Şimdi Ara

Sigortasız Eleman Çalıştıran Mekan Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Arkadaşlar benim bir arkadaşım iş aradığı için cafeleri falan gezmiş en son birisi numaranı bırak ararız çünkü eleman arıyoruz buraya şuan buranın sahibi yok geldiğin de seni arar demişler arkadaşım da evine gitmiş. Dün aramışlar gel görüşelim ayağına hemen işe başlatmışlar eleman yok diye. Yarım gün çalış yarım günlük yevmiye verelim demişler bu da çalışmış. Adamla konuştum dedi bana anlattı aylık haftalık değil günlük yevmiye veriyormuş sadece. Sigorta falan yokmuş adam yapmıyorum sigorta falan demiş. Sigortayı sadece yanımda uzun süre 1 sene falan çalışan kişilere yapıyorum demiş. Yemek falan da vermiyormuş ayrıca. Günlük 350₺ ücret veriyormuş kasadan yemek için 40₺ alın yemeğinizi yiyin ama yevmiyenizden kesiliyor haberiniz olsun falan demiş adam. Yani 40₺ alıp yemek yersen adam sana iş çıkışı 310₺ para veriyor. Böyle bir çalışma şekli var mı ya? Bu adamları nereye şikayet edebiliriz bilen var mı acaba? Sağlam bir ceza almalarını istiyoruz çünkü. Sigorta yapmamak sigortasız eleman çalıştırmak suç zaten.








  • Aga tüm haksızlıklarda senin başına geliyor

  • lil suffer kullanıcısına yanıt

    Birader mıknatıs gibi çekiyor muyuz neyiz bilmiyorum yada insanlar benim gibi duyurmadığı için öyle geliyor. Yoksa çok var bu sorunları yaşayanlar. Kimse de nasıl olsa şikayet etsek bile bir şey yapılmıyor dediği için duyulmuyor aslında.

  • kanıt elde edip sgk ya şikayet edeceksin. sonra müfettişler gelip iş yerini ve çalışanları sorgulayacak.

    sigortasız olanlar ben müşteriyim patronu tanımam derse?

  • adamlar kendilerince biraz haklı çünkü garsonluk işinde kimse devamlı çalışmıyor,ben yoruldum diyip 2-3 gün sonra gelmiyorlar

  • @command_4


    Hacım nasıl bir kanıt sunmak gerekiyor ki acaba? Kamera kayıtları olmaz mı adamlar kayıtları gösterin deseler? Çünkü 10-11 saat çalıştırıyorlar sigorta yok. Yemek yol bile yok. Yemek için kasadan para alıyorsun onu da kesiyorlar yevmiyeden.


    @Zibidi Gonzales


    6 ay ve 1 sene'dir çalışanlarda varmış. Onlarında sigortası yokmuş.

  • Sen şikayet et, ceza alır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.