içermiyor . Yani Fende full yapmamak icin gercekten bi sebep yok . Fen bilimlerinde lys odaklı çalışın zaten ygs konuları lys nin icinde çoğunlukla kullanılıyor 2 sini beraber götürün ama asıl hedefiniz fen bilimlerinde lys odaklı olsun .
    Bu arada bir sey daha söylemek istiyorum . Yanlis degilsem TÜBİTAK hem ygsde hem de lysde Biyolojiyi full çeken kişilere burs veriyormuş . Demek istediğim biyolojiden full yapan genel olarak fazla degil . Nedeni bana sorarsanız biyoloji daima fizik ve kimyanın arkasinda kalıyor hep 2. Plana atılıyor . Tamam fazla formülü yok kimya ve fizik gibi ama size tavsiyem biyolojiyi de bu 2 dersin ciddiyetinde çalışın . Asırı derecede basit hata yapıyor öğrenciler biyolojide buradan yapacağınız ekstra 1 2 fazla soruyla fark açabilirsiniz .

    Yazın ise ygs lys yi beraber götürün sadece 1 ine odaklanmayın bence . Ama herkesin bilgisi farklıdır . Kiminin ygsden daha az eksiği vardir , kiminin lysden . Buradaki dengeyi kendiniz kurun programınızı kendiniz oluşturun .

    Arkadaslar ygs konusunda tavsiyelerim bunlar. Genel olarak size calışma stili hakkında taktik ve fikirlerimi söyledim . yoruldum biraz yazarken umarım faydalı olmusumdur size Allah hepimizin yardımcısı olsun insallah herkes emeginin karşılığını alır . Lys konusunda da fırsatım olunca bir yazı yazmaya çalışacağım .


    teşekkür ederim hocam çok güzel tavsiyeler vermişsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başka tavsiye verebilecek arkadaşlar var mı ??
  • Ben ygs çalıışmayı hedefliyorum ygs geçerli bir puan alırsam lys sadece kendimi denemek amacı ile girmeyi düşünüyorum
  • Gecen sene girmis biri olaraktan soyluyorum ki, oncelikle 11. Sinifin sonunda yapmis OLMANIZ gereken sey 11. Sinif konularini bastan asagi yalayip yutmus olmanizdir. Onu yaparsaniz zaten 10. Sinif konularindan biseyleri yeniden hatırlamis olursunuz. Ondan sonra ister YGSmi yaparsiniz, yoksa butun yaz oturur musunuz orasini bilemem, keyfiniz bilir. Ben sahsen calismadim ona guvenerekten. Ama bi de benim yapamadigim ama en azindan yapmanızı istedigim bir sey daha ise o aptal kitap olarak gordugunuz MEB kitaplarina da en az bir kez gozden gecirmeniz. Adamlar gecen sene YGS bioda bi sekil sordu, kitaptakinin aynisiydi ve daha niceleri elbette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepinize teşekkürler arkadaşlar.

    dontgetdown kardeş ben tembel öğrenciydim. 9-10-11 ciddi anlamda eksik benim. sıkıntılıyım ve stresliyim :(:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dontgetdown

    Gecen sene girmis biri olaraktan soyluyorum ki, oncelikle 11. Sinifin sonunda yapmis OLMANIZ gereken sey 11. Sinif konularini bastan asagi yalayip yutmus olmanizdir. Onu yaparsaniz zaten 10. Sinif konularindan biseyleri yeniden hatırlamis olursunuz. Ondan sonra ister YGSmi yaparsiniz, yoksa butun yaz oturur musunuz orasini bilemem, keyfiniz bilir. Ben sahsen calismadim ona guvenerekten. Ama bi de benim yapamadigim ama en azindan yapmanızı istedigim bir sey daha ise o aptal kitap olarak gordugunuz MEB kitaplarina da en az bir kez gozden gecirmeniz. Adamlar gecen sene YGS bioda bi sekil sordu, kitaptakinin aynisiydi ve daha niceleri elbette.

    tavsiyeniz için teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanaryam06 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ama yaz tatilini cok iyi degeerlendirmelisin. Yoksa isin cok zoor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.