Şimdi Ara

Sigorta atmadan akıllı sayaç devreden neden çıkar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
21.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akşam üzeri aynı anda 4 büyük cihazı çalıştırdım.Sigorta atmış gibi elektrikler kesildi.Ana sigorta kutusuna baktığımda sigortanın atmadığı ancak akıllı sayacın devreden çıktığını ve ekranında hiçbirşey olmadığını gördüm.Sigortayı kapatım tekrar açtığımda ise elektrikler geldi...

    Neden böyle birşey olmuş olabilir sizce ?

    Sigorta atsa diyeceğimki yükten dolayı kaldırmadı.Ama böyle olmadı.Daireme ait Ana sigorta atmamış ama akıllı sayaç kapanmıştı....

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

    saygılar
    daihatsu3259



  • Akıllı sayaç sistemini bilmiyorum ama, sigortanın amperi çok yüksek olduğu için atmamış..Amper yüksek olunca sigorta daha vazla akım geçmesine izin verir..

    kullandığınız cihazların akım(amper) toplamları ile sigorta amperini karşılaştırın , sigortanın amperi muhtemelen çok büyük çıkacaktır, o zmanda sigortayı düşük amperli bir modelle değiştirin..
  • Bu durum aslında sigortanın kesinlikle atmış olduğunu gösteriyor. Sayaçtan önceki ANA W otomat sigortanın ON-OFF kolu düşmemiş olabilir veya o şekilde olan bir model olabilir. Anormal bir durum değil, herzaman başınıza gelebilir. Akıllı sayaçların bildiğim kadarıyla hiç birisinde akım koruma mevcut değildir.
  • Akıllı sayaçta akım koruması devresi mevcut olduğundan sigorta atmasa bile korumaya geçerek kendisini kapatıyor ve elektrikleride kesiyormuş.

    Bununla birlikte sigorta atmamış çünkü ayak erimiş ve içeridende erime başlamış.İşlevini yitirmiş.

    Sorun halloldu çok şükür.

    İlgi ve yanıtlarınız için teşekkür ederim.

    Saygılarımla
    oguz3259
  • muakkak fazla akımda bıyerden patlak verır ıyıkıde tum sıstemı yakmamıs gecmıs olsun ınsallah pek masraf acmamıstır
  • yok fazla bi masraf açmadı.hepsi dahil artı tesisatıta kontrol ettirdim birkaç sigorta değiştirildi 35 ytl tuttu.eskiden çok pahalıydı parçalar artık teknolojik herşey ucuzluyor hızla.

    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.