Şimdi Ara

SIFIR VE 2.EL ARAÇ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
31
Favori
135.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5.000TL ile acemiliğimi atma amaçlı ama sorun çıkarmazsada 3-4 sene kullanırım. yakıt açısından ekonomik ve ufak bir araç istiyorum.

    90 model renault 5
    93 model unu 60s 127.000km de
    94 model maruti 800cc 92.000Km de

    renault 5 i parça sıkıntısı sebebiyle eledim gibi,

    sizce uno mu marutimi mantıklı tavsiye olarak hangisi sizce?

    kredi ile daha pahalı bişey al demeyin yada eski kasa honda bmw falan önermeyin. Brodwaylerde hoşuma gitmiyor :) pek bişi kalmadı gerçi şimdiden teşekkürler.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 29 Mart 2010; 12:55:15 >
  • saol aklımda bulunsun alırken laızm olabilir
  • ağzına sağlık
  • İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR (UZMAN GÖRÜŞÜ DEĞİL, YENİLMİŞ KAZIKLARIN BİR SENTEZİDİR)

    1- Düşük kilometreli ve temiz kullanılmış bir araç almaya dikkat edin
    2-kilometrenin orjinal olup olmadığına dikkat edin. mesela kilometre sayacındaki numaraların yarım durmaması gerekir. yarım duran kilometre rakamları oynandığını gösterir. ayrıca muayene raporunu iyi inceleyin, oradaki kilometreyle aracın mevcut kilometresinin yakınlığına dikkat edin. muayenede 200.000 km olan bir araç karşınızda 100000 km olarak durursa hemen uzaklaşın :)
    3- aracı düz yolda test etmeyin. nerede bozuk yol varsa oraya giden, yolda gördüğünüz her çukuru değerlendirip aracı korkmadan sokun ki arızalı yerlerden ses gelsin :)
    4- aracın suyunun ve motor yağının tavsiye edilen düzeyde olup olmadığına ve kalitesine bakın. su eğer paslı bir kahverengiliğe sahipse motor ve radyatör içi de küf bağlamış demektir
    5- eğilip amörtisörlerden yağ kaçağı var mı yok mu kontrol edin. yağ kaçırıyorsa patlaktır. bir tane amörtisör 125 lira civarı :)
    6- motor kapağını açın ve buhar çıkıp çıkmadığını kontrol edin. buhar çıkıyorsa üfleme vardır, motor gidiktir. arabanın ücretinin %75i kadar paraya malolabilir :)
    7- arabadaki her şeyi çalıştırın. merkezi kilit ve alarma kadar. küçük yalanlara inanmayın, deneyin. (Abi alarm var ama kumandanın pili bitmiş' ten sonra komple bir alarm seti almak zounda kalabilirsiniz ki fiyatı yaklaşık yüz tl. civarı)
    8- lastiklere yakından ve dikkatli bakın. lastik dişli olabilir ama yan yanaklarda çatlamalar varsa lastikler beklemiş ve çürük demektir. böylece 4 lastik 400 liraya cebinizden çıkar. yolda kalma ihtimaliniz de cabası :)
    9- uzun süre yatmış araba almayın. yoksa komple çürüyen boruları ve kabloları değiştirmek zorunda kalırsınız. 1991 model ve 30.000 kmdeki araçtan uzak durun :)
    10- Arabayı parası bol olandan, drift ve spin atmaktan zevk duyandan, hızı sevenden, cimrilerden (masraftan kaçınan) ve arabaya bakacak parası olmayandan almayın. Araba orta gelirli, kıt kanaat geçinen ve araç bana masraf çıkarmasın diye düzenli olarak bakım yapandan alınır.
    11- ve son olarak bütün bunları dikkate aldıktan sonra aracı yetkili servise götürüp 30 lirayı verin ve komple kontrol ettirin, expertis raporu isteyin. Ne olur ne olmaz :))




  • plakadan geçmişe dönük araç sorgusu yapamıyorum..neden arkadaşlar....
  • Güzel açıklamalar herkezin emeğine sağlık
  • güzel bir çalışmaolmuş teşekkürler
  • Teşekkürler.
  • 2.EL ARAÇ ALIRKEN NOTER İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR !


    Arkadaşlar, Temmuz ayında son halini bulan noter araç alım satım sistemindeki değişiklikler nedeni ile internette ve burada binlerce değişik Alım / Satım tavsiyesi var. Aralarında geçersizliklerini yitirenler bir hayli fazla ve kafa karıştırıyorlar. Ben dün itibari ile sattığım aracım ile yaşadığım olayları paylaşarak nasıl satılması gerektiğini belirteceğim.

    BANA KALIRSA BU KONU İÇİN AYRI BİR KONU AÇILMALI.


    1) NOTER'e götürülmesi gerekenler:

    Satan Şahıs:
    Kimlik
    Ruhsat ve Trafik Belgesi
    ve Araç eğer şirket aracı ise, geçerli bir vekaletname, vekaletname üzerine "Araç Satın Alabilir" değil de "Araç Satabilir" denmesine özen gösterin ya da isminiz üzerindeyse imza sirküleri.

    Notere başka birşey götürülmesine gerek yok. Ne emniyetten ne de herhangi başka biryerden.


    Satın Alan Şahıs:
    Kimlik


    2) Satış olmadan önce yapılması gerekenler
    Satış olmadan önce muhitinizdeki bir notere uğrayın. Burada araç satışı için bu yazıyı okumadan hazırlıksız gelmiş ve gafil avlanmış insanları bir gözlemleyin. Başlarına gelecekleri takip edin ki araç satışının ne kadar derti bir hale gelebileceğini daha iyi idrak edebilesiniz.
    - Satış olmadan çok önce aracın ruhsatında bağlı olduğu (Verildiği İl İlçe kısmında en tepede yazılı olan yer) trafik şubesine bizzat giderek:
    o Bu aracın internet sistemindeki trafik bilgilerinde bir eksiklik olup olmadığı (ie. araç koltuk sayısı girilmemiş olabilir bu durumda Trafik telefonla halledebileceği bu işlemi genelde telefonda halletmez. Gitmez zorunda kalırsınız.)
    o Bu aracın internet sistemindeki bilgileri ile ruhsattaki bilgiler arasında bir uyuşmazlık olup olmadığı kontrol edilirse iyi olur
    .
    -Satış olmadan hemen önce:
    gidilecek Noter aranarak araç satış sisteminin çalışıp çalışmadığı öğrenilik, zira ortalama olarak 5 günün 3ünde çalışmakta sistem gerisinde ise Down.


    3) Satış esnasında
    -Mümkünse satılan aracın ruhsatının üzerindeki emniyet Trafik şubesinin en yakınındaki Noter ofisinde satış için sabah erkenden buluşulsun. Sistemlerin tutarsızlığı ve yanlış tasarımı neticesinde bir sürü eksik bilgi daha önce bir uyarı olmaksızın karşınıza çıkıveriyor. Böyle bir durumda noter'den çıkar emniyet müdürlüğüne gider ve sorununuzu çözüp notere geri gelebilirsiniz.
    Satış esnasında noterin bilgisayar ekranına girdiği bilgiler giriş esnasında dikkatle kontrol edilir. İsminiz teyit edilir. Geçici Ruhsat Belgesi alınır. Bu geçici ruhsat belgesinden sonra orjinali almak için a) adresinize yollatacaksanız 15 gün beklenir b) Siz gidip alacaksanız ertesi gün emniyet trafikten alabilirsiniz.


    4) Satış olduktan sonra:
    Satış olduktan sonra problem çıkması muhtemeldir. Benim Şubat 2010 tarihinde sıfır olarak satın aldığım araç satıldıktan sonra verilen geçici ruhsata "Bu aracın muayenesi yapılmadığı için trafiğe çıkamaz!" olarak yansıdı. Bu sebeple aradığımız, noter, trafik, muayene istasyonlarında ise soruna herhangi bir cevap bulunamadı.

    Ayrıca, satış olduktan sonra satın alan şahıs yeni aracı sigorta yaptırmaya gittiği zaman, 2009 senesinde alınmış ve hiçbir ciddi kaza geçirmemiş aracınızın PERT kaydı çıkabilir ve sigorta şirketleri bu sebeple sigorta ettirmeyi red edebilirler. Bizim başımıza geldiği gibi. Bu plakanın bir önceki sahibinden çıkan bir kayıttır. Bunun da malesef şimdilik çözümü bilinmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nervusvagus -- 6 Ağustos 2010; 12:56:11 >




  • Satarken neler dikkat etmek gerekli arkadaşlar. Bugün yarın iki tane araba satacağız, ona göre ne yapacağımız bilelim.
  • eyw sağ olasın Kardeş...
  • güzel paylaşımlar teşekkürler
  • pert olayı sıkıntıymış!'!!!!!!!!!
  • Paylaşım için teşekkürler gerçekten güzel yazı olmuş. Bu arada Hürriyet Oto sitesi yenilenmiş daha fazla ilan ile hizmete girmiş arama kriterleri falan gayet güzel olmuş ama görsel falan eksik bu biraz soğutuyor bakınca. Söylediğin kriterleri oradan secerek bulabiliyorsun.İstediğim Araba Tekrar paylaşım için teşekkürler. Araba almayı düşünüyordum iyi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuddyBoy -- 1 Eylül 2010; 10:50:21 >




  • Çok güzel paylaşım
  • Eline koluna sağlık kardeşim.Çok çok yararlı bir konu.
  • teşekkürler bilgiler için bu motor şase numarsına nasıl bakacaz yani çakma numara yapılmış olabilir bunu servis anlarmı veya nasıl anlayabiliriz
  • faydalı bilgiler var paylaşımın için teşekkürler
  • Çok faydalı bilgiler. Bilgi veren arkadaşlara çok tşkler.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.