Şimdi Ara

silinsin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
10
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tanrıya inanmıyorum ama bu ne bicim hayat hikayesi lan adam umut edip yılmayıp diş falan kazanmış vay be kanka atayizt olsaydın ya kardeşlerin gibi sittir edip gitçektin ya da intihar etcektin ben annemi de alır giderdim valla burs murs yok mu ? Babana burdan selamlar onu yolda gorsem olduresiye dovmem oldurrum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su an maddi durumunuz ne hocam, bir düzelme yok mu bitmedi mi okul henüz? Ve manevi olarak nasılsınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    İnkar edemezsiniz demişsiniz, güldüm. :) Üzgünüm ama inkar edebilirim. Benim fikrime göre şu dünya üzerinde islamdan daha mantıksız, saçma, gereksiz ve zehirli bir din daha yok. Fakat ne bunun sebeplerini ne de Hristiyanlık hakkında halen, ısrarla ve cahilce yazmaya devam ettiğiniz diğer konuların doğrularını bu mesajımdan sonra daha fazla tartışmayacağım çünkü bir verim alamıyorum bu yaptığımdan. Sabit fikirlisiniz ve bu sizin suçunuz değil. Müslüman olan herkes böyle olmak zorunda ne yazık ki. Hristiyanlık hakkındaki sorularınızı neden bana yöneltiyorsunuz onu da anlamış değilim? Açın okuyun, veya gidin bir kiliseye bir din adamına danışın "Bu niye böyle? Ben bunu saçma buluyorum, buna niye inanıyorsunuz?" diye. Size istediğiniz tüm bilgileri verecektir ve inanın oldukça güleryüzlü insanlar. Ben öyle yaptım, oradan biliyorum. Fakat son bir kez yanıtlayacağım sorunuzu çünkü hayatımda gördüğüm en saçma soru olduğu için bu kadar cahil kalmamanız gerektiği görüşündeyim.

    Yuhanna'nın ilk ayeti budur;
    "Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı’yla birlikteydi ve Söz Tanrı’ydı. 2 Başlangıçta O, Tanrı’yla birlikteydi. 3 Her şey O’nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O’nsuz olmadı. 4 Yaşam O’ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. 5 Işık karanlıkta parlar. Karanlık onu alt edemedi."

    Gördüğünüz üzere Hristiyanlıkta tanrı Mesih ve Mesih de tanrıdır, ayrıca kendisi ezeli ve ebedidir. Yani varolduğu bir "an" yoktur. Mesih tanrının "söz"ü dür. İsa'nın dünyaya gelmesi bir peygamber yerine (şayet geçmişteki peygamberleri takan olmamıştı Yahudi topluluğunda) bizzat Tanrı'nın sözünün dünyaya inmesi ve kendisine iman edeceklerin o güne kadarki günahları için canını vermesidir. Bunun sebebi de Hristiyanlıkta ve ondan da önce Tevrat'ta, ta Adem ve Havva'nın cennetten kovulup ölümlü olmaya mahkum edilmesine dek, günahın bedelinin ölüm olmasıdır. İsa'nın öldürülmesi ona iman eden insanların eski günahlarının bedeli ve tanrının kendi planıdır. Tanrının "günahlarınızı son bir kez daha affediyorum ama bana iman edeceksiniz" çağrısıdır. Umarım idrak edebilmişsinizdir. Ayrıca İslam'da yok dediğiniz nedir? İsa'nın bakireden doğması olayı ve bununla birlikte Hristiyanlık'taki çoğu olay İslam'da da mevcuttur. Bunlar mitoloji ise İslam da mitolojidir ki zaten öyle. Arap mitolojisi. :)
    +Meryem Ana konusuna gelecek olursak; Hristiyanlıkta Meryem Ana günahsız bir insandır ve evet tanrıyı bedenen doğurmuştur ancak özde tanrı ile bir akrabalığı yoktur. Peygamber/elçi rütbesinde bir kişidir. Katolikler Meryem Ana'yı kutsal kabul ederler.

    Not: Bundan sonraki saçma sorularınız için beni kullanmak yerine lütfen zahmet edip kendiniz araştırma, okuma vs. yapınız. Yapmayacaksanız da insanların inançları hakkında boş boş atıp tutmayınız. :) Şayet bu forumda Hristiyan pek yok. Kendilerini savunamıyorlar. Çok arzu ederseniz gidip onların platformunda merak ettiklerinizi sorabilirsiniz gereken cevapları vereceklerdir. Konu epeyce çarpıtıldığı, Allah'a şükür/isyan meselesinden Hristiyanlık ve Hristiyanlığa saldırı'ya döndürüldüğü için bu buradaki son mesajımdır. Herkese iyi akşamlar diliyorum.




  • agjjbr A kullanıcısına yanıt
    Bence nasip etmesin . Sabri nasip etmesi icin ilk önce sabredecegimiz Belayı nasip etmesi Lazım deil mi ? O Yüzden yok KARDEŞ ben bu sabırdan almayayım benim hazırki sabrım bana yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah senden razı olsun Allah kelimesinin baş harfini büyük yazıp ı harfini de ayırdığın için. Çoğu insan kıytırık devletlerin bile baş harfini büyük yazıyor bizi Yaratan'ın baş harfini küçük yazıyor bu mu saygınız sevginiz utanın gerçekten ben utanıyorum şahsen.

    Kardeşim büyük şeyler atlatmışın verdiğin savaş inan ki çok büyük helal olsun demek istedim. Benim başıma gelmiş olsa duramazdım ama sen sabretmişin mükafatı bu dünya da olmasa da öbür dünya da alacaksın inşallah. Hayatta senle karşılaşmak isterim. Kendine iyi bak...
  • Başınıza iyi bir şey gelince Allah'a şükrediyorsanız kötü bir şey gelince de suçlamak pek bir mantık hatası gibi gelmedi bana.(Konu çok alaksaız bu arada)
  • İnanan biri olarak en sıkıntı olan konu bu zaten.Allah bizi bu kadar seviyorken nasıl böyle büyük acıları yaşamamıza izin veriyor? Çeşitli sınavlar olabilir,ancak bazıları kabul edilemez düzeyde.Örneğin işid el ayak kesip tecavüz ediyor yezidilere bunun nesi sınav olabilir_?
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    2.sınıfın sonu da olabilir yani 3. sınıf öncesi evet 8-9 yaşlarındaydım sağolun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    bütünleme sınavım veya sınavlarım(aynı hocanın dersi) var benzer dersler onu verirsem okul bitiyor cebimde 5 kuruş param yok ekmek yoğurt ekmek zeytin ekmek domatesle gün geçirip ders çalışıyorum. :)

    manevi olaraksa hocaların 2 kere geçtin deyip sonra keyfi bir şekilde bırakması ailemede banada maddi yük altında bırakması çok dert oldu okulu bırakabilme veya dondurabilmeyi bile düşündüm kalacak yer yurdum olmadığı için oradan buradan borç harç bir evde duruyorum ve her şeyi doğru cevaplayıp kaldığım için ders çalışamıyordum bugün çok sağolsun arkadaşlar özel ilgilendiler duanızı beklerim 8 i ve 10 unda 2 tane sınavım var tek derdim ve isteğim hayırlısıyla sınavlarımı geçmek aklınıza gelir dua ederseniz sevinirim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 31 Temmuz 2017; 23:23:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversite bitiripte "herkes" kelimesini yanlış yazan, 0.90 ın %90 olduğunu anlayamayan insanlar varken sizin 8 yaşında bunları yazmanız gerçekten takdire şayan. :) Başarılarınız devamını dilerim.

    Bi' de meraktan memleketiniz ya da yaşadığınız yer orta-doğu karadenizde mi acaba?
  • Allah razı olsun senden. İnşallah istediği gibi olur herşey. Çok zor şeyler yaşamışsın çocuk halinle.

    Ben de 3 ay önce babamı kaybettim. 3.5 yıl mücadele etti pankreas kanseriyle. Ameli tam olmasa bile hayatı boyunca çok sağlam imanı vardı. Tebliğ yapar, haksızlığı dile getirirdi,dürüst olmaya çalışır doğru konuşurdu. Tek isteği hastanede değil hasta yatağında ölmekti. Şehit olarak gitmek isterdi hep. Allah da inşallah nasip etti ona. Hasta yatağında son anlarında başındaydık, beslenemediği için evde damardan besliyordum babamı. Yeri geldi altından aldık çişini yapsın diye ördek tuttuk. Son 3 ay yatalak olmuştu. Son anında nefesi kesilene kadar Allah, Allah nidalarıyla gitti, annem zemzemine kadar verdi ve boşluğa bakarak kalbi durdu. Kusurları da olsa baba çok başkaymış. Bizi kimseye muhtaç etmedi bir saniye bile olsun.Ölümünden sonra bile bıraktıklarıyla rahat bir hayat sürüyoruz.

    Dünya hayatı boş bir yalan herşey ahirete hazırlık. Babamı yıkayıp toprağa koyduğumda anladım bunu. Allah'ın verdiklerini kullanıyoruz nefsimize yenilip yalan bir hayatı yaşıyoruz gördüklerimize duyduklarımıza aldanıp... Allah hayırlı ömürler,hayırlı ölüm versin herkese.




  • islamzeki kullanıcısına yanıt
    Annem babam Kahramanmaraşlı Annem Kayseri Boyat ve maraş türkmen aşiretlerine babam ise 93 harbinde Elazığ Erzincandan göç etmiş Türkmen ve adana cerit aşiretiyle Maraşın büyük ailelerinden bayazıtlara mensup babamın soyuda annemin soyuda çok büyük ailelerdir zengini çoktur. biz garibanız Ankara sincanda oturuyor ailem ankara da oturmasak Allah bilir ama büyük ihtimalle çoban olmuştum babam defalarca sanayide işe başlayayım diye zorladı

    Düzenlenme birde 0,90 ın yüzde 90 olduğunu ilk okuduğumda anlamamış neden böyle yazmışım diye düşünmüştüm sonra bir kaç defa bakınca aklıma geldi çok sağolun sizde dikkatliymişsiniz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 31 Temmuz 2017; 23:28:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Allah rahmet eylesin kardeşim mekanı cennet olsun çok üzüldüm. İnsan ruh olmayınca et ve kemik parçası ve her şeyden aciziz Allah ım hepimize hayırlı bir ölüm nasip etsin Rabbim yaptıklarınızı kabul etsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcınız olsun. Bu kadar zorluğun ardından meslek hayatınızda size başarılar diliyorum. Umarım bu vakitten sonra her şey gönlünüzce olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

    Annem babam Kahramanmaraşlı Annem Kayseri Boyat ve maraş türkmen aşiretlerine babam ise 93 harbinde Elazığ Erzincandan göç etmiş Türkmen ve adana cerit aşiretiyle Maraşın büyük ailelerinden bayazıtlara mensup babamın soyuda annemin soyuda çok büyük ailelerdir zengini çoktur. biz garibanız Ankara sincanda oturuyor ailem ankara da oturmasak Allah bilir ama büyük ihtimalle çoban olmuştum babam defalarca sanayide işe başlayayım diye zorladı

    Düzenlenme birde 0,90 ın yüzde 90 olduğunu ilk okuduğumda anlamamış neden böyle yazmışım diye düşünmüştüm sonra bir kaç defa bakınca aklıma geldi çok sağolun sizde dikkatliymişsiniz :)

    Yaşadığınız sorunları görünce üzüldüm. Azminize hayran kaldım.

    Geçmiş olsun, umarım psikolojik,biyolojik ve maddi tüm sorunlarınızı güzel bir şekile atlatabilir çözebilirsiniz.

    Ne yazık ki gerçek hayatta insan psikolojisi ile ilgili şöyle bir durum var;

    Hayatta yaşanılan zorluklar engeller, insanı yavaşlatmak-zayıflatmak yerine güçlendiriyor. Genelde bir şey ile ilgili yapılan zorlamanın engellemeye çalışmanın tersi yönünde bireylerden tepki karşı koyuş gerçekleşiyor. Klasik tabiri ile kaçan kovalanıyor ve etki tepki olayı geçerli. Çocuklarının okuması için üstüne düşen ailelerde çocukların başarılı olma oranı çocuklarının üstüne düşmeyen bireylere göre daha azdır. Zira bir tarafta psikolojik olarak sokakta bile kalsa hayatını idame ettirebilecek çocuklar yetişirken diğer tarafta ya anne şunu yap ya şeklinde hazır olarak ihtiyaçlarını elde edinen gençler yetişiyor.

    Siz her ne kadar sıkıntılarla,sorunlar ile huzursuz günler geçirmiş olsanızda bunlar size psikolojik olarak ciddi bir olgunluk katmış durumda. Ne yazık ki bu olgunluklar ancak acılarla elde edilebiliyor. Ağır yük taşıtma,şiddet gibi hatalar dışında aslında babanız farkında olmadan istemeden sizin bu acımasız hayatta nasıl olmanız gerektiğini kavramanıza vesile olmuş. Şimdi ben ne sorunlar yaşadım işte imkanınızın huzurun kıymetini bilin dediğinizde ne yazık ki değeri anlaşılmıyor çünkü insanların-canlıların çoğu olanaklarını kaybetmeden,huzurunu kaybetmeden verimli bir çalışma içerisine giremez. Psikolojisini bu şekilde yönlendirebilen kendini kontrol edebilen insan - canlı sayısı çok azdır.




  • şükürler olsun Ya rab
  • Vay Anam Babam kullanıcısına yanıt
    Kardesim eger bu abimiz ateist biri olsaydi dedigin gibi muhtemelen intihar ederdi.senin ona Allahin olmadigini söylemen Ona babasinin yaptigindan daha buyuk eziyettir .

    Şoyleki

    1-Eger Allahin olmadigina inansaydi ona yapilanlarin bir cezasinin olmadigina inanacakti,herkesten buyuk bir kudretin olmamamasi onun izdaribini katlayacakti.

    2-Eger Allaha inanmasaydi cektigi eziyetin mukafati oldugunu bilmeyecekti ve bu kadar sabredip bunlari basaramayacakti.

    Ayrica dinimiz bu dunyada cektigimiz eziyetlerin ahirette cekecegimiz cezalara kefaret oldugunu soyluyor

    Şimdi dunyada milyonlarca mazlum insan var eger sen onlara zalimlerin bu dunyada yaptiklarinin yanina kâr kalacagini soylersen en az o zalim kadar onlara zulmetmis olursun.

    İnşallah hakkinda hayirlisi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neler yaşamışsın kardeşim helal olsun sana, bahane üretenlere ders olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Passenger47 -- 1 Ağustos 2017; 0:18:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam inşallah ilerde bende mezun olunca sizle bi yerde yolumuz kesişir. Bunca şeye rağmen Allah a şukreden birini görmek aslında bize ne kadar boş şeyleri dert ettiğimizin kanıtı. Bu arada inşallah sınavlarınızı verirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    İnanç mantıksal bir temele dayanmaz diyerek 125.000 peygamberi nice din alimini ve din felsefesi ile uğraşan hayatına buna adamış filozoflari bir cirpida kenara attığının farkindasindir umarım arastirmadan okumadan böyle bir konuda ahkam kesmek çok yanlış ben farkında olduğum zamandan beri araştırıyorum insanın varoluş gayesi gibi ciddi bir konuyu sallamamazlik etmek ot gibi yaşayıp ot gibi gitmekten farksizdir. Madenlerden tohumlara, çekirdeklere, çiçeklere, kuşlara kadar; ırmaklardan bulutlara, güneşlere, göklere kadar; insanlığın mahiyeti ve hakikatinden evliyalara, peygamberlere kadar her şey Allahın varlığı ve birliğine delildir ama inanç mantıksız yaa din afyondur gibi laflarla bir kac kelimeyle bütün kainatı tesadüfi saymak kolay geliyor sanırım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.