Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KONU SİLİNEBİLİR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellfire_1905 -- 22 Aralık 2016; 15:42:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hellfire_1905 kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar pasaportunuzun suresi temmuz 2017 olsa da artik mezun oldugunuz ve ogrencilikten dustugunuz icin ayrica 25 yasinda oldugunuzdan, aileden hak sahibi oldugunuz yesil pasport islevini yitirmistir. O pasaportla cikis yapmaniz mumkun degil. Artik bordo pasaportlusunuz ve vizeye tabisiniz.

    25 yasinda sosyal guvenligi ve bir iste calismayan bir erkegin ozellikle tek basina aile nensubu olmadan yapacagi seyahatlerde ki vize basvuru sureci cok sancili gecer diye eklemeliyim. Gidip te donmeyecegi on yargisiyla yaklasir size.

    Bu algiyi soyle kirarsiniz seyahat belgelerinizde (otel-ucak) anne veya baba ile gittiginizi gosterirseniz, su an calismadiginiz icin diploma fotokopisi koyup durumu ozetleyen bir dilekce yazarsiniz. Ayrica size sponsor olacak aile ferdinin calistigi kurumun evraklariyla birlikte onun banka hesabinin domumunu (hesapta da yaklasik 10-15 bin TL gozuksun son kalemde) ekleyip, oglum benimle birlikte seyahat edecem tum masraflari tarafimca karsilanacaktir seklinde yazip basvuruldugunda (tabi sponsor olan ve birlikte gideceginiz kisi yesil pasaport ise o pasaportun bilgileri yazan sayfasinin da fotokopisini ekleyerek) vize sureciniz daha saglikli ilerler.

    Calismaya basladiktan sonra da 4 aylik maas bordronuz cikmadan vize basvurusunda bulunmayin. Calisiyorken ust paragrafta belirttigim gibi aile sponsorlugunda da basvurmayin.

    Bu soylediklerimin hep karsi tarafin bakis acisi ve tecrublere dayanan bilgilerdir.

    Siz su an tek basiniza seyehat etmenizde ki suphe okul yok, is yok, geri donusunu garanti eden durum yok bu kacabilir suphesi ile. Hesabinizda para gosterseniz, daha yeni mezun olmus issiz bir adamda bu kadar para ne gezer diye suphe ceker.

    Butun bu supheler ailevi bir tatil seyahati gibi aileyle gittiginizde kalkar. Ama orada da rezervasyonlari gostermelik yapmayin cunku konsolosluk oteli arar rezervasyon teyidi yapar.

    Yeni mezun oldugunuz icin 6 aylik surecte is bulamamaniz gayet normal oldugundan bunu bir dilekce ile aciklandiginizda aile sponsorlugu kabul gorecektir yalniz bu en fazla 1-1,5 yillik bir suredir yani 2017 eylulden sonra hala issiz iseniz aile sponsorlugu ise yaramaz.

    Size hem mevcut pasaportunuzun durumu ile ilgili hem de yeni pasaportunuzla birlikte tabi tutulacaginiz vize surecleri ile ilgili genel hatlariyla yardimci olmaya calistim. Bu bilgiler isiginda vize bas vurusu yaparken, vize islemleri yapan seyahat ecentelerinden hizmet almanizi tavsiye ederim, ancak size sundugum detaylardan farkli bir seklilde cok kolay ya, hallerderiz sikinti yok, kasma kendini seklinde ki yaklasimlara supheli yaklasin zira hem retti yerseniz hemde paraniz gider. Para muhim degil ama ret alip bunu kaldirtmak hem cok zor hem de cok ugrastirir adami

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendi terchiniz. Ama sunu unutmayin ki OHAL surecindeyiz ve su an her yesil pasaportlu olanlar yurt disina cikarken evrak ibrazinda bulunmak zorunda.

    Calisan yesil pasaportlu: kurumundan yurt disina cikisina dair sakinca yoktur diye imzali kaseli orijinal evrak goturmeli

    Esten/anneden babadan yesil pasaportlu: yesil pasaport hak sahibi, haktan yararlandirdigi aile mensubu icin yazi almali ayrica ogrenci ise belgesini, normal calisansa hizmet dokumunu de gosteriyor.

    Emekli yesil pasaportlu: sgk dan emekli dokumu yada emekli karti ile cikis yapabiliyor.

    Sen internetle ornek vermissin ya bakilmiyor diye, 15 Temmuz'dan sonra yurt disina cikan yesil pasaportlularin bir cilesini oku internetten. Hava alanindaki sorgulamalar, uygulamalar yuzunden ucagini kaciranlar, tatiline gidemeyip parasi yananlar. Yurt disindayken cagirilip, gorevden atilmakla tehdit edilenler.

    Yani cesaretin takdire sahan ama sanirim bu biraz cehaletten geliyor. Su an yesil pasaporularin yurt disina cikis cilesi, bordo pasaportlularin vize alma surecinden kat be kat fazla.

    Ama tercih sizin ama hala daha ben deneyecegim derseniz yazimda belirttigim gibi yurt disina cikis icin evrak almadan gidemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.