Şimdi Ara

Sıfırdan elektrikli oto yapımı şasiden akü kablolarına kadar :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bi yola baş koydum yaklaşık bütçem 60 bin tl ben iki kapılı 4 kişilik yaklaşık boyutu mini cooperdan biraz daha büyükbi araba tasarladım .Kaportasının bluprint ini elle kaba taslak çizdim sonra bunu gerçek oranlarla pc ye aktardım 3dmax ile bu taslağı modelleyip 3d yazıcı ile 1/1 oranla somut hale dönüştürmeyi planlıyorum yalnız tabiki tek parça olarak değil mesala aracın bi kapısını bilgisayrda 6 parçaya bölüp her parçayı 3d yazıcıdan çıkarıp sonra dışarıda bu parçaları birleştirip 1 e 1 kopyasını oluşturacam... Biraz uzun iş ancak daha az zahmetli .. Şimdi ben bu şasiyi nasıl yapcam bu kaporta bu şasiye nasıl oturacak direksiyon nasıl çalışır nasıl benim arabama göre direksiyon bulacam ağırdan ağırdan yardımlarınızı bekliyorum.. Araç yüzde yüz elektrikli olacak ve kaportasının yaklaşık yüzde 70 i solarcellerle kaplı olacak elektrik motorunu 30 kw 48 v luk düşünüyorum araç yaklaşık 600 kg olacak kaporta komple karbon fiber olacak şasi alüminyum olacak


     Sıfırdan elektrikli oto yapımı şasiden akü kablolarına kadar :)

    ilk çizimlerimden biri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekin1313 -- 8 Ocak 2013; 10:37:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • selamlar. benim de yapmayı çok istediğim bir proje bu. sıfırdan üretmek 60 bin bütçeyi katlar ancak hali hazırda bir arabayı elektrikli hale getirmek öncelikle bilgi ve tecrübe sahibi olmak açısından daha mantıklı diye düşünüyorum.
  • hesapsız kitapsız iş. elektrikli araba diyorsun solar cell diyorsun, bunlara akü lazım, toplam 600 kilo araba diyorsun.
    bu ağırlık ve ölçüler bir hesaplamanın neticesiymiş gibi gelmedi bana. keza çizimine baktığımda en basitinden, aküler için yer de yok.
    60bin liranı heba edeceğine git kendine küçük motorlu bir araba al bence.
  • sadece solar hücreli kaplama ile arabayı kaplatmak 20-25.000 tl tutar.
    kalan parayla motor-şasi-elektronikler-bataryayı saymıyorum bile nasıl yapacaksınız?
  • Bu iş olmaz.
  • kardeşim sıfırdan yapman çok zor muhendis değilsen başarabilme olasılığın çok düşük ama bi fiat bis'in motorunu söküp yerine 30 kw lık bir elektro motor koyarsan daha iyi olur hem tecrübe yapmış olursun akü falan hesini sığıştırıp dene öyle bir arabada baktınki bişeyler becerdin ondan sonra denerisin bi araba yapmayi bence ilk olarak motor ve akü üzerinde dur sonra yeni bir kasa tasarla bilmem anlatabildim mi?
  • araba yapıldı mı merak ettim?
  • Anlamsız derecede taş koyan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir toplumuz dünyada bu konuda yığınla örnek proje var, herkes bu kadar engellenir emek verene köstek olunursa kimse başaracak özgüveni bulamaz, tır yapan adını imes koyan adamın haberini okumadıysanız okuyun o adam dünyayı kurtarmadı atomu parçalamadı bu arkadaşta bu işi yapsaydı olay olmayacaktı. Ve zaten bu araç için gerekli a'dan z'ye herşey (motor, fren, akü, invertör,...) çin sitelerinde satılıyor) dolayısıyla iki örnek arasımdaki tek fark tır yapan adamın bu foruma yazıp sadece eleştiri yapmasını bilen zihinleri dinlememiş olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.