Şimdi Ara

Sigortadan topraksız hat çekmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 10 yıllık binamıza fiber kablo çekildi. Her daireye ayrı ayrı fiber kablo verdiler.


    Sigorta panel kutusunda çanak anten kablosu vs herşey oradan geçtiği için fiber ont ve modemi oraya kurduk.


    Bahsettiğim panel kutusunda elektrik prizi olmadığı için eve gelen elektrikçi direkt sigortadan kablo çekti yani elektriği sigortadan aldı. (modem ve fiber ont için)


    Çektiği kabloya dikkat ettim TOPRAKSIZ


    Doğrudan sigortadan alınan hattın topraksız olması bir sorun yaratır mı? Adam sigortaya bağlantı yaparken çekinerek/korkarak davrandığı için kafama takıldı.


    tşk.




  • Yüksek ihtimalle yaratır. Aklınızda kalmasın güvendiğiniz, bildiğiniz bir elektrikçi gelip baksın.

  • Ne gibi bir sorun yaratır? çarpılma riski mi yoksa bahsettiğim prizdeki cihazlara zarar verme gibi bir durum mu?



    not: evdeki diğer bütün prizler topraklı bina zaten yeni sayılır.


    cevap için teşekkürler.

  • cihaza bağlı olarak değişir. bazı cihazlar topraksız çalışamazken, çoğunda sorun yaratmaz. toprak hattı, metal gövdeli cihazlar için zorunluluk yaratır. modem adaptörle besleniyorsa, toprak bağlantısına ihtiyacı olmayacaktır. benim tek endişem, elektrikçinin tecrübesiz olması yoksa doğru bağlantı yapıldıysa, sadece modem için bir sıkıntı yaratmaz.

  • alierr A kullanıcısına yanıt

    Valla hocam açıkçası elektrik işlerinden inanın anlamam. Bir şey olur mu olmaz mı söylemem zor. İşin ehlini bulup sormak lazım. 2 kabloyu bile bağlarken terlerim  . Ama iyi kötü kablo nasıl bağlanır biliyorum. Daha önce bir elektrikçiye ankastreden eve gelen internet hattını bulabilir mi diye sorduk. Adam da evet dedi ama o ince internet hattına şehir elektriğini verip kontrol kalemi ile kontrol etti  . Bir şey olmadı ancak bina çok eskiydi birileri bina telefon kablosu ile uğraşıyor olsa muhtemelen çarpılırdı.

    Bunun dışında eğer modem vs bağlı olsaydı yüksek ihtimalle o aletler de giderdi. Normalde yetkili teknisyenin elinde özel bir alet olur onun ile hem hat hızı, gürültüsü vs ve hattın nereye gittiğini filan görebilir. Diğer arkadaşın da dediği gibi cihaz ve cihazın elektrik sistemine göre de değişir elektrik sisteminin güveni ve kalitesi.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.