Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2023 (2580. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mrgokhan82 , toyguneren21 , spinattimyalnizliga Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 66 Misafir (1 Mobil) - 67 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
289.140
Cevap
4.624
Favori
47.044.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1053 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 25782579258025812582
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _RuLazz_

    Quinny Zap Extra kullandık. Çok rahat sığıyor araca bol yer bile kalıyor. Halen aynı aracı kullanıyorum. Minik büyüdü. Sorun olmadı.
    Cevabınız için teşekkürler. Clio 4 0.9 Tce düşünenler için faydalı bir bilgi.

    Ek olarak Clio 4 0.9 Tce için yakın zamanda fiyat teklifi alan oldu mu ?
  • ravenous R kullanıcısına yanıt
    Değerlerde sorun yok. Bazı bayiler bazen aracın parlaklığı yeterli değil ise pasta cila sıfır araca yapar. Aracın üzerinde boyayı koruyan beyaz yapışkanların izlerini veya solukluğunu yıkama ile bazen çıkartamıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Değerlerde sorun yok. Bazı bayiler bazen aracın parlaklığı yeterli değil ise pasta cila sıfır araca yapar. Aracın üzerinde boyayı koruyan beyaz yapışkanların izlerini veya solukluğunu yıkama ile bazen çıkartamıyorsunuz.
    tek kapıda farklılık olunca o kapıya özel muamele olmuş gibi duruyor. eğer pasta ise adam boya bırakmamış neredeyse o kapıda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravenous

    Anladım hocam sağolasın.
    Yüksek çıkarsa sıkıntı demekki, neyse yapacak bir şey yok.
    ayrıca bu işlem fabrikada bile yapılmış olabilir.

    fabrikada kalite kontrol aşamasında kusur görürlerse arabaya müdahalede bulunuyorlar ama ne kadara kadar bilgim yok.

    sanki çizik olmuş da bayide onu gidermek için bayağı inceltmişler boyayı eğer ölçüm değeri sağlıklı ise. Fabrikada da müdahale olsa, 15 mikrondan fazla fark olmamalı netteki verilere bakılırsa

    parlatma için bu kadar boyanın inceleceğini sanmıyorum.
  • sıfır araç teslimine kesinlikle kaporta ustası boya ustası ve boya mikron ölçen makine ile gidin. teslim almadan önce kontrolleri yaptırın ona göre imza atın. ben şahsen öyle yapıcam. unutmayın güven kontrole mani değildir. sıfır araba alma heyecanı ile bazı kusurlar gözden kaçabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan_eee

    Cevabınız için teşekkürler. Clio 4 0.9 Tce düşünenler için faydalı bir bilgi.

    Ek olarak Clio 4 0.9 Tce için yakın zamanda fiyat teklifi alan oldu mu ?

    Alıntıları Göster
    105.000 bandında fiyatları hocam . Güzel bir araç diye düşünüyorum eksilerini ifade etmek gerekirse;
    5 ileri vites bu kötü 6 olmalıydı.
    Arka bi tık dar
    Donanım olarak zayıf hız sabitleyici yokuş kalkış bluetooth u saymazsak
    Onun dışında iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla sedan vision otomatik lpg 16 jant lansman rengine 180350 fiyat istedi Sandıkçı Sakarya. İlgilenen olabilir. İptal etmiş birisi.
  • Türkiye'deki hiç bir bayide Kia Rio yokmuş. Arayan arkadaş varsa bilgi olması açısından yazıyorum.

    Bu ay içerisinde 1.25 manuel gelecekmiş.

    Otomatik içinse ağustos ayında geleceğini belirtti hemen hemen bütün bayiler. Paket içerik vs. belli değil. 1.0 Turbolu seçeneği çıkacağı söyleniyordu. Şuan onun için de bilgi yok maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravenous

    Anladım hocam sağolasın.
    Yüksek çıkarsa sıkıntı demekki, neyse yapacak bir şey yok.
    Normal şartlarda yüksek çıkarsada sıkıntı olmaz çünki meşhur expertizcinin dedigine göre ve araba kitapçığında fabrikanın araci 3 defa boyayabilir ibaresi var....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Doğrudur bir süre satış işinde çalıştım. Bayi dediğiniz bir üreticinin lisanslı galericisidir aslına bakarsanız yani diğer galericilerin daha kurumsal olanı. Ticari olarak baktığınızda bir hiç bir kurum devlet adına hareket edemez. Madde 167 ile bu devletin işidir, doğrudur. Ayrıca yine resmi gazeteye eklenen hükümde durup durur iken yani herhangi bir izahate dayanmadan fiyat artışı yapamayacağınızı söyler. Kurumsal şirketlerin 1 yıl hatta çoğunlukla 3 yıllık kar,araç satış hedefleri,fabrikaların üretim adetleri kısacası her işleri planlıdır o yüzden oralarda sorun olmaz ama devlet tabi siyasete tabidir,vatandaşa şirin gözükecek hareketler yapabilir yeri gelir. Fakat spotçuluk yani bayiden A liraya alıp anında A+5X liraya satan kişilere istese anında müdahale edebilir. Fakat müdahale edeceği yerde ciddi bir oy deposu da mevcut. Siyaset yani durum yine.

    Gelelim tekrar bayilere,ticari etik açısından da siz durup dururken başka bir işletmeyi karşınıza almazsınız. Çünkü sizden araç alan galericinin etik kurallar çerçevesinde satış yapıp yapmayacağını bilemezsiniz,niyet okumak ticarette pek tavsiye edilmez. Ayrıca tekil alan kişilerin de potansiyel al-satçı olma ihtimali olmayacağının garantisi nedir? Siz galericiye araç satmayacağım derken al-satçıya da satabilirsiniz. Örneğin aynı anda 3 müşteri geldi,bir tanesi galerici ve iki araç istedi sizden satmadınız,diğer iki kişiye sattınız. Bu kişiler de 1 hafta sonra hem de faiş fiyata araçlarını sattılar. O galerici ile durup dururken kötü olacaksınız, yani bir karar alırsanız o kararın uygulanmasını da sorgulama mekanizmanızın olması lazım. Bunu da sadece devlet yapabilir siz yaparsanız bu piyasada çok farklı algılanır.

    Kısacası özellikle büyükşehirlerde satıcı niyet okumasına giremez.Şirketlerde satılan araçların ki şu anda Türkiye al-sat piyasasının %8 olduğu tahmin ediliyor,kendi ticaretini etkileyecek boyuta gelmedikten sonra hareket etmezler her kurumun olduğu gibi. Çünkü bu tür kararların illa ki size negatif geri dönüşleri de olacaktır. Eğer al-sat ve spot piyasa iyice kontrolden çıkar ise firmalar önlem paketlerini devlete aktarır,devlet kanalı ile gelecek kararlar ile önlemler alınır.
    @tenekekutu her zamanki gibi en doğru yorumları yazıyor.

    Gerçek şu: bir iktisatçı olarak yazıyorum, tüm vatandaş spekülatör, ve hepsi de zaten sıfır arabayı, değer kazanacak diye almaya çalışıyor. Alamayanlar, alabilen galericiler, alsatçılar ve spekülatörler hakkında şikayet ediyorlar.

    Arada olan hakiki araç ihtiyacı nedeniyle talep gösteren bir avuç gerçek tüketiciye oluyor. Ama şu anda kim gerçek tüketici, kim spekülatör ayırt etmek çok zor. Hatta bayi satıcı açısından hem imkansız, hem önemsiz. O kensidinden alım düzenli ve hacimli alım yapan müşterilerine satar geçer. Kendisine hukuken de böyle bir görev (kim spekülatör kim değil ayırt et) verilemez.

    Son söz: Türkiye araç tedarikinde üreticilerin son sırasında, nedeni daha önce yazdığımız gibi pazarın karlı bir pazar olmaması. Çünkü en ucuza araç verdikleri pazarlar arasında. Üretim arttıkça öncelikle daha karlı pazarları daha önce doyuracaklar. Bunu az önce bir sektör temsilcisi kuruluşun yetkilisi Bloomberg kanalında söyledi. Bize yüksek fiyattan kitliyorlar diyenlere gelsin.




  • EUS E kullanıcısına yanıt
    Türkiye distribütörünün münhasırlık anlaşması varsa yapamaz. BMW ve MB de yok sanırım, ki bu nedenle 2-3 büyük firma var ithalat yapan ve yanında çok sayıda paralel ithalat var.

    Ancak diğer markalarda münhasırlık maddeleri olduğu için ikinci bir firma olması mümkün değil.
  • Son söz çok doğru. Ama buradaki tiplere anlatamazsın. Onlar ancak şöyle zam yaptılar, böyle zam yaptılar diye ağlarlar.
  • Münhasırlık anlaşması üretici ile distribütörü bağlar yani üretici 2. bir distribütor ya da distribütör 2. bir üretici ile çalışamaz. Paralel ithalat bunların tamamen dışında, her isteyen gerekli yasal prosedürleri sağlayarak her aracı getirebilir. Ancak giriş ve orta segment araçlarda maliyetler karlılığı düşürdüğü için doğal olarak lüks segment tercih ediliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nervo

    105.000 bandında fiyatları hocam . Güzel bir araç diye düşünüyorum eksilerini ifade etmek gerekirse;
    5 ileri vites bu kötü 6 olmalıydı.
    Arka bi tık dar
    Donanım olarak zayıf hız sabitleyici yokuş kalkış bluetooth u saymazsak
    Onun dışında iyi

    Alıntıları Göster
    vites aralıkları iyise çok da gerekli değil, manuel focusta 5. vites anlamsızdı mesela 4'ten 6'ya atıyordum hep.
    son vites tasarruf amaçlı olmalı sadece.
  • Daha önce de defalarca yazmıştım son paragrafta yazdıklarınızı. AB'de döviz bazında en ucuz araçların satıldığı ülkelerden bir tanesiyiz. Ancak özellikle şimdi AB pazarı toparlanırken bize iskontolu araç vermek istemiyor hiçbir üretici. Çokta haklılar bırakın yurt dışı üreticileri bizim ülkemizdeki fabrikalarımız bize ürün vermek istemiyorlar ve kendi açılarından haklılar maalesef. Örneğin Toyota'dan açıklama geliyor, şu kadar araç olsa satardık ancak yok diye, olmamasının ana sebebi iskontolu iç pazar araçları için ihraç kapasitesinden vazgeçilmek istenmiyor. Toyota, Renault ihraç ürünler için tam kapasite çalışıyor.
  • powersky kullanıcısına yanıt
    keşke öyle olsa. arabamın piyasa değeri 93-97 bin civarı kasko değeri 124 bin
  • Merhaba Haziran ayı başında Vw Polo 1.0 tsi DSG comfortline araç için 15 temmuz teslim tarihi kapora yatırıp opsiyonladim bugün bayiyi aradığımda aracın agustos veya Eylül de teslim olacağını aracın halen üretilmedigini polo araçlarda üretimde yaşanan sorundan dolayı belirtilen tarihler de teslim edebilceklerini bildirildi bu ay polo araç teslimatı bekleyen veya aynı sorunu sıkıntıyı yaşayan oldu mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polo77777 -- 6 Temmuz 2020; 14:28:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bubblesort B kullanıcısına yanıt
    Bunun kullanıcıya yani kasko yaptırana nasıl bir zararı var ya da yapılacağı iddia edilen değişikliğin faydası ne olacak? Prim ödemesi mi yüksek çıkıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polo77777

    Merhaba Haziran ayı başında Vw Polo 1.0 tsi DSG comfortline araç için 15 temmuz teslim tarihi kapora yatırıp opsiyonladim bugün bayiyi aradığımda aracın agustos veya Eylül de teslim olacağını aracın halen üretilmedigini polo araçlarda üretimde yaşanan sorundan dolayı belirtilen tarihler de teslim edebilceklerini bildirildi bu ay polo araç teslimatı bekleyen veya aynı sorunu sıkıntıyı yaşayan oldu mu
    Fiyat kaça anlaşmıştınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslimat tarihindeki güncel liste fiyatı üzerinden 157800 TL guncel liste fiyatı idi geçen ay liste aynı kalırsa 157500 e anlaşmıştık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25782579258025812582
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.