Şimdi Ara

Silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar dun bir bilgisayarcida islemcimi yukselttim adam benim kasamda kendi test hdd sini takip denedi sorunsuz calisti islemci eve geldim bilgisayari actim kasa calisti fakat kilavyeye isik gelmedi ve ekrana goruntu gelmedi monitoru dp portdan cikarip hdmi ile bagladim bu sefer görüntü geldi memory or cpu changed yazisi geldi hersey normal f1 e basip biosa gectim hetdey normalmi diye bios uzerinden kontrolumu yapip kaydedip ciktim altta bios yazilari gelirken bir sure kitlendi baktim gelcek gibi değil klavye isigi yanik kaldi yani numlock falan yanıt vermiyor rest attim ve birdaha goruntu saglayamadim biosta sorun oldugunu dusunup bios pilini cikarip taktim kasayi tekrar bagaldim fakat simdide guc tusu yanit vermiyor kasada fan led herhangi bir haraket yok elektrik bagli degilmis gibi



    Denedikletim
    1.psu sağlamlı diye test etmek icin yeşil pine kisadevre yaptırdım fanalar psu, psu ledi vs gayet normal calisti
    2.bios pilini tekrar cikardim 10 dk bekledim taktim
    3 ekrankartini cikarip calistirmayi denedjm belki bozulmus kısadevre yaptiriyodur diye
    4 ramleri cikartip taktim
    5 belki kasa ustundeki düğmede sorun vardir diye jaklari cikartip direk anakarttaki pinden ateslemeyi denedim yine sonuc alamadim
    6 statik elektrik olabilir diye gucten cikartip power tusuna 20 30 sn basili tuttum 10 15 kere bas birak yaptim

    Sizce islemcide mi sorun cikmistir eger oyleyse garantisi var ama islemci sorunu kasanin elektrik almasini onler mi ?

    Anakart yanmis olabilir mi ( anakartin fiziksel durumunu inceledim hic yanik kokusu vs sislik falan yok)

    Bios çökmüş olabilir mi ?

    Ne yapabilirim tavsiyelerinize cok ihtiyacim var şimdiden yardimlariniz icin tesekkurler


    Anakart h81m-p33
    Islemci i5 4670k



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaygulu -- 25 Nisan 2018; 20:4:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Herşeyden önce, kasa içi tüm bağlantıların düzgün olduğuna emin olunuz. Taşıma sırasında yerinden çıkanlar olabilir.

    İşlemciyi satın almışsınız ama yine de değinmekte fayda var; işlemci yuvasına otursa bile, işlemcinizin anakartınız ve anakartınız üstündeki diğer parçalar ile uyumlu olduğuna %100 emin misiniz?

    Yeni takılan işlemci, yenisi ile aynı mı? Değil ise, bir usb linux versiyonu ile bilgisayarı usb'den başlatın. Kullanımda sıkıntı yoksa, muhtemelen yeni takılan işlemci eski işlemciden farklı olduğundan, hdd'deki windows ona uygun davranamamıştır. Format atmanız gerekebilir.

    Yeni Windows kurulmasına rağmen aynı problemi veriyor, usb den başlatmayı bir deneyin. Olursa, farklı bir hdd deneyin, gene olmazsa, problem daha da sıkıntı gibi görünüyor (öncesinde usb lerinizin çalıştığından da emin olunuz)

    Kolay gelsin.
  • Mavi Ekran Hatası M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler işlemcinin uygun olduguna eminim çünkü ordaki arkadaş benim kasam üzerinde yalnızca kendi hdd sini kullanarak işlemci testlerini gözümün önünde yaptı bağlantıları defalarca kontrol ettim yeni takılan işlemci aynı mimari eskisi i3 4160 yenisi i5 4670k 1150 pin işlemciler hdd yi çıkarsam bile bilgisayara güç gelmiyor bu nedenle orda bir sorun oldugunu düşünmüyorum veya usb linux ile sistemi başlatabileceğimi.

    gün içerisinde kardeşimle hemen hemen her temasımda aramızda elektrik çarpması oldu sanırım giysilerim çok statik elektrik üreticek şekildeydi ve sanırım burda hata yapıp statiğimi boşaltmadan bios pilini parçaları takıp çıkardım sizce sorun bu olabilir mi daha sonra metal yüzeye vs dokunarak kasayı toplamayı ve kasayı güçten çekip düğmeye basarak üzerindeki statiği boşaltmayı denedim fakat sonuç alamadım :(




  • Yeni-üst işlemci takılmış. Biosunu desteklemiyorsa düzgün açılmaz. Biosunu önce güncelleyip sonra işlemciyi taktırmalıydınız.

    Siteden bakın. anakartın biosu o yeni işlemciyi destekliyor mu? Desteklemiyorsa biosu güncelleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.