Şimdi Ara

silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çoğu kişi konsol olduğunu söylemiş fakat bence pc daha iyi.

    Çünkü isterse playstation 10 çıksın pc yine bir şekilde onu geçecek bunu belirtmek isterim.

  • Sorunlari ve Para problem değilse evet PC daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün 15000TL'ye bir pc toplasan 3 yıla ekran kartı,cpu falan isteyecek illaki.çözünürlüğü ya da kaliteyi ilk günkü gibi oynatamaz.elektronik USD cinsinden hergün pahalılanıyor.USD'nin TL karşılığı da hergün artıyor.abartmıyorum 3 yıl sonra sadece 2 tanecik parçayı upgrade etsen o günün piyasasında 15000TL daha maliyet çıkacak.pc donanım için 6-7 yılda cepten çıkan toplam 30000TL.


    konsola gelirsek bugün buradan 8500TL'ye aldın diyelim.8 yıl boyunca güncel oyunlar max çözünürlük ve fps ile ilk günkü performansta oynayacak.7 yıl sonra yeni jenerasyon konsol çıktığında bile 1 yıl daha eski jenerasyona yeni oyun çıkmaya devam eder.her nesilde böyle oldu.eve multimedya için bilgisayar da lazımsa 6500TL'ye sıfır alınır ssd'li i5 bir laptop yine ilk günden.laptop upgrade istemez multimedya olacağı için.en fazla batarya maliyeti çıkarır 200-300TL.konsol ve laptop alınca 7-8 yılın donanım bütçesi toplam 15000TL.


    hesap ortada.oyun kırmak ise mesele,konsollar 1 seneye kırılıyor ortalama.konsolu yurtdışından alırsan fark 4000TL daha açılır.


    konsola da pc'ye de aynı ekranı ya da tv'yi takacaksın zaten.orda bir maliyet farkı yok.fark varsa da şöyle var.konsolun kutusundan hdmi kablo çıkıyor.pc'yi bağlamak için ilave kablo maliyeti var :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 12 Kasım 2020; 17:59:28 >




  • Bu cok basit bir soru bukadar uzatmaya ne gerek var anlamadim


    Sadece oyun oynayacaksan Konsol

    Hem oyun hem diger islerini yapacaksan Bilgisayar toplarsin.


    Bilgisayar birsekilde Konsolun yaptigi isi yapar ama konsol bilgisayarin yaptigi isi yapmiyor.

  • aycibin A kullanıcısına yanıt

    780ti şu an ps4 pro ile benzer, yerine göre daha iyi performans veriyor. 7 senelik kart. siz diyorsunuz ki şimdi 15000tlye 3080 toplayalım, 3 sene sonra çöp?

  • 780ti bu sene çıkan oyunları 1080p/2160@60fps (sabit) oynatamaz.ayarları düşürmek gerekir evet.3080 de 3 sene sonra bu çözünürlük ve sabit fps değerlerini sağlayamayacak.

  • aycibin A kullanıcısına yanıt

    siz ps4(7senelik) ve ps4 proda(4senelik) oyunlar ultra ayarlarda mı çalışıyor sanıyorsunuz? ps4 sabit 30fpsi bile yakalayamıyor. ps4 pro da ultra ayarlarda çalıştırmıyor oyunları. 780ti da haliyle 7 sene sene sonra ultra ayarlarda çalıştırmıyor. 3080de ultrada çalıştırmayacak. bu günkü performansı neyse onu verecek. 4 senelik ps4 pro zamanının kartı da 1080ti. şu an hala geçerliliği olan bir kart. bunu da hatırlatayım. 3080, ps5 pro ile yarışamaz dersen bunu kabul ederim ama ps5 ile her zaman aynı güçte olacak. hem ps4 hem de 1050 sahibi olarak söylüyorum bunu. 1050 ile bile hala 1080pde geçerli seviyede oyun oynayabiliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psyduck17

    siz ps4(7senelik) ve ps4 proda(4senelik) oyunlar ultra ayarlarda mı çalışıyor sanıyorsunuz? ps4 sabit 30fpsi bile yakalayamıyor. ps4 pro da ultra ayarlarda çalıştırmıyor oyunları. 780ti da haliyle 7 sene sene sonra ultra ayarlarda çalıştırmıyor. 3080de ultrada çalıştırmayacak. bu günkü performansı neyse onu verecek. 4 senelik ps4 pro zamanının kartı da 1080ti. şu an hala geçerliliği olan bir kart. bunu da hatırlatayım. 3080, ps5 pro ile yarışamaz dersen bunu kabul ederim ama ps5 ile her zaman aynı güçte olacak. hem ps4 hem de 1050 sahibi olarak söylüyorum bunu. 1050 ile bile hala 1080pde geçerli seviyede oyun oynayabiliyorum.

    ekran kartı kıyaslamak gerçek sonuç vermez.konsolun yazılım ve donanımsal optimizasyonu farklı çünkü.ps olmuş,xbox olmuş farketmez.fps değeri bazı oyunların çıkışında düşük görülürse bile yama çıkarılarak düzeliyor oyun firması tarafından.ps4 düşününce hepsi 1080p çözünürlük ve 30-60 fps taahhüdü veriyor günün sonunda.yeni nesil konsollarda bu sınır HDR 4K@120fps'e çıktı.daha da eski örnek vermek gerekirse 2006 çıkışlı ps3 bile 2015'te yeni oyun aldı ve 2015 çıkışlı oyunları bile 9 sene önceki performansla çalıştırıyordu.halbuki yıl ilerledikçe oyunların aynı çözünürlükteki sistem yükü artıyor.botların yapay zeka yetenekleri ve çeşitliliği,harita boyutları,grafikler,ses çözünürlükleri derken ram,cpu,gpu zaman içinde yetersiz gelmeye başlıyor.o yüzden pc'lerde yıllar içinde yeni oyunlarda çözünürlük indirmek gerekiyor.yoksa tabiki paslanıp da aynı oyunu çalışmayacak hali yok :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 13 Kasım 2020; 13:34:8 >




  • aycibin A kullanıcısına yanıt

    öncelikle yeni konsollar rtx açık şekilde 4k 30fpsde çalışıyor. performans modunda 4k 60fpsde çalışıyor.(ps5 tarafında dinamik çözünürlük kullanılıyor. 1440pye kadar düşebiliyor) 4k120fps rtx hdr ultra ayarlar falan gibi bir beklentin varsa çok üzülürsün. donanım olarak en güçlüsü olan series x'de bile 4k 120fps oyun çamur gibi grafiklerle çalışıyor. bkz.dirt 5.


    pcde oyun oynarken yıllar geçtikçe grafik düşürüyorsun, konsolda sana grafikleri düşmüş halde geliyor. bunu anlatmaya çalışıyorum. konsol aldın, oyunu taktın çalıştı. çalıştığı grafik ayarları ultra değil. ps4 proda da değildi. xbox one xde de değildi. hele hele ps3e 2015te çıkan oyundan bahsediyorsun. o oyunu zaten ps3 için yapıyorlar. aynı çamur gibi grafikleri pc için de çıkarsalar o senelerdeki pcler de düzgün bir şekilde çalıştırır. kaldı ki indie oyunlarda bunu görebilirsin. şu anda iş yerinde 3. nesil i5 işlemcili bir pc var. ekran kartı yok. bunda bile steamdeki 2019-2020 çıkışlı indie oyunların bir kısmını oynayabiliyorum. tekrar söyleyeyim, ekran kartı yokken.


    konsol, pc ihtiyacın yoksa alınabilir. Türkiye genelinde konuşmak gerekirse, konsol 8300, en kötü bilgisayar 3-4 bin lira olmuş durumda.(harici ekran kartsız) 12-13 bin lira para eder. bu paraya yapılacak en iyi şey gelirse 3060ti ya da 3070 gibi bir kartla native 1080p-2k oyunculuk. 7 sene de çok çok rahat götürür. eğer benim tvye bağlama 4k oynama gibi bir fetişim var dersen konsol alabilirsin tabiki.


    sonuç olarak birisi diğerinden daha iyi ve ya kötü demiyorum. tamamen bütçe ve tercih meselesi. kimseye de konsol alma pc al demem. ya da tam tersi, pc alma konsol al demem. bu kadar bir tarafı savunmak da saçma. konsol %100 daha iyi olsa hiç oyun pcsi satılmazdı. ya da pc %100 daha iyi olsa hiç oyun konsolu satılmazdı.


    biraz uzun oldu ama konu bundan ibaret.





  • Bomboş bir konu gerçekten. Yeni nesil konsol almak istemediğim için PS4'ümün yanına PC topladım. Aşağı yukarı yeni nesil konsollar gücünde olduğunu düşünüyorum. Canım istediğinde PS4'ü açıp oynuyorum, canım istediğinde PC'yi. İlk mesajda yazılanlarla en son 2010'dan önce falan karşılaşmıştım. Konsol kadar rahat ve oyuna başlamak hızlı değil, evet. Ama bahsedildiği gibi bir durum yok ortada eğer eski bir bilgisayarınız yoksa. Yani nedir bu şurada oyun oynanır, burada oynanmaz tartışmaları anlamıyorum gerçekten. İsteyen istediği yerde oynasın nedir yani? Özellikle Türkiye gibi bir yerde artık zaten konsola da PClere de bir ton para veriyoruz. Sahip olduğunuz cihazın keyfini sürün artık ya bırakın diğer insanlar başka yerlerde oynasınlar, size ne? Bu yorumu yazdıktan sonra NES Classic Mini'mi açıp Super Mario Bros. oynamaya gidiyorum ben.  


    Not: Şimdi de "PC'de emülatör varken" diye yorumlar gelir kesin.





  • konu bossa bu kadar yazmaya ne gerek vardi...

    konsol pratik daha uygun pc de uygun fiyatliysa al..ama karakterin ceketi daha iyi parlayacak diye yuz bin lik pc topluyorsan bizimle degilsin demiyorum muhalefet kizmasin.aileden kalan 4 daireni sattiysan parani tabii ki bitirmen gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emojilerle Özetlersek

    Personel Komputer

    Konsol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FPS ve Strategy için PC . Futbol ve RPG için Konsol

  • Konsol tabi ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun pc deki oyunlara donus yaptim gercektende upgrade dusunmekten insanin onundeki oyunla alakasi kalmiyor.

    biraz dugmelere basip

    sey islemciyi yukseltsem......himmmm bana kalirsa ekran karti....surucu guncellemesi cikmismidir yeni dur bakiim guncellesem scorpion un yelegi daha parlak gorunur mu...yeni pc mi toplasak...dur ben oyunu birakip sunlari gucelliyeyim....daha parlak sanki....yaaaa bu oyunun yenisi cikmisti dur onu yukleyip bakayim..hiz mi asirtsak...oyna ula birazcik oyna....olmuyoooo olmuyoooo bu kasaya isikli pervane sartkafa mesgul surekli nasil oynayacaksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 19 Aralık 2020; 2:11:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakız orucu bozar mı sorusu oldu bu da, ps1 den beri soruluyor

  • e püpüler konu bu surmamak olmaz be yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol eşittir Apple Iphone. PC eşittir android benzetmesi yapabilirim. Bir tarafta sorunsuz kusursuz bir ürün, bir taraftada binlerce kombinasyonu olup farklı performanslar veren bir ürün. Tam anlamıyla benzemiyor tabii ama oyun için konsol.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matrixx7

    Konsol eşittir Apple Iphone. PC eşittir android benzetmesi yapabilirim. Bir tarafta sorunsuz kusursuz bir ürün, bir taraftada binlerce kombinasyonu olup farklı performanslar veren bir ürün. Tam anlamıyla benzemiyor tabii ama oyun için konsol.

    O kadar saçma bir cevap olmuş ki yani olay elma armut demeyi geçtik yemek ile iş makinası karşılaştırmak gibi olmuş diyecem de, apple sorunsuzlukmuş  Bak buna gerçekten gülerim işte.Apple telefon skalasını çoğaltıp plus pro max modellerine geçtiğinde apple'ın ios 12 sürümlerinde ne kadar fix yayınlandığını internette gir araştır.Halen geçen 14.4 sürümünün fix logları gözüküyordu iphone 12 için neler fixlenmiş gir kendin oku.


    Bir tarafta yüzlerce telefona hitap eden android ve şuan firmaların hepsinde android arayüzü stabil şekilde.Diğer tarafta sadece kendi telefonlarının 2-3 varyasyonlarını çıkardı diye, her update'de ayrı yeri bozan apple.Bak daha geçen iphone 11'i olan arkadaş veri paylaşımını açtığında bağlantının koptuğunu bunu nasıl düzeltebileceğini bana sormuştu.İnternetten araştırdım, apple'ın sunduğu çözüm "araştırıyoruz geçici olarak veri paylaşımını kapatıp açın"    Bak gördünmü o çok stabil epılı.


    Başka yazı yazmaya girmiştim yorumu görünce dayanamadım.Ana konuya dönecek olursak, üst seviye pc bileşenleri para tuzağıdır.Oyunlar zaten orta-düşük segment pc bileşenlerine sahip optimize edilir.Mesela ps4 xbox one 'ın mobilden hallice işlemcileri ve 7850 gücündeki gpu'ları.Son nesil her ne kadar 3070 gücünde olsada oda orta segmenttir.O yüzden bir tane 3070 alın 6 sene kafanız rahat olacaktır merak etmeyin.PSfat isimli kullanıcı mantıklı bir yorum yapmış, neslin sonunda makinayı kiralayın tüm exc oyunları oynayın.Bilinçsiz tüketim cebe zarar eder.Oyunsuz konsol, hakkı verilmeyen son bileşenlere sahip pc, hava atmak için arkasında meyve logosu olan telefon ve daha nicesi.





  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

    Apple yorumun tamamen yanlış. Ben şimdiye kadar iPhone’da hiç sorun yaşamadım. iPhone varsa kafan rahattır. Konsol için de aynısını düşünüyorum. Konsol kusursuzluktur... Ben ne zaman PC’de oyun oynasam mutsuz oluyorum. Çünkü sana sorunsuz oyun oynama garantisi vermiyor. PC aynı bozuk bir platform gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.