Şimdi Ara

Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ... (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
8
Favori
18.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba aracımı 2017de sıfır aldım 1.33 corolla. Tüm periyodik bakımlarını yaptırdım tek elden 111 bin kullanıyorum. Lpg 40 binde taktırdım. ben bahsettiğim sorunla ilgili maddi sıkıntıdan dolayı aracın LPG sistemin kapatıp benzinde sorunsuz kullandım. 15 gün sonra yani dün bulunduğum ildeki yetkili prins servisine gittim.

    Regülatörü büyük bir profesyonellikle!! parmakla kontrol ettiler regülatör değişecek dediler ve değiştirdiler. 4 bin tl tuttu. Ardından gaz fulledim eve geldim. Bir kaç saat sonra aracı çalıştırdım ve yine araç 8-10 sn marş basarak çalıştı. Prins servisini aradım ve gelin bide enjektörü kontrol edelim dediler. Düşünün ben böyle bir sorunla gidiyorum kontrol etmemişler bile. Gittim enjektör de kaçırıyor bu da değişecek dediler. 4 bin tl de enjektöre aldılar. Şimdi sorun yok şükür.


    Şimşek otogaz olarak size birkaç sorum ve akıl danışmam noktasında yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Bu lpgciler içinde size güveniyorum ancak Ankara da yaşamadığım için ancak denk gelirse filtre değişiminde uğrayabiliyorum.

    2019 eylül ekim gibi taktırdım Technomax kiti. Bu kadar kısa sürede bozulur mu bu enjektör regülatör? Eğer öyleyse ben en kalitelisi olsun başımız ağrımasın diye taktırdığım prins le yanlış mı yaptım?

    Sebep ne olabilir diyorum götürdüğüm sözde Prins yetkili servisine. Sebeb söylemek zor diyor. E prins firmasıyla görüşün, 8 bin tl masraf çıktı en azından çıkan ürünü incelesinler diyorum. Müşteri kaynaklı kullanıcı hatası derler diyor.

    Gerçekten dünden beridir kendi kendimi yiyorum. Atiker gibi yerli ürünü taktırmış olsam masrafım ne olurdu dedim 3500 en fazla dedi. Yani eğer bana arıza çıkarmayarak bir avantaj sağlamayacaksa ben yerli olan ucuz markayı seçerdim öyle ya.

    İşin sinir bozucu taraflarından biri de filtre değişiminde muadil diye bi kavram yok 2000 e kadar yolu var.

    Bu konuda bana bir yol göstermenizi bu arıza sebebiyle masraflarımın tazmini yönünden yardımcı olmanızı rica ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedavalik -- 16 Şubat 2024; 9:52:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2006 Skoda Fabia 1.2 için LPG taktırsak çekişte düşüş yaşarmıyım ? Ayrıca hangi marka ve model olmalı birlikte fiyatlarını da alabilirsem sizden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Zavoli panjet enjektörler arıza yaptı. Bu enjektörün sıfırı piyasada yok. Muadil ürün önermesi yaparmısınız ? Mesala

    brc comfort gemini veya

    landrenzo evo veya

    atiker elite veya

    vikara barracuda


    soketleri uyarmı bunların ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedavalik B kullanıcısına yanıt

    @bedavalik Öncelikle tahlisiz bir deneyim olmuş sizin adınıza .Bayii olası sebebleri titizlikle kontrol sağlamalı .Biz bazen müşteriye bu tür arızalarda 2 gün denediğimiz bile oluyor .Bir gün regülatörü bir gün de enjektörü iptal edip deniyoruz.Ki fazla masraf nüksetmesin. Enjektör olayına gelince emin olun ticari taksilerde 500 bin sorunsuz kullanan müşterilerimiz bile var. Bu biraz alınan gazın kalitesine biraz bakımların düzenli yapılmasına birazda şansa kalmış bir olay .piyasada en uzun dayanımlı enjektör tartışmasız prins. Masraflarımın tazmini yönünden yardımcı olama noktasında bulunduğunz ilin distribütörü kim ise onun ile teması deneyin derim. saygılar

  • mustafa1300 kullanıcısına yanıt

    brc comfart veya prins gemini enjektör muadili olur ve soket uyar

  • Klarmonist K kullanıcısına yanıt

    sayın @Klarmonist  bu araca prins ecomax olur çekiş düşmez ve fiyat 15990 tl saygılar

  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt

    Regülatör boşuna değişti o halde dedim yok oda kaçırıyordu dedi. Takılmış regülatörün iadesi olur mu? Bunun arkasını arasam bişey elde edebilir miyim? Fatura istedim dün istenmeyen fatura bugün neden isteniyor gibi ilginç bir soru yöneltti. Prins firmasına şikayette bulundum geri dönüş sağlamadılar. Birde Technomax regülatör yerine ecomax takmak araçta performans sorunu yada uyum sorunu oluşturur mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecomax regülatör takılmış olması sıkıntı doğurmaz eski regülatör kaçırıyormuydu gerçekten de bilemeyiz.dediğimiz gibi distrübütör bütün sorunlarınızı çözer

  • Merhaba Lada vega 1.5 8 walf fast 100 montaj ücreti öğrenebilir miyim model 2000 yada daha uyumlu birşey varsa ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kn06 -- 22 Şubat 2024; 1:19:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fast 100 fiyat 12000 tl

  • Merhaba. Pejo 307 Look Otomatik 2005 Model. LPG uyumu nasıldır? Tavsiye edeceğiniz bir marka var mıdır? Sizde işçilik dahil fiyat nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atesm18 kullanıcısına yanıt

    PRİNS ECOMAX TAKIYORUZ 16000 ŞUANKİ FİYAT GAYET UYUMLU

  • Fc5 honda civiclerde benzinli ile fabrikasyon lpgli eco motorlarda fark varmı. (Supap, üst kapak gibi)?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • core2ibo kullanıcısına yanıt

    bu araçlarda Fabrikasyon lpg li bir üretim yok .Fabrika bazı ekipmanlarda lpg takılabilmesine karşın ufak tefek yer ayarlamış.ama motor teknolojisinde lpg için bir düzenleme yapılmamış.Dual motor üretimi yapılmamış .Zaten araçlar benzinli geliyor satış npoktalarında tercih edilmesi durumunda lpg servis tarafından takılıyor.servisde de piyasa ustaları yapıyor.Bu araç satış servislerinin lpg dönüşüm konusunda %90 ruhsatlı bile değil.Tse tarafında hizmet yeterlilik belgesi bile yok .servisde takılan tüpler dışarda taktırırsan garantiden çıkar söylemi (tehtiti ) ile pazarlanıyor üstelik piyasanın 3 katına .Örneğin Hyundaı i10 nun fabrikasyon lpg li aracı var .aşağıda ki videoyu inceleyin bu bir tam dual motor hem lpg hem benzime göre dizayn edilmiş motor

    Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ...Otomobil Dünyamyoutube
    Hyundai i10, LPG'li versiyonu ile konuğumuz. http://www.otomobildunyam.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=-fdqJWnryVk&ab_channel=OtomobilD%C3%BCnyam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsekotogazankara -- 12 Mart 2024; 9:1:16 >




  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. İnternette bilgi kirliliği var. Farklı daha dayanıklı parçalar olsuğunu söyleyenler var. Örn hondanın motor bloğunda lpg mührü ile geliyormuş.

    Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ticari satış taktikleri

  • HP, PS, KW ve BG güç birimleri arasındaki bağlantı nedir?


    Güç birimleri bazen kafa karışıklığına neden olabilmektedir. Farklı otomobil broşürleri ve teknik verileri incelendiği zaman bazı modellerin motor gücü HP birimi ile verilirken bazı modellerin motor gücü PS birimi olarak verilir. Bu durum farklı birim kullanan modellerin motor güçleri konusunda tüketicinin kafasında karışıklığa yol açar. Bu nedenle bu veriler kontrol edilirken hangi ölçü birim sisteminin baz alındığını bilmek oldukça önemlidir. Bir çok kişi bu iki değerin aynı olduğunu düşünmektedir.

    Otomobil üreticileri arasında bir motor gücü yarışı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek ve müşterilerin de araç alırken güç verilerini de dikkate alarak satın alma yaptığını hepimiz biliyoruz. Öyle ki iki araç arasındaki 2-3 PS fark nedeniyle bile bazı müşteriler diğer modele kayabiliyorlar. Genellikle Beygir gücü olarak bilinen, HP veya PS uzantıları ile ifade edilen bu değerler arasında ufak farklılıklar vardır.


    • HP:– İngilizce beygir gücü anlamına geliyor ve İngiliz normunu ifade ediyor
    • PS: – Almanca Beygir Gücü anlamına geliyor ve Alman DIN normunda gücü ifade ediyor

    Beygir gücü ile tork arasındaki ilişki nedir?


    Ancak bu farklılıklar genelde üreticiler tarafından değil markanın o ülkedeki distribütöründen kaynaklanıyor. Bu durum bilinçli mi yoksa bilinçsiz mi gerçekleşiyor bilemiyoruz ancak bir marka PS değerini kullanırken bir diğeri HP kullanabilir veya PS değerini belirtip HP olarak ifade edebeliyor veya tersi gerçekleşebiliyor. Bazı markalar ise ne HP ne de PS ifadesini kullanıyor ve BG (Beygir Gücü) olarak motor gücünü belirtiyorlar.


    Bu doğrultuda güç birimleri arasındaki dönüşüm şu şekilde yer alıyor;

    • 1 KW = 1.341 HP
    • 1 KW = 1.36 PS
    • 1 HP = 1.014 PS
    • 1 PS = 0.986 HP




  • Yakıt Tasarrufu Yapmak İçin Bazı Tavsiyeler


    • Hava filtresi temizlenmeli,
    • Karbüratör ayarları yapılmalı,
    • Jikle devresi açık unutulmamalıdır,
    • Rölanti yüksek olmamalıdır,
    • Eskimiş bujiler temizlenmeli,
    • Lastik hava basınçları normal olmalıdır,
    • Fren ayarlarının sıkı olmaması,
    • Uygun viteste gidilmesi,
    • Debriyaj kaçırması olmamalıdır,
    • Saatte 90/100 km hızın geçilmemesi gerekmektedir.

    Önemli Bilgi: Aracın fazla yakıt yaktığını anlamak için egzozuna bakılır. Eğer egzoz rengi siyah ise fazla yakıt yakıyor olabilir.

    Yağlama Sisteminin Önem





  • Merhabalar hocam,
    Diyelim LPG’yi yaptırdık. Araç sıfır üç yıllık muayene rahatlığını bozmamak adına işletmeyi üç yıl sonrasına bıraksak ve üç yıl sonunda herhangi bir polis vs yakalanmadan işletmeye kalksak, geç işletme bedeli olarak ne ödüyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ment kullanıcısına yanıt

    sayın ment


    Araçlar üzerinde yönetmelikte belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin otuz gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.


    Bu madde hükmüne uymayanlar 690 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

    Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve tescil belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.



    bu bilgi için kaynak :https://www.trafik.gov.tr/kurumlar/trafik.gov.tr/03-Mevzuat/2024-yili-Trafik-Idari-Para-Ceza-Rehberi.pdf

    6.sayfa 32/1





  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.