Şimdi Ara

Sıfır Bisiklet ve Ön Frenden Gelen Cayırtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Henüz 2-3 saat önce Rockrider 540 satın aldım. Fakat ön freni sıkınca acayip bir cayırtı geliyor. Bisikleti eve taşıma esnasında yağmurdan dolayı disk ıslandı ve tekrar ön freni sıktığımda ses gelmedi. Fakat kuruyunca tekrar aynı ses gelmeye devam etti. Satıcı; yeni olduğundan dolay oluyor. Biraz kullanınca geçer dedi. Emin olamadım bir '' büyüğe '' danışayım dedim. Fikri olan varsa lütfen yazsın. Henüz yeniyim bisiklet camiasında. Frenin tutuşunda herhangi bir problem veya titreme yok. Sadece birden sıktığımda acayip rahatsız edici bir ses geliyor ve ben bu durumdan hiç hoşnut değilim açıkçası.



  • Balatalarla alakali bir durum. Uzerinde puruz varsa bu puruz asindiginda gecer yalniz rotoru da asindirabilir. Balatalarin degismesini talep edin. Ayrica yaglayayim gecer gibi bir hatayi sakin yapmayin. Yeni bir rotor, balata almak zorunda kalirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 22 Haziran 2017; 17:35:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için
  • bisikletçi seni yeni olduğundan dolayı kandırmak istemiş. hiç bir şekilde fren ilk başlarda öyle yapmaz. balatalarda sorun vardır.! Balataların değişmesini talep edin. Eğer bisikletçi yağ dök geçer falan derse ve sende dökersen, ön frene elveda dersin. Frenin tutuşunda sıkıntı varmı? benim frenler de hidrolik. ön diske yağ bulaştı az bişey. şimdi fren eskisi kadar tutmuyor ve ötüyor. şimdilik korna niyetine kullanıyorum sonra değiştircem.
  • Hocam bisikletçi dediğimiz adamlar Decathlon yalnız . Yani yavaş yavaş ses kesilmeye başladı diyebilirim. Frenin tutma konusunda hiç bir sıkıntısı yok.
  • Weing W kullanıcısına yanıt
    Benim frenler daha düzelmedi maalesef . Her ne kadar temizlesemde gene aynı sonuç.



    Geçen gün yağ çözücü aldım bide onu deniyim bakalım sonuç ne olacak yazarım buraya
  • hidrolik frenli bisikletlerin hemen hemen hepsinde o ses oluyor zaten anormal bi durum yok. kullandıkca gidecek o ses.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukki

    hidrolik frenli bisikletlerin hemen hemen hepsinde o ses oluyor zaten anormal bi durum yok. kullandıkca gidecek o ses.

    Normal bir durum degil. Genellikle balata yuzeyindeki puruzlerden kaynaklaniyor. Balata asindikca ses kesiliyor ama puruzden dolayi rotor da asiniyor. Bunu anlamak icin de rotorun yuzeyine bakmak yeterli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum benimkine de wd40 bulaştı, fairy ile balataları yıkadım, diskleride sabunlu su ile yıkadım, üstüne yokuş aşağı indim balatalar biraz aşınsın vs diye, daha iyi oldu fakat geçmedi. tek çözüm balataları değiştirmek.
  • Dostum geçmediyse balata değişimi yaptırt, ama yeni bisiklette normal bir durum, her gün kullanıldığı takdirde 1 haftaya geçmezse o zaman balatalarda sıkıntı var demektir.
  • Balatalar metal mi resin mi kontrol etme şansınız var mı? Metal balatalarda ses daha fazla olur, padlerin ilk yüzeyleri aşındıktan sonra azalır (kaybolur diyemiyorum.);)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netd forum

    Benim frenler daha düzelmedi maalesef . Her ne kadar temizlesemde gene aynı sonuç.



    Geçen gün yağ çözücü aldım bide onu deniyim bakalım sonuç ne olacak yazarım buraya

    temizledim düzeldi, amasörü yağlarken diske yağ kaçtı ve gene aynı sorunla başbaşayım. artık tek çözüm balata değişimi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.