Şimdi Ara

Silinsin. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Hangi kanunda yazıyor 3 araç alıp satmak serbest diye ?

    Vergi levhan olmadan 10 araç al ama satma bakalım neler olacak

    Iş yok güç yok 10 aracı nerede kullanacaksan? alacak parayı nerden buldun ?
    Diye sorarlar adama

    Alıntıları Göster
    Bir takvim yılı içerisinde kaç araç alabiliriz ve kaç araç satabiliriz?

    Bu belirtilen bir yıllık zaman zarfında istediğiniz kadar araç alma hakkınız var ve bu alım konusunda bir beis yoktur, lakin satış konusunda farklılıklar mevcuttur. Bunu açıklayacak olursak;

    1-Herhangi bir ticaret kolu ile uğraşmayan belge ve yetkileri olmayan, tacir sayılmayan ve vergi levhasına sahip olmayan bireyler bir takvim yılı içerisinde en fazla üç araç satabilirler.

    2-Bu üç araç sınırı hem kişinin kendi üzerine olan araçlar veya vekaleten satmak için aracı olduğu araçlar için geçerlidir.

    3-Satış sertifikasına sahip olan gerçek kişiler bir yıl içinde 3 ten fazla araç satışını yalnızca sahibi, temsilcisi, veya müdürü olduğu ya da pazarlama ve satış personeli olarak çalıştığı işletme adına yapabilir.

    4-Sıfır araç satışı yapan bayii ve acenteler için böyle bir sınır yoktur lakin ikinci el satış-takas bölümü olan sıfır araç bayileri bu belgelere sahip olmalıdır.

    5-Tacir olmayan veya yetkilendirilmeyen kişiler (normal vatandaş) ister vekaleten ister asaleten sadece üç adet satış yapılabilir.

    6-Üçten fazla satış yapabilecek kişi ve kurumlar taslakta belirtilmiştir ve satış için bazı evraklar gerekmektedir.

    Kaynak memurlar net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaynak gösterdiğin yer forum resmi site değil ve yazdığın şeyler
    vergi mevzuatı veya kanun değil !

    Kulaktan dolma bilgiler

    Maddesi fıkrası ile kanun göster 3 yazsın üyeliğimi sileyim

    Bırakın bu şehir efsanelerini ,biri birşey sallıyor herkes inanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergiyi aracın fiyatının üzerine ekleyerek satış yapmaya başlarlar bundan sonra. Olay tabiki yine alıcıya olur.
  • Ne meraklısınız şu vergi işine. Sanki herkes vergi veriyor,sanayideki tüm tamirciler fatura kesiyor ülkemizde al-satta al-sat kafayı yiyecek millet, tek derdimiz şu otomobil piyasasında sanki al-satçı. Eskiden galericilere sabah akşam sayardı forum şimdi al-satçılar moda oldu. Al-satçılardan en çok dertliler galericiler sanırım burada sürekli bu konuyu dile getirenler de galerici veya ona benzer iş yapanlar. Neyse;

    İşin özü şu,2. el otomobil satışına yetki belgesi ve zorunlu garanti gibi devletin sürekli ertelediği bir yasa var. Bu sene ortasına ertelediler ama böyle giderse yine ertelerler. İşte devlet onun ile alakalı çalışma yapıyor. Bu yasaya göre yetki belgeniz yoksa yıl içinde 3 taneden fazla araç alıp satamayacaksınız. Normal bir vatandaşta bu belgeyi alamayacağına göre düzenleme nasıl olacak şu anda belli değil. Yani aracı bu belgesi olanlara mı satacaksınız,bunlar aracı mı olacak vs vs işte.

    Fakat araç muayene,ekspertiz,ikinci el kanunu,ÖTV derken bunların tamamı aynı anda düşünülüp çıkartılması lazım. Yoksa çıkarttığınız kanun iki günde delinir geçilir. Şu anda bunu yapabileceklerini hiç zannetmiyorum boşu boşuna hop oturup hop kalkmayın kısacası.




  • Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Kuyumcular en fakir insanlar yahu niye çıkmasın. Geçen sene bir öğrencim vardı bursluluk sınavına başvuru sırasında babasının(elektrik tesisatçısı ve nalburu var) vergi beyanını görmüştüm. Bütün bir yıl 85 lira kazanmış😀 ne yedi ne içti diye sorup devletin erzak yardımı yapması gerekiyor tüm esnafa😀

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geriye dönük vergilendirme olmaz .Kanunen imkansız ancak kanun çıktıktan sonra yapılabilir.Ondada her zamanki gibi 4. aracı bi akrabasının üzerine alır sorun kalmaz.
  • Avrupa Birliğinin kara para ile mücadele düzenlemerini çıkarması için Tükiye ye verdiği süre 2020 itibari ile dolmuştu; yeniden uzattılar. Tabi bizimkilerde bu düzenleme ile ilgili herhangi bir çalışma YOOOOK! Olsa birşeyler çöker! Şimdi bu devlet mi mücadele edecek vergisiz kazanç elde edenler ile!?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel akrabasının üzerine alır ama herhangi bir davalık durumunda o akrabası mahkemelere gider. Herkes bu durumu göz ardı ediyor, aslında çok tehlikeli birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası Türkiye bulunur bir çaresi.
  • Al-satçıları hiç bir şekilde etkilemez. Hiç bir al-satçı kendi adına üçten fazla almaz zaten.
  • böyle bir şey şarttır daha sert önemlerde alınmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrettin_79

    Geriye dönük vergilendirme olmaz .Kanunen imkansız ancak kanun çıktıktan sonra yapılabilir.Ondada her zamanki gibi 4. aracı bi akrabasının üzerine alır sorun kalmaz.
    Geriye dönük vergi mükellefiyeti kanunen mümkün ,
    Geçmişte uygulandı, yine uygulanabilir sakınca yok
  • bu işin tek çözüm yolunu size söyleyeyim: biz 3.dünya ülkesi olduğumuz için bu sorun ancak kanla çözülür. bir galerici bir al-satçıyı, ekmeğimizi çalıyorsunuz vs diyerek öldürecek. ancak ondan sonra devlet bu soruna el atar. yoksa böyle yıllarca yazar dururuz.
  • selamivural kullanıcısına yanıt
    Kamu hizmetleri zannedildiği gibi vergiler ile yapılmaz. Sizin bu konulara ermeye çapınızın yeteceğini düşünmüyorum ama anlayan anladı ne demek istediğimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrettin_79

    Geriye dönük vergilendirme olmaz .Kanunen imkansız ancak kanun çıktıktan sonra yapılabilir.Ondada her zamanki gibi 4. aracı bi akrabasının üzerine alır sorun kalmaz.
    Geriye dönük vergilendirme yapmazlar, geçmişteki ticari faaliyetini beyan edip vergisini vermediğin için ceza verirler.
    Geçmişte de yapıldı. İnternet üzerinden satış yapanlara. Onların savunması "kanunu bilmiyorduk" oldu. Böyle bir savunma da kanunlar önünde geçersizdir. O yüzden uzlaşma yoluna gidildi ve geçmişte yapılan her işlem/satış için cezalar kesildi, vergi mükellefi yapıldılar ve sonraki ticari hayatlarını beyan ettiler.
  • 10 yıl geriye dönük vergi borcu çıkartsınlar hepsine de bu iş daha karlı diye işini bırakıp iki ayaklı galericiliğe soyunan herkes cezasını çekse
  • Şimdi 'Ee arabadan memnun kalmayıp 3 kere degistirdiysem n'olacak' diyenler gelir.
    Burada bunlardan fazlasıyla mevcut.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daha önceki bir yorum :

    Burada asıl problem araç alım satımından ortaya çıkan olumlu gelir veya kar olmayıp esasen vergi dairelerinin geriye doğru vergi kaydı açarak son 4 yıl için elektronik beyan verilmeyişi dolayısıyla 4 yılla ilgili e-beyan özel usulsüzlük cezası tutarları önemli rakamlara varmaktadır. Örneğin, son 4 yılda verilmeyen beyannamelerden dolayı geriye doğru vergi kaydı açıldığı için her yılda 12 ay KDV ve her yılda 4 geçici vergi ve her yıl için birer gelir vergisi beyannamesi olmak üzere toplam 68 vergilendirme dönemi için 68x680,00 TL = 46.240,00 TL e-beyan özel usulsüzlük cezası kesilmektedir. (VUK mük. md. 355)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Vekalet ile alım satım ticarettir
    Aracılık faaliyetidir, Komisyoncuk demek olur
    Vergilendirilmesi gerekir

    Alıntıları Göster
    Vekalet ile alım satım ticarette de kullanılıyor ama ticaret değil, mesela ben eşimin vekaleti ile araç aldım geçen sene, niyetim 5 sene daha kullanmak.

    Ancak şunu der, vekalet ile 3 ve üzeri işlem yapanı ticaret yapıyor kabul ediyorum. Onda da dediğim gibi babasının üzerine yapacaksa vekaleti kullanmaz da babasını notere götürür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Hangi kanunda yazıyor 3 araç alıp satmak serbest diye ?

    Vergi levhan olmadan 10 araç al ama satma bakalım neler olacak

    Iş yok güç yok 10 aracı nerede kullanacaksan? alacak parayı nerden buldun ?
    Diye sorarlar adama

    Alıntıları Göster
    Çok sakin

    1- Benim vergi levham yok ama 10 araç alabilecek gelirim olamaz mı?
    2- İş güç yok demişsin çok şükür var, eşim çalışıyor ben çalışıyorum + kira gelirleri
    3- 10 aracı aynı anda kullanmak zorunda değilim her gün birini kullansam yeterli
    4- Alacak parayı bulmadım çalıştım kazandım

    Bu benim cevabım

    Ali Koçun kayinçosunun baldızına bu soruları sorabilirmisin?
    Etiler Bebekte plazaları olan adam levha asmak zorunda mı?

    Yani bir de şu var ben 10 sıfır aracı alırken ödediğim ötv kdv devlete giden pay belliyken, merdiven altı galerici bana nasıl hesap sorabilir?

    Hepsini geçtim eşime araç alacağım, iş yerindeki muhasebecinin aracını alacağım çok temiz adamla anlaştık. Ben niye galericiyi araya sokayım?

    Yani ben bodrumda marmariste fethiyede o güzel denizlerde yüzmek için milli yüzücü olmam mı gerekiyor?




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.