Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2024 (14661. sayfa)

19 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 111 Misafir (10 Mobil) - 116 Masaüstü14 Mobil
5 sn
297.017
Cevap
4.791
Favori
48.323.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1073 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #2
Giriş
Mesaj
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Benim matematik yandı nasıl oluyor, Euro 40 olunca kabaca %15 değerlenecek demek, 6 ay faizden nette 25 alsan nasıl oluyor o cidden 1 milyon üzerinden hesaplar mısın? Bizde satalım yani arabayı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sungur16 kullanıcısına yanıt
    Boş kırpılmış c02 dedikleri Allure paketler bunlar. Gt yi 1830 dan aşağı bulamazsın. O da istediğin renk değil beyaz ve kırmızı şu an indirimde. Gerçi kasa tasarımı iyi olduğu için her renk yakışıyor arabaya. Selenyum gri en çok satılan renkmiş. Bir arkadaş peugeot alan şu an 500 bin zararda demiş, içtiği çaya kolonya mı karışmış nedir? Yok böyle bir durum. Her araç trafiğe çıktığı an ikinci el muamelesi görür ama böyle bir değer kaybı hiçbir araçta olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5510gokhan kullanıcısına yanıt

    bu yeni güvenlik paketi zorunluluğu temmuzda fiyatları arttırır mı acaba

  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Turkiye de üretici firmalar , kendi enflasyonunu peryodik maliyetllere yansıtmak zorundadır , sonucunda satış olmadığında.eleman.cikarmaya başlarlar ,ithal ciler ise şube kapatırlar.hersey döviz kuruma bagli olsaydı , 3 senede 5 kat artan doviz karşılığı hermseyim fiyatı 10.kat artti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ErkanG71 E kullanıcısına yanıt
    Tüm araçlarda sorun olmasi mümkün değil zaten :)
    Öyle olsa kuru tip dsg sorunu olduğunda VW bir daha dsg kullanmıyor olurdu.

    Siz memnunsaniz sizin için sorun yok güle güle kullanın. :) umarım da yaşamazsınız. Zira oldukça can sıkıcı bir arıza. Net sebebi meçhul olduğundan kesin çözüm de üretilmiş değil (arızayı yaşayıp kesin çözüm benim aracımda bulundu diyen kullanıcı varsa Forumda paylaşırsa güzel olur).

    Ve lakin epower da ki "aynı teknik sorun" yaşayan kullanıcı sayısı hatri sayılır yüksek görünüyor. Bu konuda "sorun budur ve şunu yaptık çözüldü" kısmı da henüz meçhul.

    Nissan da diğer markalar gibi sorun yaşayabilir ve çözer.
    Qq ikinci nesil ilk çıktığında CVT sanziman değişimleri çok sik oldu (2013 modeller) 1 YIL kadar sonra problem çözüldü ve 2014 sonrası QQ larda bu sorun yaşanmadı..
    Peki 2013 model qq lrin hepsinin sanzimani değişti mi ta u ki hayır, halen orjinak haliyle 100K üstü kilometrelere gelmiş ikinci araçları sorunsuz çalışmaya devam ediyor.

    Yani sizi. Sorun yasamamamiz bir ölçü değil.

    Bahsettiğim, epower da bir şeyler eksik, iyileştirilmesi gerekiyor ve risk standart bir araca göre biraz. Daha yüksek.. Riski almak kişinin kendi tercihidir.

    Fakat epower arızalarına "kronik" diyebilir miyiz, şu an diyebiliriz gibi duruyor çünkü sorun hep aynı hata ile oluşuyor, benzer semptomlar veriyor ve ülkeden/kullanıcıdan bağımsız aynı şekilde ortaya çıkıyor..

    Bunu Dışında aracın bir eksikliği olduğunu düşünmüyorum (cokcpit tasarımı bence demode ama bu zevk meselesi, klasik bir japon aracı için modern bile sayılabilir. Tasarım anlamında Kötü örnek olarak bkz Honda crv). Ki o tarafı da makyaj ile biraz toparlamış görünüyor qq on ızgara çok yakışmış iç kısım da bir albeni yakalamış. Tabi henüz satışa çıkmadı soracak olan olursa.

    Aşağıdaki ekranı asla görmemeniz dileğiyle keyifli sürüşler dilerim. Yakıt tüketiminiz de şehir içi kullanım işe gayet makul.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 19 Mayıs 2024; 10:43:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Teslayı satın almanın ucundayken vazgeçtim. Araçta çözülemeyecek bir problem var ki benim için çok önemli, koltukları deliksiz deri. Herkes inanılmaz terlettiğinden şikayetçi. Koltuk kılıfları çare olmuyor, anca arabayı beyaz renk+beyaz koltuk+ cam tavan ve yan aynalar güneş filmi + binmeden soğutma şeklinde tolere edilebilir duruma geliyormuş. Sıcak bir şehirde yaşadığım ve quicksilver dışında renk istemediğim için vazgeçtim ben. Ama devlete az haraç verme motivasyonuyla %10luk ötvde her araç eksilerine rağmen alınır.

  • Bulutali B kullanıcısına yanıt
    Hangi bayi iyi fiyat vermiş gibi duruyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • K U N kullanıcısına yanıt
    Keşke Tesla kumaş koltuk alternatifi de sunsaydı. Deri koltuk yazın pişirir kışın dondurur. Koltuk ısıtma ve soğutma fonksiyonu olması gerekiyor. Bunlar da ilave maliyet demek. Standart araca kumaş koltuk koy, deri koltuk opsiyon olsun.Böyle çok daha iyi olurdu.Ayrıca cam tavanında opsiyon olması çok iyi olurdu.Ama Tesla herşeyi bir seferde koyuyor araca. Tek paket. Fakat yeni kasada koltuk sorununu çözeceklermiş. Delikli deri koltuk gelecekmiş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    En son 1914K ve 15K da tescil için alıyorlardı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    Super B en full model Laurin&Klement Cyrstal o paraya mümkünatı olmaz çünkü audi parası istiyorlardı diye hatırlıyorum.Fullden kastınız prestige donanımsa 2.400'den aşağı zor görünüyor.

  • K U N kullanıcısına yanıt

    Hocam sadece koltuğun terletme probleminden dolayı vazgeçtiyseniz gereksiz takıntı olmuş özel tesla kılıflarından alırdınız geçerdiniz çünkü bu fiyat segmentinde en iyisi tesla alternatifsiz ayrıca elektrikli araçlar konusunda da tesla en eski ve en garantör marka yine de hayırlısı olsun.

  • ErkanG71 E kullanıcısına yanıt
    250 tl fazla verip, bunu 7 sn ile gönüllere su serpme girişimi maalesef diğer sebeplerden ötürü yersiz kalıyor.

    1.9 ton araç,neden 1.9 ? yarın varlığı sözkonusu olmayacak bir teknoloji yüzünden 250 kg araç daha ağır.

    e-power,yakıt ekonomisi mi sunuyor dersek?onun cevabı da hayır,zira arada 1 litre var ekonomi sağlanılan. 100 km de 44 tl ,10.000 km de 4.400 tl eder. 10 sene binden 44 bin tl eder anca,ama maalesef 44 bin tl cepte kalmadan ve 10 senesi dolmadan arıza yaşanması kaçınılmaz...

    4x4 mü?maalesef o da hayır.

    motor? 3 silindirli, ama d suv, hımmm,o kadar para verip 3 silindirli d suv alıp sadece 0-100ü 7 sn diye avutmaya tek kalan teselli oluyor.

    umarım 1 .yılınız dolmadan elektronik problem yaşamazsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben anlatayım size yıl sonuna kadar %15 değerlenirse euro araçlarda en fazla %5 değerlenirse %10 değeri reelde düşmüş kabul ederiz.Bu birinci kazanç oluyor.İkinci kazanç ise yıl sonuna kadar %58 faiz veriyorlar ise 6 ayda 58/2 = 29 birde bundan %7'ye çıkarılan stopajı düştüğünüzde 26,97 yapar ama buna birleşik faiz yani her ay nemasınıda ekleyip koyarsanız ortalama %30 yapıyor yani kur artışı %15 kabul edersek oradan da bir reel %15 kazanç elde edersiniz.Yani araçlar Euro %15 değerlenirken %5 değerlenirse toplamda %15 + %10 = %25 toplam reelde araçtan kazanç elde edebilme imkanımız olur.Birde buna 6 ay boyunca araç yürütme maliyeti ve vergi benzeri giderleri eklerseniz dahada fark edebilir.

  • canbaz67 C kullanıcısına yanıt
    Mümkünse hangi bayi ve bilgi paylaşır mısınız ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • astay87 A kullanıcısına yanıt

    Hocam bu durumlar bence çok saçma. 1000 tl ye shine paket c3 veriyorlar. 200 bin kredi çekip bunu almanız çok daha iyi bir tercih olur. Keza 1070e İbiza da çok uygun. Üstelik sıfır faiz de var İbiza da . En azından üretici garantisinde adınıza faturalı aksi bir durumda ederi kadar hak talep edebileceğiniz bir alım yapmış olursunuz .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Equal- E kullanıcısına yanıt
    Peki 6 ay boyunca neye binecek? Yaz dönemi zaten en çok araba kullanilan dönemdir ,insanlar 1 yil calisiyor 2 hafta yaz tatili için,memur filansa en az 1 ay :) hiç araç ihtiyaci olmayacağı senaryoda doğru ancak diğer türlü dengeye gelmesi için 2 aya ihtiyaç var diye düşünüyorum yani 2 ay boyunca araç fiyatlari artmayip satin alma tercih ederse faiz getirisine göre bahsettiğimiz senaryoda başa baş bir durum söz konusu olur.
    Son olarak aylik nemalanmadan bahsetmiştiniz ancak beklentilere göre son çeyrekte faiz indirimi de bekleniyor herşey beklendiği gibi giderse 6 ayda kümülatif %20 kazanciniz olur(faiz indirimi %10 olarak dahil ettim son 3 ay) ,2 ay da araba fiyati değişmesi sene sonu beklenen dahilinde 40 olarak Euro aldim, haliyle Euro artisina paralel araba fiyati da artti paranin tutari da faizden artti fark olarak 0 :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ByPozitif kullanıcısına yanıt

    Konya bayisinde 2023 model var zs luxury plus.


    1240 diyorlardı hocam. Hs sormadık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErkanG71 E kullanıcısına yanıt

    O kütledeki bir araç 7.1 ile geziyorsa bencede memnun olun hocam. Çok çok iyi değer.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skoda dan bugün gelen mesaj, en düşük 2250 olur bence.


    Yukselen prestiji yasayin, Yeni Skoda Superb ile tanismaya hazir olun. Zarafeti ve gucuyle fark yaratacak olan Yeni Skoda Superb, 20 Mayis'ta lansmana ozel fiyatlar ve benzersiz tekliflerle begeninize sunuluyor. Bu tekliflerden yararlanmak ve on talep formunu doldurmak icin 20 Mayis'i ajandaniza not edin. Mersis No: 0-9890-0169-2000015 SKODA H yazip 4933'e gondererek kampanya SMS listemizden cikabilirsiniz. 2123350466 B002




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 19 Mayıs 2024; 11:32:7 >
  • Merhaba;
    Scala 1.5 Premium Fiyat Alan Oldu mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.