Şimdi Ara

Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: akguler Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
504
Cevap
8
Favori
18.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu soketteki kablolar sıcaktan ve güneşten sertleştiği için kolayca kopabilir hale gelmiş. Çok kısa sürede elimde kaldılar malesef.


    Sorun şu ki bunu henüz değiştirmedim tedarik edip güzelce lehimleyeceğim.


    Şuanda arabam lpg de çalışmadığı gibi benzindede silkeleme yapmakta benim merak ettiğim kısım bu soketin kopuk olmasıyla benzinde sirkeleme yapmasının bir bağlantısı var mı.


    Zira buraları kurcalamadan önce hiç böyle dertlerimiz yoktu.

    Şimdi araba rölanti tutmuyor ve öksürüyor.



    Devam ediyorum ; Lpg nin sigortasını tamamen çıkartırsam acaba bu sorun düzelir mi yada en azından daha güvenli bir şey yapmış olurmuyum




    Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 31 Ağustos 2023; 9:34:32 >




  • atakan123123 kullanıcısına yanıt

    bu gösterdiğiniz map sensörü burda basınç ve ısı okunur .kopan kablo hangi aksama denk geldiğini bilgisayardan görmek lazım basınç ise gaza geçmez ısı ise ısı stratejisini bozar .zira bahsettiğiniz kadar sonuç reaksiyon göstereceğini sanmayız başka bir nedene bağlı olabalileceğini düşünmekteyim

  • emreoguz177 E kullanıcısına yanıt

    tabiki prins :)

  • mr.mathematics M kullanıcısına yanıt

    @mr.mathematics

    sorunu enjektör değiştirerek değil afr ile çözebilirsiniz. O arkadaş hiç mi düşünmez 7000 tl veren kişi aynı arıza yanarsa ne olacak ? zira P0170 kodunu düzeltmek için, motorun zengin veya fakir karışımına neden olacak tüm olasılıkları ortadan kaldırmanız gerekir buda afr ile mümkün .

  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Afr ayarı yapacak yer bulmam lazım. Ancak son bir kaç gün yanan arıza lambası ile birlikte LPG ye geçerken tekleme oluyor bunu da çözer mi afr ayarı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, 2008 linea için hangi ürünler var ve ne kadar ğcreti var? Çok kullanmadığımız bir araç, biraz ekonomik bakıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.mathematics M kullanıcısına yanıt

    bunu görmeden cevaplamak çok zor

  • emtue E kullanıcısına yanıt

    bu araca obd özellikli bir cihaz takılmalı yerli ürün atiker grand olabilir 13,500 tl

  • @simsekotogazankara


    Hocam merhaba 2021 model 0.9 motor otomatik clio almayı düşünüyorum. Bu aracım motoruna LPG montajı yapıyormusunuz? Yapıyorsanız eğer hangi marka model önerirsiniz?

  • @simsekotogazankara

    Ustam hayırlı işler size bi kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim

    Aracım 2003 model honda civic otomatik vites sıralı sistem lovato marka lpg li

    -lpg depoyu fulluyorum gösterge ışığı yeşilden kırmızıya çabuk düşüyor kırmızıda belki 200 km yol gidiyorum ayarı var mı bunun

    -lpg takılalı 10 yıl oldu tankı değiştirdim yaklaşık 55 bin km yaptım bugüne kadar bizim buradaki ustalar sadece 10 bin bakımında lpg filtresini değiştirdiler regülatör içi gaz kesici filtre değişimine gerek yok dediler bu bilgi doğru mu değişmesi gerekse kaç binde değişir

    -aracı ilk çalıştırmada benzinden gaza geçerken olantide devir saati beş saniye kadar dalgalanma yapıyor sonra düzeliyor biraz araştırdım regülatör basınç ayarı yapılmasına dair bilgi edindim basınç ayarı yapılacaksa nasıl yapılır yani kaç bar aralığında olması lazım

    -lpg de rampa çıkarken hararet biraz üst çizgiye doğru çıkıyor aracı sıkıştırınca yedek tahliye deposundan su atıyor aynı rampayı benzinle çıkınca hararet normal bunun sebebi ne olabilir yedek su deposuna baktı usta gaz kokusu yok dedi çakmakla test etti durum normal havalar sıcak ondan yapar dedi gönderdi bi cevap beni tatmin etmedi

    Sorularım bunlar vereceğiniz değerli cevaplardan ötürü şimdiden teşekkürlerimi sunar hayırlı işler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    @PatlıcanMusakka


    Bu araca prins technomax öneririz 2 yıl garantili

    fiyat 16500 tl

    2 yıl garantili

  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt

    Sayın @deryadeniz907 



    * lpg depoyu fulleyince gösterge ışığı yeşilden kırmızıya çabuk düşüyor ise programdan manuel level seviye calibrasyonu yapılnmalı


    ** bakımlarda 10 bin km sistem filtresi -20 bin km bir de regülatör filtresi değişmeli


    ***Devir saati beş saniye kadar dalgalanma yapması basınçtan değil boğaz kekbeği, ataptasyonu ile ilgili

    ****lpg de rampa çıkarken hararet biraz üst çizgiye doğru çıkıyor olması gaz ayarının zengine yönelik olması da etkili iyi bir afr ayarı yatırın.

  • Merhabalar Aracım fiat panda 2005. Obd konusunda çok sorun yaşıyorum. Eski nesil protokoller destekliyor. bu sebeple bir çok tamircide ki cihaz bağlanmıyor. bazı yurtdışı forumlarda lpg beyninin bunu etkileyebileceğine engel olabileceğine dair duyumlar aldım.

    Araçta lpg olması bugüne kadar tarafınızda bir obd sorunu tecrübe etmenize yol açtı mı?

  • atakan123123 kullanıcısına yanıt

    MAALESEF BU ARAÇDAKİ PROTOKOL BİZİM LPG SİSTEMLERİ İÇİN OLDUKÇA ESKİ BİR SÜRÜM BUNDAN ÖTÜRÜ VERİ ALAMIYORUZ

  • Selamlar. 2009 1.4 tsi Manuel passat b6 kasa variantım var. 1.4 tsi 122 beygir olan model. İlk günden beri bizimle ve evdeki 3. aracımız. Pek kullanmıyoruz diye düşunmemiştim ama araçla yurtdışı da yapmaya baslayınca lpg çok ekonomik görünüyor şu anda. Öncelikle sorun çıkarma olasılığı en az ve en uyumlu olan marka ve kit önerinizi bekliyorum. Kronik tekrar tekrar servise gitmemi gerektirecek bir motor tipi ise bendeki hiç bulaşmayacağım. Bir aracımda lpg takılı o derece memnunum ki anlatamam. Lpg deposunu stepne boşluğuna sığabilecek en büyük simit tankı tercih edeceğim. Bu arada vs3 onerebileceğinizi düşünerek soracağım, lpg ye geçtikten sonra ancak yüksek devre çıkarsam mı benzin devreye girecek yoksa azar azar hep devrede mi olacak? Vereceğiiz bilgiler için teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hodoras H kullanıcısına yanıt

    PRINS VSİ-3, otogaz dönüşüm sistemi direkt enjeksiyonlu araçların gaz yakıtını kullanmasını sağlar. "VSİ" kısaltması "Vapour Sequential Injection" anlamına gelir ve bu sistem, sıvı gazın buharlaştırılmasını ve ardından silindirlere enjekte edilmesini sağlayarak daha verimli bir yakıt tüketimi sağlar.Sistemin alışa gelen sıralı sistemlerden farklı olarak yazılımsal benzin enjektörlerinin soğutulması için kullanılan benzin takviyesi ile oluşur.argoratmik olarak her silindire düşük milisaniyede geçici benzin enjekte etmesi ile mümkün .Her devire özel ayrıcalıklı milisaniye değeri verilerek yapılır .Direkt enjeksiyonlu araçlarda uygulanan Sequent Gaz Fazı sistemidir. TSI, TFSI, GDI, Ecoboost vb. motor tipleri gibi direkt enjeksiyonlu araçlara, motor kodu ve benzin ECU kodu kontrolü yapılarak LPG dönüşümü yapılır. Sequent sistemleri gibi enjektör ile manifolda gaz fazında yakıt gönderir.Tüketimde benzin %3 ile 5 arasıdır.

    Saygılar





  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Kullanıcı geri dönüşlerinde kronik bir arıza vs uyarı ışığı gibi doneleriniz oluştu mu 1.4 tsi için. Fiyat ne kadara mal oluyor? Benzin depo kapağı yanına dolum girişi montajına passatların yapısı uygun mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt

    Cevaplarınız için teşekkürler

    Benim lpg sistemi 10 yıllık sıralı lovato regülatör iç filtresi hiç değişmedi siz 20 binde bir değişir yazdınız benim 55 bin oldu sisteme zararı olmuş mudur (araçta hiç sorun yok lpg sistemi ile alakalı) ayrıca regülatör basıncı kaç bar aralığında olmalıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt

    Sayın @deryadeniz907 


    Regülatör iç filtresi değişmeyince regülatör basıncı zamanla düşer ve debi oluştıramaz hale gelir .ayrıca enjektörlerede zarar verir tez vakit değiştiriniz.Basınç 1600 motorlarda 1 bar 2000 motorlerde 1,15 bar olamalı .

  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.