Şimdi Ara

Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
23
Favori
88.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler önce rehberi okuyun sonra soru sorun. aynı soruları soruyorsunuz rehberi boşuna mı hazırladım ben ? her şeyi ayağınıza getirelim istiyorsunuz. azıcık okumayı öğrenin

    Arkadaşlar ana konuya yazdığım mesajı buraya yazma gereksiniminde bulundum. hesap satmaya çalışanlardan buglardan şikayet edenlerden insanlar sorularına cevap bulamıyorlar. Kısacası rehber oluşturuyorum bana gelen sorular oldukça buraya ekleyeceğim. sizden ricam friende ekleyip burada bulamadığınız soruları veya yanlışlarımı bana oyun içinde yazmanız. mesajımı alıntılayarak yazıyorum şu an başları rehber sayılmaz ama süre geçtikçe yenileyeceğim %100 bir rehber yapmaya çalışacağım.

    İÇİNDEKİLER :

    1. şehrimden resimler ve 600.000 nüfusluk şehirle ilgili sorular
    2. Halkın mutluluğu hakkında
    3. Trafik hakkında
    4. Sewage hakkında
    5. value, density ve popülation panel hakkında
    6. Çöp arıtma (geri dönüşüm) sistemi hakkında
    7. bir şeyleri trade etmek (satmak) hakkında
    8. Enerji problemini çözmek hakkında
    9. Turistler hakkında
    10. Hava kirliliği hakkında
    11. Polis, Hastane ve İtfaiye hakkında
    12. Cassinolar ve Turizm hakkında
    13. Polis precincit hakkında
    14. Haritalar hakkında
    15. Finansmanla ilgili çok ufak bir bilgi


    1. şehrimden resimler ve 600.000 nüfusluk şehirle ilgili sorular:

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    bu da upgrade full :)

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    bu da trafik durumu. sokak ayarlamalarını yaptım ama shoper ayarı yapmadım onları yapınca kırmızılıklar biraz azalacaktır. ayrıca fabrika bölgesini de hiç ayarlamadım. normalde bu kadar trafik olmamalıydı biraz ilgisiz kaldım o konuda. :(

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    quote:

    Hocam resimde göremedim şehrinde hiç industry yok galiba. Parayı nerden kazanıyorsun ? Birde sweage şehrin hemen yanında evleri kötü etki etmiyor mu? Sanki hiç park yapmamış gibi duruyor nasıl artırdın o kadar land value yi


    endüstri var endüstri kurmasaydım nüfus aşağı yukarı 200.000 daha artardı. (tabi workers problemi yüzünden bu artma kağıt üzerinde kalırdı. :) ) fotoğraflarda endüstriyi göstermeme nedenim nüfus şehri olduğu için sadece nüfusun olduğu yeri aldım.

    parayı nereden kazandığımla ilgili pek bir şey diyemeyeceğim çünkü para kazanmıyordum 3m yavaş yavaş birikti. gelirlerimi merak ediyorsan çöp arıtma>çip üretimi>çip satımı günlük 300k gelir elde ediyordum ama nüfusun ihtiyaçlarına gidiyordu. (başlangıçta alloy, demir, plastic satıyordum sonradan çip üretmeye başladım.)

    sewage olayına gelince afedersiniz 600.000 nüfusun bokuda 600.000 tane oluyor haliyle 2 tane sewage gerekli olduğu için yan yana sewage kurarsanız sürekli sewage probleminiz olur. ayrıca sadece sewage'den 2 tane yok, sizin küçük dediğiniz map'e neredeyse her şeyden 2 tane yaptım. Su, sewage, polis, elektrik, hastane, çöp arıtma hepsinden 2'şer tane var. yangına gerek duymadım aslında polise de gerek yoktu da yaptık işte yerim var diye.

    REHBER


    2. Halkın mutluluğu hakkında:

    park olayına gelince neredeyse hiç parkım yok ihtiyaç duymadım. halk mutluluğu olayı ağaç dikip halkın memnun olmasını beklemek değildir. halkı memnun edecek yada memnun etmeyecek 50 tane neden var. ben şöyle bir yol izledim(+ - olarak başlarına ekledim) :
    (+) 1. si vergi olayını zor zamanlarımda %7, iyi zamanlarımda %3-5 yaptım. (son saniye aklıma geldi yazdım mı bilmiyorum ama endüstriden %15 civarı vergi aldığım zamanlar oldu. alışveriş merkezlerinden ise çoğu zaman %0 vergi aldım.)
    (-) 2. si park dikmedim.
    (+) 3. sü trafik problemini minimuma indirdim böylece polisler biraz rahat dolaşıp suçlulara karşı iyi çalıştılar ve crime uyarısını almadım.
    (-) 4. sü workers, shoppers problemini yaşadım 500.000 e kadar yaşamamıştım ama son 100.000 nüfus fazlasıyla worker ve shopper olmasına sebep oldu.
    (+) 5. si okul diktim hepsinin kapasitesini maksimuma getirdim.
    (+) 6. sı herhangi bir çevre kirliliği olmadı sırf bu yüzden hastane yapmadım klinik ile 400k nüfusa kadar idare ettim. eğer bir kere hasta yaparsanız büyük bir mutsuzluk oluyor şehir çökme noktasına gelebiliyor.

    aklıma gelenler bunlar böylece + lar -'leri götürdü ve nüfus mutluluğu %75-85 arasında dolaştı durdu. mutluluktan bahsetmişken eğer mutlu bir halk varsa nüfus hızlı artar. mutsuz bir topluluk varsa nüfus artmaz hatta azalır. oranları iyi tutmak lazım.

    3. Trafik hakkında:

    trafik problemine de değinmek istiyorum; bu shoppers, workers, ticari araçlar, okul otobüsleri, normal otobüsler gibi şehir içi trafiği oluşturan unsurları düzenli yapınca 400k nüfusa gelinceye kadar hiç trafik görmedim. shoppers önünde bazen oluyordu ama trafik hiç aksamıyordu. itfaiye ve polis istediği zaman istediği yere gidiyordu. 500k dan sonra biraz aksar gibi oldu ama polis sayısını arttırarak hırsız sorununu çözdüm. itfaiye mutsuzluk unsuru olmuyor bütün şehir yanmadığı sürece :) kısacası düz yol, planlı yerleşim yapılarak trafik minimuma iniyor. trafik minimumken polis ve itfaiye'yi geliştirmenize gerek kalmadığı için verginiz düşmüyor. ben 400k nüfustan sonra itfaiye ve polisi geliştirdim hatta inanır mısınız polis arabalarını bile 2 tane yapıp bıraktım maksimuma çıkartmadım. ufak bir resim eklemek istiyorum azıcık acemice olacak ama umarım anlatabilirim.

    her şeyi yazdım resime. oklar trafik akışını gösteriyor. bu şekilde bir trafik akışım vardı tabi ticari araçları yazmadım onlar zaten rahat trafikte rahat hareket ediyorlardı. rondo arkadaşımızın bir mesajında yazdığı gibi tren, uçak ve gemi ile ticaret yaparak trafiği boğma sorunu az da olsa kalkıyor. ayrıca alışveriş merkezleri arasında bol bol cadde olmalı eğer yoksa trafik gene sıkışır hele iş çıkış saati veya okul çıkış saatiyse geçmiş olsun :) onu çok iyi ayarlamak gerekiyor ama ana hatlarıyla şehri böyle oluşturmak trafik sıkıntısını %60-70 azaltıyor.
     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    4. Sewage hakkında:

    bu arada sewage su üretir bunu çoğu kişi farkına varmamıştır gibi geliyor o yüzden yazmak istedim. sınırsız su üretimi için sewage kullanılır.
     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    5. value, density ve popülation panel hakkında;

    value dediğimiz şey halk için gelişim düzeyidir. (sözlük anlamı: değer)
    density ise binaların gelişim düzeyidir. (sözlük anlamı: yoğunluk)

    nüfusu arttırmak için density'i nüfusun değerini yani high class yapmak istiyorsanız value'yu arttırmalısınız.

    density arttırmak için, halkın mutluluğuyla doğru orantılıdır. (halkın mutluluğu bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir fakat %85 oranı yakalarsanız bütün halkınız high olur.)
    value arttırmak için, daha çok binanın nerede olduğu ve sunulan imkanlara göre gelişme gösterir. park yapmak, turistik yerler açmak, yol yapmak gibi.

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!

    resimdeki binayı ele aldığımız zaman göktelendir yani density son seviyedir fakat görünümü kötüdür çünkü value yani yaşayan halk varoştur diyebiliriz. yani low value.

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!

    bu resimdeki bina gördüğünüz gibi üsttekine göre daha güzel görünümlü bir göktelendir yani yaşayan halk biraz daha üst kesimdir yani medium value.

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!

    bu resimdeki bina ise son seviye ve en güzel görünümlü bina grubundandır. yaşayan halk high value'dir.

    bu low, medium, high value olayı alışveriş merkezleri ve endüstride de geçerli bir şeydir. Şimdi low value evleriniz varsa low value workers ve shoppers vardır. bu low value workers ve shoppers medium yada high bir alışveriş merkezine veya endüstriye giderler. eğer low işçiniz varken low alışveriş merkeziniz olmaz ise o zaman low halkınız alışveriş merkezi yok diye mutsuz olur. çoğu arkadaş bu ayrımı bilmediği için alışveriş merkezim var ama gene de mutsuzlar diyebiliyorlar. bu durumda low alışveriş merkezi yapmak yerine low olan halkınızı medium yapın.

    gelelim popülation panel'e. nüfusun gelişimi ve huzuru için çok büyük önem taşıyan bölümdür bu panel. şehrimden bir örnek vereyim.

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    şimdi izah edecek olursak benim low value (yeşil alanda 1. rakam) işçilerim 32.386 taneymiş ve 25.401(mor alan 1. rakam) tanesi çalışıyormuş. bunun anlamı 6,985 tanesi evde keşkeş yatıyormuş. sağ tarafa geldiğimizde ise toplam iş miktarlarını görüyoruz. 1. mavi alandaki 1. rakam 25,401 yani şehirdeki low value işçiler için iş imkanını gösteriyor. gördüğünüz gibi 25,401 kişilik iş var ve bende 32,386 işçi olduğu için yaklaşık 7000 işçi işsiz. bu halkın mutluluğunu etkiler fakat şöyle bir ayrıntı var sanırım. %49 a kadar yani 32.000'in %50 si 16.000 dir kısaca 15.999. kişiye kadar işsizlik mutluluğu etkilemiyor gibi. (son cümleden emin değilim ama uyarı vermiyor %49 a kadar ondan sonra uyarı veriyor işte işsizler fazla gibisinden.)

    bu olay aşağıdaki shoppers için de geçerli. kısaca bu tabloya bakarak nüfusunuzu ayarlamanız gerekiyor. bu tabloya baktığımızda benim high value halkım olmadığı için high workers ve high shoppers'ın işlerini yapacak kimse yok eğer fabrikalar en üst seviyeye gelirse işçi yok diye bir uyarı alırsınız ve sorunu çözmezseniz mutsuz olup dükkanı kapatırlar. şu an bende olduğu gibi.

    ÖNEMLİ: İş sadece endüstride yoktur. Alışveriş yerlerinde ve kurduğunuz herhangi bir binada da iş vardır. Endüstri olmadan da işçilerinize iş bulabilirsiniz.
     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!

    gördüğünüz gibi hiç endüstrim yok şehirde. Turizm şehri kurduğum için yapmak istemedim. ve işsiz sayısı sadece 1000. tabi ileride ne olacak bilmiyorum. zaman geçtikçe bilgileri ekleyeceğim.

    6. Çöp arıtma (geri dönüşüm) sistemi hakkında:


    sürekli çöp arıtma diyorum aslında geri dönüşüm olacak o. ^^

    Geri dönüşüm ile para kazanma yönetimini anlatacağım 500.000 nüfuslu bir şehirde günlük 350.000 paradan fazla kazandıran bir sistemdir. isterseniz petrol kralı olun isterseniz çöpçü başı olun her şehirde bulunan bir sistemdir. çoğu kişi bilir ama gene de izah edeyim.

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!

    resimde gördüğünüz binayı yaptıktan sonra araçlar çöpleri toplayarak arıtmaya başlayacaklar ve sizin isteğinize bağlı olarak alloy, plastic ve demir olarak geri dönecektir. bunları trade port ile satabilirsiniz. ama geri dönüşüm tek başına yeterli olmuyor çöpleri de toplamak zorundasınızdır. ayrıca kırmızı kare içinde gösterdiğim yerde günlük çöp toplama miktarı yazar eğer ki hepsi toplanmıyorsa daha fazla araç alın. :) isterseniz demir üretmek yerine alloy ve plastic üretip bunlardan da çip üretebilirsiniz.

    7. bir şeyleri trade etmek (satmak) hakkında:

    trade port yani aşağıdaki binayı kurarak mallarınızı satabilirsiniz. (ayrıntıları daha sonra yazacağım.)
     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    aşağıda gördüğünüz gibi trade binasına tıkladıktan sonra kırmızıyla işaretli yere tıklıyorsunuz.
     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    bu bölüm açılacak ve buradan export'a tıklamanız gerekmektedir. (eğer importa tıklar iseniz o malı satın alırsınız.)
     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    8. Enerji problemini çözmek hakkında:

    aslında 2 çözüm var 1. si oil 2.si nükleer.

    2. çözümü önermiyorum patlarsa oyun biter.(üniversite yapsanız bile risk teşkil ediyormuş forumdan bir arkadaşımızın başına gelmişti. tabi her şey şans.) 1. çözüme gelince; şimdi diyeceksiniz ki hocam biz oil üretimiyoruz neden yapalım bunu ? trade port'tan geri dönüşüm ürünleri satarken oil satın alarak oil ile elektirik üretmek çok kolay oluyor ve nükleer gibi patlama ihtimali yok. fabrika kirliliği için şehrin dışına ve rüzgar ile şehrin içine gitmeyeceğinden emin olun.

    9. Turistler hakkında:

    Region boş olsa bile turist geliyor. Çok turist gelmesi için deniz hava ve kara yollarını kullanın. tren bildiğim kadarı ile turist getirmiyor. ek olarak fazla turist gelmesi için 2 otobüs 2 liman kurdum turist sayım 20.000'in üstüne çıkmıştı ama o şehrim yanımdaki bir şehir yüzünden battığı için %100 test edemedim fakat 2 tane otobüs terminali koyunca bir süre sonra turist sayısı artıyor.(normalde kara yoluyla 5.000 turist gelirken 2. terminalden sonra 8.000 olmuştu. gene de emin değilim.) özellikle turist sayısının artmasını istiyorsan alışveriş merkezlerinin, otellerinin ve trafiğinin mükemmel olması gerekiyor bunlardan biri eksik olunca turist sayısı azalıyor.

    10. Hava kirliliği hakkında:

    Hava kirliliğinin oluşma sebebi rüzgardır. Düz mantık rüzgarın geldiği yöne fabrikaları kurarsanız şehriniz duman altı olur ve kısa süre sonra hastalılarla boğuşmak zorunda kalırsınız. rüzgarın nereden estiğini öğrenip ona göre şehrinizi yerleştiriniz.
     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    not: hava kirliliğiniz var olan bir şey ise ağaç dikiniz.

    11. Polis, Hastane ve İtfaiye hakkında:

    Polis, hastane ve itfaiye'ye aslında ihtiyaç çok azdır. Artmasının bazı sebepleri vardır bunları tek tek yazayım aklıma gelenleri.

    Polis:
    -trafiğiniz sürekli donuyorsa ve polisler suçlulara ulaşmakta gecikiyorsa o zaman geçmiş olsun large polis station yapsanız bile hiçbir zaman yeterli gelmeyecektir tam tersi trafiğiniz kalabalık polis araçlarından dolayı daha fazla sıkışacaktır. daire yol yapıyorsanız bunu göze alıyorsunuzdur demektir.
    -Tam emin olmamakla birlikte alışveriş merkezi azlığı, eğitim seviyesinin üst seviye olması gibi unsurlar suçu azaltıyor.

    Hastane:
    -çevre ve hava kirliliği gibi unsurlar hastalığı arttırdığı için ne yaparsanız yapın isterseniz 50 tane hastane yapın bir süre sonra işler çığrından çıkıyor.
    dikkat edilmesi gereken hususlar:
    -Şehir kurulduktan sonra en kısa sürede çöplük yapılmalıdır. Çöplük yapılmaz ve çöpler toplanmazsa hastalıklar başlar ve hastaneye vereceğiniz para çöp toplama merkezine harcayacağınız parayı aşar. Oyun başındaki en büyük problemlerden biri budur.
    -Sewage olayı çok önemli bir etkendir. Özellikle sewage'in büyük binası yapılmalıdır. yukarıda sınırsız su örneğinin ekmeğini yemek ve hastalıklara karşı önlem için gereklidir.

    İtfaiye:
    -Polis bölümünde anlattığım gibi itfaiye de böyledir. Ben de çok oluyordu itfaiye gidinceye kadar 3 apartmana yayıldığını bilirim. Ama şunu ekleyeyim 5 tane bina yansa bile onun bir zararını görmedim açıkçası büyük bir açık oyun için. halkın mutsuz olması gerekirdi ama olmadılar belki düşük vergi aldığımdandır bilmiyorum ama saçma bir durum söz konusu o yüzden itfaiyemi en son geliştiriyorum.

    12. Cassinolar ve Turizm hakkında :

    Arkadaşlar 3 gündür cassino + turizm şehri kurmaya çalıştım. Yan şehirdeki arkadaşlarım sağolsunlar hırsızlık konusunda bana çok yardım ettkileri için günlük 500-600 suçla uğraştım. O yüzden biraz uzun sürdü ve tam verim alamadım 15.000 turistte takılı kaldım daha fazla arttıramadım. Cassino ve turizmi aynı anda ele almamın sebebi neredeyse her şeylerinin aynı olmasından kaynaklı. Turist ne kadarsa cassinolar da bir o kadar çok kazanıyor.

    Öncelikle nasıl turist çekilir ?

    -Turist çekme konusunda çok uğraştım. Öncelikle bütün evleri high value yaptım. Bunun 1 faydasını 1 zararını gördüm. Faydası şehirde neredeyse trafik 0'a indi. Zararı ise low value workers problemi ortaya çıktı doğal olarak dışarıdan geldiler. şehir girişinde zaman zaman kırmızılıklar gördüm fakat o kadar mühim bir olay değildi.

    -Sonra turist sayımın 5.000'lerde kaldığını gördüm. Expo ve Stadium tarzı aktif eğlence, sanat yerlerini yapmamıştım trafik olmaması için. Bu yerleri trafiğin azlığına güvenerek yaptım. Ardına turist sayısı 15.000'e kadar çıktı. Bu arada expo ve stadium da verdiğiniz eventların hangisi olduğu da çok önemli.

    -Turizm binalarını rastgele yapmayın. 1 tane alışveriş merkezi, 1 tane turistik yer, 1 tane de sanat etkinlikleri yapılan bir yer yapmak en iyisi. (bütün kombinasyonları deneyemedim fakat bu kombinasyonda verim aldım.)

    -Mass transit yani toplu taşımaların sürelerini olabildiğince kısa tutun. Mid ve low value turistler tamamen bu mass transitin akışına bakıyor. En önemli turist kaçıran etken budur.

    -Son olarak etkinlik binalarında ve cassino binalarında turist çekmek için tabelalar oluyor onları kesinlikle ama kesinlikle yapın. Reklam yerine geçiyor ve günlük olarak turist geliyor.

    Aklıma gelen turistlerin etkilendiği olaylar bunlar. polis olayını yazmaya gerek durmadım polis olayı sadece turizm için değil şehirde her zaman olması gereken bir şey.

    Cassinolar hakkında ufak bilgiler:

    -Cassino oyun başında sadece 1 tane oluyor biliyorsunuz. Bu cassinoda 4-6 çeşit bina var. 2 tanesi otel, 2 tanesi turist çekme, 2 tanesi kapasite arttırma. İlk başta cassinoya gelen sayısı yoksa turist çekmeleri yapınız. ardına turist sayısı artar da kapasiteniz dolarsa o zaman kapasiteyi arttırırsınız. Böylece bir süre sonra 50.000 profit yaparsını ve büyük cassinolar açılır.

    -Büyük cassinoları sırayla yapınız! soldan başlayıp sağa doğru yapınız. Direk sağdaki cassinoyu yaptığınızda ilk başlarda çok kazanırken bir süre sonra batacaksınızdır. (ben de böyle oldu rastlantı mı bilmem.) Atıyorum en küçük cassinoya sürekli low value geliyordu. Siz direk high value'ye atlarsanız patlarsınız. Mantıken böyle.

    -Mümkünse cassino binalarını tek tek yapın. 1. cassinoyu yaptınız kar getirdi 2. cassinoyu yapın. 2. kar getirdi, 3. yü yapın. Daha verimli olacaktır.

    -Tekrar yazıyorum cassinolardaki tabelaları kesinlikle yapın.

    Sanırım cassinolarla ilgili şeyler bunlar.

    Son olarak turizm ve cassino olayı tamamen sabır işidir. Sabırlı değilseniz gidin petrol çıkarın 3-5 hastalıkla uğraşın yerinizde oturun 50-100m kastım diye sevinin. o mutluluk site yetecektir.

    Arkadaşına visit atma:

    ana menüdeyken arkadaşına çift tıklayınca oynadığı şehre gidersin
    Yuiji26 01:45:36
    eğer oyunda değilse sağ üstte kendi profiline girip
    Yuiji26 01:45:58
    friend list'e tıklarsan orada arkadaş listenden arkadaşını seçersen oyunlarının tümünü görürsün

    13. Polis precincit hakkında:

    şehrimde günlük 600 suç işleniyordu. 1 gün boyunca polisleri izledim neler yapıyor polis sistemi nasıl çalışıyor diye. Olay şu: suçlular yaşadıkları evdeyken yakalanmıyorlar (dedektif binası yaptım ama pek etkili olmuyordu. tabi etkisi var ama az) suçlular evden çıkıp suç işledikleri anda polis devreye giriyor eğer hırsız kaçıyorsa polis işini yapamıyor demektir zamanla size polislerini arttır gibi bir uyarı gelecektir. problem %90 trafiktir. bende trafik az olduğuna rağmen aynı sıkıntıyı çektim ve helikopter yaptım. kumarhane şehri olduğu için mi bilmiyorum ama suç çok fazla (okul yaptım ama pek faydası olmuyor açıkçası.) helikopterler anında suç mahaline gidiyorlar ve suçlular kaçamıyor polis geldiği zaman tutukluyu alıp götürüyorlar böylece suç oranınız azalmaya başlıyor. detecktif + helikopter ile birlikte şehrim huzura kovuştu. yakında resimler atacağım.

    14. Haritalar hakkında:

    oyunun en önemli en mühim konusu umarım açıklayabilirim tek tek. biraz zor ama hayırlısı ^^

    bence bu oyundaki en önemli harita olan 'land value map'ten başlamak istiyorum:

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    her şeyi yazdım. şimdi neyin ne olduğunu öğrendik peki bunları nasıl kullanacağız nasıl değiştireceğiz. atıyorum eğer high value ihtiyacınız varsa en basitinden park yapabilirsiniz. zaten parkların yanın value işareti vardır. hangi value olmasını istiyorsanız ona göre park yaparsınız. low value işçiye ihtiyacınız var ise yüksek parkları yıkıp düşük parklar yapmanız gerekir. ha şunu ekleyeyim eğer polis karakoluyla itfaiye ile ulaşım imkanlarıyla çevrili bir evin yanındaki parkı yıkarsanız adamların umru bile olmaz sen parkı yıkmışsın yıkmamışsın adamların her isteği ayağının altında bir parka mutsuz olmazlar :)

    sıradaki haritamız 'su haritası' pek mühim olmasa da çok çok yeni başlayanlar için ufakça belirtmek istedim:

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    not: su kirliliğiniz varsa ağaç dikiniz temizlenecektir. (park değil ağaç. parklar bölümündeki nature bölümünün 2. sayfasındaki aşağı doğru yeşil ok ile gösterilen ağaç resmi olan... ne yazsam bilemedim )

    not: su problemi olanlar sewage bölümünü incelesinler.

    3. harita ise 'mutluluk mapi':

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!


    4. harita ise bulamadım 4. map'i istek olursa ekleyeyim bari. bana gereksiz gelen bir şey başkasına önemli gelebiliyor.

    15. Finansmanla ilgili çok ufak bir bilgi:

    haritada her şey yazılı umarım city specialization hakkında daha ayrıntılı bilgileri yazabilirim.

     Simcity (2013) rehber. HARİTALAR HAKKINDA BİLGİLER EKLENDİ... Okuyup soru sor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûiji -- 30 Mart 2013; 7:17:39 >







  • Hepsini okuyamadım parça parça baktım favorilerime ekledim şehirde işim biter bitmez okuyacağım eline sağlık şimdiden
  • Eyv. dostum elimden geldiğince yeni başlayan ve ingilizcesi yeterli olmayan arkadaşlara yardım edeceğim. oyunu 4-4 lük bilmiyorum ama yazmayı seviyorum :)
  • Şu oyun Türkçe olmuş olsa eminim oynayan daha çok çıkacaktır. Ama bu şekilde bana göre yoğun ingilizce isteyen bir oyun olduğu için talep azalıyor. Hastası hariç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: youngeagle_3

    Şu oyun Türkçe olmuş olsa eminim oynayan daha çok çıkacaktır. Ama bu şekilde bana göre yoğun ingilizce isteyen bir oyun olduğu için talep azalıyor. Hastası hariç.

    aslında yüksek bir ingilizce gerekmiyor dostum. benim de ingilizcem pek iyi sayılmaz ama deneyerek öğreniyorum :)
  • Çok güzel bir rehber olmuş, ellerinize sağlık. Elektrik konusunda ise hiçbiri Oil'in eline su dökemez, yanına birde trade depot yapıp sürekli petrol stoğu tutarsanız, çok güzel elektrik üretiyor.
  • Hocam çok güzel rehber ellerine sağlık

    Oyun hakkında biligilisin bayağı sanırım , birşey sormak istiyorum :

    Şimdi ben turizm şehri kurucam geliri beni tatmin edicek düzeyde önceki denemelerime bakaraktan. Turist gelmesi için region'da benden başka kişilerde olmalımı ? Çok turist gelmesi için şehre yeterli otobüs tren gibi şeyler yapmalımıyım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.Rondo9

    Çok güzel bir rehber olmuş, ellerinize sağlık. Elektrik konusunda ise hiçbiri Oil'in eline su dökemez, yanına birde trade depot yapıp sürekli petrol stoğu tutarsanız, çok güzel elektrik üretiyor.

    eyv. hocam eklemek istediğiniz bir şey olursa söylersin. oil konusunda katılıyorum ya bütün şehirlerimde aynı şeyi yaptım çok verimli oluyor. nükleer kullanıp da şehri riske atmaya değmiyor. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senātus

    Hocam çok güzel rehber ellerine sağlık

    Oyun hakkında biligilisin bayağı sanırım , birşey sormak istiyorum :

    Şimdi ben turizm şehri kurucam geliri beni tatmin edicek düzeyde önceki denemelerime bakaraktan. Turist gelmesi için region'da benden başka kişilerde olmalımı ? Çok turist gelmesi için şehre yeterli otobüs tren gibi şeyler yapmalımıyım ?

    Region boş olsa bile turist geliyor. Çok turist gelmesi için deniz hava ve kara yollarını kullan. tren bildiğim kadarı ile turist getirmiyor. ek olarak fazla turist gelmesi için 2 otobüs 2 liman kurdum turist sayım 20.000'in üstüne çıkmıştı ama o şehrim yanımdaki bir şehir yüzünden battığı için %100 test edemedim fakat 2 tane otobüs terminali koyunca bir süre sonra turist sayısı artıyor. özellikle turist sayısının artmasını istiyorsan alışveriş merkezlerinin, otellerinin ve trafiğinin mükemmel olması gerekiyor bunlardan biri eksik olunca turist sayısı azalıyor. bu konuyu rehbere ayrıntılı olarak ekleyeyim bunları soran 2. kişisin bilmeyenler var gibi.

    herkes böyle soru sorarsa rehber düzgün bir şey olur gibi geliyor. tek tek bütün binaları açıklayamam ama bilinmeyen temel şeyleri rehbere ekleriz güzel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûiji -- 17 Mart 2013; 0:10:26 >




  • Naçizane bir fikir. youtube sitesine baktım da bu oyun hakkında koyulan Türkçe bir videoya rastlamadım. Bu rehberini sadece yazı ile bırakmayıp, eğer yapabiliyorsan şöyle 15-20 dakikada oyundan görsel olarak anlata anlata bir video çekersen, oyunu oynayanlar için güzel bir video olur kanaatindeyim. :) Mesela yeni bir oyun açıp temel bazı şeyleri gösterir ve bilinmesi gereken önemli ayrıntıları anlatırdın. Ben oynamıyorum benimkisi sadece bir fikirdi. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: youngeagle_3

    Naçizane bir fikir. youtube sitesine baktım da bu oyun hakkında koyulan Türkçe bir videoya rastlamadım. Bu rehberini sadece yazı ile bırakmayıp, eğer yapabiliyorsan şöyle 15-20 dakikada oyundan görsel olarak anlata anlata bir video çekersen, oyunu oynayanlar için güzel bir video olur kanaatindeyim. :) Mesela yeni bir oyun açıp temel bazı şeyleri gösterir ve bilinmesi gereken önemli ayrıntıları anlatırdın. Ben oynamıyorum benimkisi sadece bir fikirdi. :)

    güzel bir fikir ama video işlerinden hiç anlamıyorum ne yazık ki. çok fazla video çekmeyi denedim daha önceleri fakat başaramadım. ne yazık ki bu konuda yardımcı olamayacağım. :(
  • Hocam yardım et şu medium residantel shopers sorununu bir çözemedim. Bir sürü otobüs durağı ekliyorum, otobüs ekliyorum. Ulaşıma önem verdim, sık sık okul diktim, eğitim seviyesi yükselsin diye. Yine de shoppers sayısı az. Sol alt köşede sürekli orta direk dükkanlar yeteri kadar müşteri almıyor diye uyarı çıkıyor.

    Sağdaki sütunlara bakıyorum, orta direk halk sıkıntısı görünmüyor ama yine de bir türlü evlerinden çıkmıyorlar. Çoğu öğrenci zaten. Alıp-verip ekonomiye can vermiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 17 Mart 2013; 0:40:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Hocam yardım et şu medium residantel shopers sorununu bir çözemedim. Bir sürü otobüs durağı ekliyorum, otobüs ekliyorum. Ulaşıma önem verdim, sık sık okul diktim, eğitim seviyesi yükselsin diye. Yine de shoppers sayısı az. Sol alt köşede sürekli orta direk dükkanlar yeteri kadar müşteri almıyor diye uyarı çıkıyor.

    Sağdaki sütunlara bakıyorum, orta direk halk sıkıntısı görünmüyor ama yine de bir türlü evlerinden çıkmıyorlar. Çoğu öğrenci zaten. Alıp-verip ekonomiye can vermiyorlar.

    hacı seni friende ekledim ama bugta kaldın sanırım. istersen bir de sen beni ekle. şehrine visit atıp bakacaktım ya.




  • güzel oldu bu rehber.fakat bir arkadaşın da dediği gibi video çekerek anlatilsa mükemmel olur.bütün dükkanları vs değil ama çoğunu açıklarsan mükemmel bir rehber olacağından eminim.benim gibi ingilizce bilmiyerek satın almış kişiler için bulunmaz nimet olacaktır bu rehber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki yapabilirim de bana video çekimi ile ilgili bir programı nasıl kullanacağımı anlatabilir misiniz özelden ?
  • şu popülasyon ve value olayını anlatabilmiş miyim ? bu konuyu bilmeyip rehberi okuduktan sonra olayı anlayan veya anlayamayan varsa söylesin lütfen.
  • Tam istediğim gibi bir rehber olmuş teşekkürler.Peki bu medium ve low halkı nasıl arttırabiliriz sayı olarak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darthblast

    Tam istediğim gibi bir rehber olmuş teşekkürler.Peki bu medium ve low halkı nasıl arttırabiliriz sayı olarak ?

    Low ve medium halkı arttırmaktan kastın high seviyeye getirmek ise halkı mutlu edeceksin. Kuru ezber şunu yap diyemiyorum çünkü şehirden şehire farklılık gösterebiliyor. Ama vergi azalttığında park yapmadığın zaman ses bile çıkarmıyorlar. Vergi unsuru önemli buna yakın zamanda değineceğim.
  • Oynaması zor bir oyun rehber çok faydalı olacaktır teşekkürler
  • Bende şöyle bir püf noktası vereyim park yaparken yan yana ayrı ayrı dikmeyin mekanları, her parkın upgrade menüsü var(mış ben sonradan öğrendim resmen altın bulmuş gibi oldum). bu menü sayesinde daha düzenli kuruluyor parklar ayrı ayrı dikmektense
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.