Şimdi Ara

Sıfır YTL maliyetli en iyi soğutma için kasa kendim yapıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mobilyacılardan aldığımız çıkma mdf parçalarından yaptığımız kasa. Daha siyaha boyanmadığı için yakışıklı olmadı ama ilk denememizde gerçekten çok sağlam bi hava soğutması yakaladık. Hddlerin arkasında ve anakartın altında birer adet fan bulunmakta resimde görülmeyen. toplam 7 fan ve zalmanın hız kontrolcüsüyle süper sessiz hafif ve iyi bir soğutma birarada oldu. fanların ikisi papst marka ve çok başarılılar tavsiye ederim.
    Geliştirme çalışmalarımız devam ediyor boyutu küçültmek için



     Sıfır YTL maliyetli en iyi soğutma için kasa kendim yapıyorum







  • Baya ısınır ama
  • metal sıcaklıgı iletir ama tahta iletmez.kasaya baya bi egzost fan takmanız lazım bence.en az 2-3 tane.icerideki sıcak havayı bi sekilde dısarı atmalısınız.ayrıca kendiniz yapmıssınız elinize saglık.bişeylerle ugrasmak ortaya bi seyler cıkarmak guzeldir...


    edit:sanırım dikey kontrollerin yanındakiler egzost fan degilmi.tam goremedim resimden.fanlar yeterli sayıda galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simone1912 -- 9 Ağustos 2006; 2:21:55 >
  • dikeydekiler 3 tane egsoz fan karşısına oturunca kullanıcıyıda serinletiyor
    dediğim gibi arkadada fan var hdd soğutma için bir de altta anakartın altında var işlemciyi alttan soğutmak için (Gigabyte DQ6 nın altındada bakır blok var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dewrim -- 9 Ağustos 2006; 4:39:26 >
  • başarılı bi çalişma fan sayisidada gayet iyi tabi 12 cm lik büyük bi tane olsa daha iyi olur. eline sağlık
  • Dewrim madem geliştirme çalıştırmalarınız devam ediyor. Kasada işlemci ve Gpu için hava kanaları nette görmüşsünüzdür sert plastikten veya plexsi den oluyor önden soğuk havayı kanala veriyor alıyor işlemciyi soğutuyor ve ısısnan havayıda arkadanda egzor fanıyla dışarı atıyor. Çok basit ve etkili soğutma.

    Bu tarz bir soğutma yaparsanız hem tahtanın negatif etkilerini azaltırsınız hemde buradan bizlerle paylaşırsın. Nasıl olur.
  • kasa biraz ufak olmamış mı
  • fanların biri hariç 120 lik zaten 5watt lık. Kanalı düşünüyorum evet alman overclockçulardan esinlendim yaparken. Anakartın üzerine iki 12 lik direk üflüyor bir de alttan üç. ekran kartının remleri ve anakart çok iyi hav alanıyor. zaten cpu ve ekran kartının vpusu su soğutma olucak.

    Bir de size komik gelebilir ama buzdolabının buzluğuna radyatör koyuyorum suyu ordan çeviricem:) 25 milyon radyatör ve 35 milyonluk su pompasıyla çok güzel soğutma olucak inşallah
  • çok ısınırsa yanar bu ya
  • hocam cpu ve vpu su soğutma ne yanıyor lütfen gereksiz mesaj atmayalım. Bir fikir verebilir diye açtım konuyu geyik için değil.
  • Güzel olmuş ama ne kadar verimli ve estetik o tartışılır...Ellerinize sağlık.
  • Bencede estetik yönü tartışılabilir bir proje ama sınırları zorlamak adına güzel bir çalışma. DEVAM Gerçek modcular arkanda ........


    Tahtanın sesisi perdelemesi ne oranda bunu yazabilirmisin.


    Aslında benim oda yer olsa bilgisayar masasının yanına minik hani cola promosyanlarının yanında verilen ufak soğutuculardan veya tezgah altı buzdolabı koyup kasayı su soğutmalı yapmak istiyorum radyatör yerine suyu soğutmak için buzdolabın alt gözünden geçirmeyi düşünüyorum. Eğer çok ısınırsada doldurucuya paralel bir boru çekicem oradan soğutucam. Ah Ah.... aklımdan neler neler geçiyorda. Uygulama imkanı yok.




  • 6600 işlemcim gelmediği için arada arkadaşın keleronu alıp deniyorum :)
    Ses duyulmuyacak seviyede fan devirleride çok düşük değil. Çünkü normal kasalardaki gibi meetal titreşimi yok artı olarak hava akışı iyi olduğundan fanlarda rahat çalışıyor.
  • Pürüzlü tahta yüzeylerinde sürtünmeyle metal kasalara göre hava daha fazla ısınır ve türbülans artacağından akış pek iyi olmaz. Yani böyle bir kasa içerideki hava sirkülasyonunun verimi ve ısı iletimi konularında oldukça kötüdür. Sadece titreşimsiz ve ses yapmaması + yön olarak görülebilir. Ama zaten su soğutma kullanacağınıza göre hangi kasaya takarsanız takın yine sessiz olacaktır.

    Emeğinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler, kolay gelsin.
  • Arkadaşım önde iki 12 lik bir 14 lük fan var diyorum hala o küçük fanlarla soğutma olurmu diyorsun. piyasada bunların üstünde fan yok papst markasını da deneyen azdır normal kasa fanları amatör kalıyor bu fanların yanında (made in germany)
    Artı olarak içinin fotolarını göndermemekle hata yaptığımı anlıyorum. İçerde hdd dvd ve anakartın tutturuluduğu normal kasalardaki metal kısım bulunuyor ısı yayılımı için. Artı olarak üstte görülen iki papst 5W lık fan direk anakart ve ekran kartına üflüyor. Geliştirmeye kesinlikle açık bi proje önerilerinzi bir sonraki dizaynda değerlendireceğim çok teşekkürler.
  • güzel bi proje kardes devamını bekleriz.
    sacma sapan sorular aldırmasen
  • ahsap secmenın nedenı malzeme olması sanırım ama metal dende yapabılır ve daha estetık olmasını saglayabılırdın ayrıca fanları yerlestırırken sirkulasyonu karsılıklı yapsan daha verımlı olur gıbı
  • @Dewrim

    Ben kendi yaptığım dahili su soğutmalı mdf kasayı kullanıyorum. Isıyla alakalı hiçbir problemim yok dostum. 2 emme, 3 egzos fazlasıyla yetiyor. Yalnız ben anakartın arkasına 8lik bir egzos koydum, çok faydası oldu, tavsiye ederim. Boardın altındaki hava çok pasif kalıyordu. Benim kasa dik.
  • birde dereceler hakkında bilgi versen iyi olacak ama
  • Arkadaşlar işlemcim yarın geliyor. Aklıma bir güzellik geldi üstten üfleme olduğu için kendi işyerimdeki ofiste klimaya yakın koyucam üstten soğuk hava direk gelicek.
    Çavuş 78 arkadaşım sen egsosz demişsin ben aynı yere üfleme yapıyorum. Ama dediğin daha mantıklı geldi düşününce sağol.
    77 arkadaşım dediğin gibi üste değilde arkaya koyunca anakart ve kartlar yüzünden kasanın yükselmesi gerekiyordu. arkadada boşluk bıraktığım için ordan pasif egsoz yapıcam umarım verimli olur.
    Ama dediğim gibi bu çalışma bir ilk sizlerin önerileriyle en iyisini yapmaya çalışıcam. Cm stacker istediğim hava sirkülasyonu belkide verirdi ama üst modelinin fiyatı 600 milyonu buluyor. Yazık artı ağır bir çözüm.
    Kasayı siyaha boyadım çok güzel oldu görüntüsü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dewrim -- 13 Ağustos 2006; 22:03:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.