Şimdi Ara

Silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezager -- 5 Ekim 2013; 2:40:05 >



  • Merhaba, ben 29 yaşındayım. Hayatım direksiyon başına geçmedim, kullanmayı bilmiyorum yani. Şu aralar ehliyet alma niyetim var, ehliyet kursunda öğreteceklerini umuyorum. Hiç stres yaptığımda yok. Hatta bu aralar ehliyet almayı zorlaştırdı devlet. Ehliyet sınavında senin dediğin gibi aracı kaldırdın mı tamam olayı artık yok. Yokuşta dur kalk, dar bir yere aracı park etmek gibi şeylerle sınav yapıyorlar. Benim arkadaşım ehliyet aldı, ben onun yanında gittim. Öyle insanlar ehliyet alıyor ki göreceksin. Ufacık ufacık kızlar ehliyet alıyor doğru düzgün direksiyonu tutamayan insanlar ehliyet alıyor ve heyecan yapmıyor. Bence sende biraz pratik eksikliği var. Bol bol araç kullan, kullana kullana öğreneceksin dostum başka yolu yok bunun bol bol araç kullan
  • bir dahaki yaz öğrenirsin kurslar felan
  • ehliyet almak bir şey değil ki gerçekten çok basit bir olay. Ben araca hakim olmak istiyorum. Bisikleti nasıl sürüyorsam onu da öyle sürmek istiyorum. Burada öyle düzgün öyle kurallarına uygun kullanıyorlar ki. Cidden bizde insan hayatı önemsiz. Bu halimle tarzan gibi de olsa sürebileceğimi biliyorum. Gel gör ki bir anlık hata ne olur ne olmaz birine bişiy olur diye daha üstüne düşüyorum. Birde çok canım tatlı bunlar birleşince cesaretim motavasyonum çok düşüyor :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezager -- 16 Ağustos 2013; 20:28:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cezager

    ehliyet almak bir şey değil ki gerçekten çok basit bir olay. Ben araca hakim olmak istiyorum. Bisikleti nasıl sürüyorsam onu da öyle sürmek istiyorum. Burada öyle düzgün öyle kurallarına uygun kullanıyorlar ki. Cidden bizde insan hayatı önemsiz. Bu halimle tarzan gibi de olsa sürebileceğimi biliyorum. Gel gör ki bir anlık hata ne olur ne olmaz birine bişiy olur diye daha üstüne düşüyorum. Birde çok canım tatlı bunlar birleşince cesaretim motavasyonum çok düşüyor :(

    Dostum kaza olacaksa, sen istersen dünyanın en iyi sürücüsü ol yine kaza olur. Şöyle düşün sen yolunda düzgün gidersin gelir arkadan birisi sana gelir vurur yapacak bir şey yok. Evham yapıyorsun, ben öyle anladım. Sadece araç kullanırken mi böyle yoksa her işte böyle tavırların var mı?




  • yok araba kullanmaya karşı...
  • Yarın direksiyon sınavım var inşallah geçerim

    edit:sınavdan kaldım bunların vereceği eğitime ben .... sınav zorlaşmış eğitim aynı yani yetersiz kalıyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yürüyenmerdiven -- 17 Ağustos 2013; 18:45:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam imkanınız varsa otomatik alın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minübüs al
  • yavaş sürdükten sonra kimseye zarar vermezsin merak etme . ben de en çok bisikletlilerden korkuyorum. ne yapacakları belli olmuyor.
  • cezager C kullanıcısına yanıt
    e sınıfı ehliyetim var,hayatımda araba sürmedim hiçte çükümde değil.zaten çapraz bağlarda sorun var diz kırık vaziyette uzun süre duramıyor.sıkıntı yok
  • yaş 14 araba sürmeyi biliyorum ondan basit ne var ? trafikte kontağı kapama firene bas vitesi boşa al alla alla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Bol çukurlu, rögar kapalı bir yol bul tekerlekler nereye düşüyor hisset yerlerini öğren. İki çukur arasında ancak geçebileceğimden 1cm bile daha fazla boşluk olmasın, refleks olarak ikisine de dokunmadan arasından geçerim otomatik şekilde. Sonra her bindiğin arabada anında hissediyorsun tekerlekleri, hatta otobüste ön koltuktan başka koltuğa bilet almam, aha yine çukura düşüyoruz diye kendimi hazırlıyorum, kendim kullanmadığım otobüsün bile tekerlerinin nerede olduğunu bindiğim andan itibaren biliyor oluyorum otomatik olarak.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim öncelikle gündüzleri trafiğin olmadığı o ara sokaklarda çok deneme yap.yapamadığın şeyi 50 kere dene. git bir ıssız yokuşa 50 kere kalkmaya çalış-el frendiz tabi- mutlaka öğrenirsin. Sonra kendine özgüven aşıla. ulan bunu kimler kimler kullanıyorda ben mi kullanamayacam falan de. 70 km altında-90 da olabilir- kazalar ölümlü olmaz sakatlık da olmaz. 50 km geçme çık trafiğe kimse bir şeydiyemez. çarparsan da çarparsın bu senin bunu öğrenemenden önemli değil-tabi sadece yayalara dikkat et, kurallara uy- ben araba ile ekmek almaya dahi giderdim öğrenmek için.

    araba dizel olsun, benzinlinin aksamı daha zordur. debriyaj gaz ayarını iyi yap. stop ettirmiyorum demişsin ya işte en zoru odur sen onu başarmışsın. gerisi süre süre olacak zaten.

    Arabanın hacmini hesaplayamıyorum demişsin, işte o kunuda benimde sıkıntılarım var. ama bu işte usta bir arkadaşımın dediğine göre belli bir süreden sonra o araba senin vücudun gibi oluyormuş resmen.

    Baktın sorunlar bitmiyor- ki biter bence- al bir otomatik araç, gokartın aynısı, rahat rahat kullanırsın.

    takma zamanla olacak, ciddiyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toksikoman

    kardeşim öncelikle gündüzleri trafiğin olmadığı o ara sokaklarda çok deneme yap.yapamadığın şeyi 50 kere dene. git bir ıssız yokuşa 50 kere kalkmaya çalış-el frendiz tabi- mutlaka öğrenirsin. Sonra kendine özgüven aşıla. ulan bunu kimler kimler kullanıyorda ben mi kullanamayacam falan de. 70 km altında-90 da olabilir- kazalar ölümlü olmaz sakatlık da olmaz. 50 km geçme çık trafiğe kimse bir şeydiyemez. çarparsan da çarparsın bu senin bunu öğrenemenden önemli değil-tabi sadece yayalara dikkat et, kurallara uy- ben araba ile ekmek almaya dahi giderdim öğrenmek için.

    araba dizel olsun, benzinlinin aksamı daha zordur. debriyaj gaz ayarını iyi yap. stop ettirmiyorum demişsin ya işte en zoru odur sen onu başarmışsın. gerisi süre süre olacak zaten.

    Arabanın hacmini hesaplayamıyorum demişsin, işte o kunuda benimde sıkıntılarım var. ama bu işte usta bir arkadaşımın dediğine göre belli bir süreden sonra o araba senin vücudun gibi oluyormuş resmen.

    Baktın sorunlar bitmiyor- ki biter bence- al bir otomatik araç, gokartın aynısı, rahat rahat kullanırsın.

    takma zamanla olacak, ciddiyim.

    öncelikle çok teşekkür ederim yorum için. gerçekten nasıl olduysa bi kere özgüveni kaybettiği zaman insanın toparlaması zor. beni bu zorluyor hissediyorum.
    ama mesela ciddi ciddi şu arabanın hacmi olayı insanı daha da strese sokuyor. mesela dar bi yolda karşıdan araba geliyor diyelim cidden çok garip hissediyorum soldan gidersem çarparım hissi sağdan gidersem kaldırıma sürterim hissi filan beni ürkütüyo. bende ki travma galiba birazda araba sürmek geçince bile aklımdan hep bir görüntü geliyor gözüme. çarşıda hafif yokuş olan bi yerde kırmızı ışıkta en önde duruyordum, kaldırırken hafif geriye kaçtı araba bende heyecandan istop ettirdim. neyse sonrasında tekrar çalıştırıyım derken o kadar çok korna sesi geldi ki yahu altı üstü on onbeş saniye daha bekleseydiler yok. o an yaşadığımı ben biliyorum soğuk terler döktüm. hep o görüntü aklımda. öyle olunca tekrar cesareti toplaması zor oluyor.




  • Otomatik ile biraz hakimiyet kazanabilirsin.Bir otomatik araç kirala 1 gün için eğer imkanın varsa.
  • Hocam bence asıl zor olan arabayı kontrol edebilmek.Eğer onu basarabilirsen devamı gelir zaten.Bende önceden şu arabayı nasıl kaldıracağım vites artıracağım vs diyordum şimdi istemsiz yapıyorum el ve ayaklar alışmış.Şimdi benim asıl sorunum arabayı kontrol edebilmekte.Onu nasıl yapabilirim vs diyorum.

    Yani demek istediğim sadece pratik yapman yeterli olur.Hiç arabayı kullanmayı bilme yanına bi usta şoför al.O desin ki böyle böyle yapacaksın ehliyet almana gerek kalmaz her şeyi öğrenirsin.Tabi şaka yapıyorum ehliyet olmadan kesinlikle araba kullanmamalıyız.

    Benimde yaşım 17 inşallah üniversite kazanırsam peder bey ehliyete yazdıracak beni.Dedim ya arabayı kontrol edebilirsem zaten diğer şeyler eksiksiz diyebilirim.Uzun lafın kısası pratik yapman çok çok etkili olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afedersinde amma mızmızsın Türkiye'de öğretmedikleri için laf ediyorsun Fransa'da öğretmeye çalıştıkları için kimse anasının karnından öğrenerek çıkmadı pratik yapıp öğrenirsin bende bilmiyorum ama umrumda da değil canım isteyince öğrenirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın öbürgün trafiğe çıkıp hiç düşünmeden sürdüğün zaman bu günlerini aklına getirip kendine kızarsın.dünyanın en salak insanı bile araba sürebilir yeterki merak ve biraz cesaret olsun.
  • Bunu kendine buyuk sikinti haline getirmissin aslinda daha cok pratik yapmalisin. İlk araba kullanmaya basladigim zamanlar ben de gerilirdim yogun trafikten bayirda kalmaktan falan da simdi 50.000 km civari oldu. Bi sureden sonra bisiklet gibi olacak merak etme pratikle ogrenirsin arabayi kontrol atinda tutmayi. Sorun etmeye gerek yok bol bol pratik yap. Birine zarar vermeyecek seviyede hissetmeye basladiginda da hic bekleme dal sehir trafigine, oyle daha iyi ogreniliyo. Bir de mecburiyet onemli her gun arabayla gidip gelecegin biyerin olsa mecbur alisio insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.