Şimdi Ara

Sinama Çekim Kameraları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkdaşlar..uzun metraj film senaryolarım var...bu senaryoları 2 3 sene içinde hayata geçirmeye karar verdim..Şimdi bana öyle modeller söylüceksinizki uygun ama bu sinemaya gittiğimizde izledimiz filmlerdeki gibi çekim yapan modellerden olsun

    Bütçen nekadar derseniz... 15 bin.. AMA 2 tane almak istiyorumm..toplam 15 bin.. sizce çok mu, az mı ayırdım..çok bile mi..bi yardım edersenz sevinirim..işimi görebilcek kaliteli bir marka/model söylersenz memnun olurum.. 2 tane alıcam .biri pahalı biri ucuz seçebilrsnz..ama görüntüde değişklk olmasın..daha ucuza oluyorsa 15 bin in hepsini harcattrmayn :)

    Yani kaliteli çekim yapsın yeter benm için ve sinemada gösterim için uygun çözünürlüğü sağlasın..Bu sorular nasıl sorulur bilmediğim için saçmalımş olblrm ..o yüzden pardon..teşkkrler şimdiden.

    Film genellikle yakın çekimlerden oluşuyor..öyle kocaman arazi filan yok.Gece çekimleri bir hayli fazla..(belki bu bilgiler gereklidir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_gss -- 21 Haziran 2010; 2:32:36 >







  • bilen yokmu arkdaşlar..
  • söylediğiniz fiyatlara öyle bi görüntü almanız zor. hele ki gece çekimlerinde prof. ışık kullanmayacaksanız istediğiniz görüntüyü alamazsınız.

    red marka kameralar var ama fiyatları yüksek. bu bütçeyle sinema görüntüsüne en yakın iyi bi hd kamera alıp 1000 dolara da adaptör alabilirsiniz. adaptörde de dediğim gibi ışık sorunu var , henüz bunu çözebilmiş değiller. hele ki gece çekimlerinde işinizi iyice zorlaştırır bu.

    adaptörle çekilen görüntüleri izlemek için vimeo'ya girip handytool yazarsanız örneklerini görebilirsiniz...

    umarım herşey hesap ettiğiniz gibi olur :)
  • Şimdi hocam eğer okursan burayı tekrar ,sana hayat gaye mi yazıyorum :)

    2 arkdaşız..yaşımız 20..öyle basit senaryolarımız yok..kendimizi iyi yetiştirdik..ve buna gerçekten inanıyoruz..Konservatuar ,Halkla ilşkiler ve Reklam dallarında okuduk..ben bitirdim(reklamı).. arkdaş devam ediyor (konservatuara).Kucuklumuzden beri tiyatro yapıyoruz..Alanyada kendi tiyatro grubumuzu kurup çokda iyi işler başardık.(ben şu anda istanbuldayım..temelli).(kısaca oyunculukda var)..Amacımız Yapımcıya gerek duymadan..senaryomuzu kaptırmadan bir yapıt ı ortaya çıkarıp bundan ''Gerekse'' Para kazanmak Gerekse ''adımızı duyurmak istiyoruz''

    Merak ettiğim ise..Bu işlerin nasıl yürüdüğü.. ( bir kaç gün içinde bir klip yönetmenin yanında staj a başlıyacağım ama burdan da tecrubede edinmek istiyorum)

    Kısaca bu iş: Sadece çekim için...

    Kameralar
    Işık sistemi
    kucuk ıvır zıvırlar
    Kameraman
    filan minumum kaç kişilk bir ekip lazım..SADECE Görüntüyü Çekmek için..yönetmen zaten 2 tane var :) (öhüm öhm yönetmnde oldum :p)

    Maliyet ve kişi sayısını yazarsan çok sevinirim..(ve kamera isimleri) ..şimdiden teşkkürler.



    EDİT:ARAŞTIRDIM..Ve evet Bir RED ONE almaya karar verdim...:)

    17,000 $ body
    15,000 $ 2 objektif
    5000 $ diğer kucuk parçaları ..Toplam 37,500 $ 3 sene içinde bu para birikir ;) 2 kisi..her birimiz 3 sene içinde 10,000 $ birktirse..17,000 $ de kredi çekeriz..Ne hayal ama :S..Hayal değil aslında gerçkelşmesini beklediğim PLANLARIM...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_gss -- 22 Haziran 2010; 5:24:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.