Şimdi Ara

Sıfır Araç LPG hk. - Bayii mi Dışarısı mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 45.000 de olan 1.4 hb egea aracım var. Aracı 34.000km de aldım araca lpg ise 22.000 kmde takılmış.


    Nisan ayından bugüne 12.000 klimotre yol yaptım. 2 kere şehir dışı olarak Ankara-Ordu git gel yapıldı onun harici ankara içerisinde kullanılıyor araç. Ayrıca evde 1 tane de 2023 model sıfır aldığımız 1.4 egea cross aracımız mevcut ona lpg taktırmadık çünkü babam lpgden pek hazzetmiyor. Ancak benim araç da olan sorunsuzluluğu ve çekiş de herhangi bir fark olmamasını gördüğü için oda artık lpgye geçme kararı aldı.


    12.000km boyunca lpg kaynaklı herhangi bir arıza, tekleme , gaz yememe gibi hiç bir sorun yaşamadım. Ancak yağ eksiltme mevcut ve bu 5.000 km de 750ml kadar. Aldığımda aracın içerisinde yanlış yağ mevcuttu sonra ben shell helix hx8 koydum ve ondada baya eksiltti. Şimdi ise liqui molly 5w40 yağını tekrardan test edeceğim.


    12.000km lik uzun kullanım verim aracın yol bilgisayarında 6.4 ortlama ve 29 km ortlama hız göstermektedir. Ayrıca telefonda tuttuğum akaryakıt alışlarını kayıt ettiğim uygulamada ise 12.000 km lpg ortlamam 7.3 litredir.


    Ayrıca aracıma dışarda lpg takılmış olup ancak serviste hangi kit takılıyorsa o kit takılmış.


    Sonuç olarak şu yakıt fiyatlarında lpg bence taktırılmalıdır. Ben kendim olsam dışarda araca lpg uygulaması yaptırırdım ancak bu işin ehli olan yerlerde takibi. Afr ayarını özellikle yaptırmanız gerekli ayriyeten .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 24 Eylül 2023; 20:47:57 >




  • Bizim toplum olarak sorunumuz ne biliyor musunuz ?
    Bilmediğimiz konular hakkında ahkam kesmek herseyi ben bilirim zihniyeti benim dediğim doğru anlayışı
    Kendimden ornek vereyim
    2001 model golf
    2008 model accent era
    1999 model mitsubishi carisma
    2019 model toyota corolla
    İlk 3 araci lpg li alip bindim sorun yaşamadım
    Son araci sifir aldim kendim lpg taktirdim 4 yıl sorunsuz şekilde benzinden farksız 40 bin km yaptım lpg kiti taktirdiginda 3 bin liraydi şimdi 20 bine yakın fiyati var
    Lpg yi taktirdigimda tam hatırlamıyorum ama 2.5 lira belki daha ucuzdu
    Lpg takınca bazımlari düzenli yaparsaniz afr ayari yaptirisaniz araçla drag yapacağınız zaman düğmeye basarak benzine gecirirseniz yani bilinçli olursanız bol bol gezersinuz kafanız rahat olur gözünüz ibreye gitmez satarken de lpgli arac daha hızlı ve üst fiyata gider ülke şartlarını goz ardı etmeyin kendinizi alıcının yerine de koyun öyle aslan besleyen yemini düşünmez lafları hikaye o lafı diyen zengin burda zugurtler içinde yorum yazmaz emin olabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • haklısınız hocam,

    aslan besleyen lafı en azından 1.3 tce için geçerli olmalı, 1.4 motor için kimse aslan demesin

    inşllah bulduğum iyi bir ustada brc veya atiker taktırmaya karar verdim

  • ikinci el lpg takılmış araç alırken yaklaşımınız nasıldı hocam?

    sanayide kim bilir hangi usta takmış vsvs gibi bir güvenilmezlik yarattı mı sizde?

    aradığım bazı bayiler, brc'de afr ayarı yok, afr yol ayarı abartılcak birşey değil gibi şeyler söylüyor. Candan mühendislik videoları beynime işlediği için direk o bayiden soğuyorum ama bazı ürün tanıtımlarında da gördüm şu modelde afr ayarına ihtiyaç yok gibi şeyler

  • birkuşgibi kullanıcısına yanıt
    Araç çok yeni bir araç olduğu için problem etmedim etmedim. Takan yeri de problem etmedim çünkü afr ayarı ve montaj da bir sıkıntısı varsa düzeltecektim. Ankara’da quattro Garage adlı yer candan mühendislikten daha eskiler ve işlerinde çok iyiler onlara aracı aldıktan sonra götürdüm ve incelettim önemli bir problem çıkmadı afr ayarında ise aracım çok zengin çıktı ayar yapıldı ve şuan mis gibi kullanıyorum. Masraf etmeyi kabul ederek aldım afr ayarı yeterli oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • konuya lpg li araç kullanmayan herkes yorum yapmış. yok 2 lira yakıyormuş vs vs.

    bende lpg li, dizel ve benzinli araç mevcut.


    lpg li araç haftanın 7 günü işe git gelde kullanılıyor.

    16,39 dan gaz alıyorum. 1.19 ile 1.25tl arası yakıyor. günlük 20km yapıyor.

    araç ise 1.33 corolla.


    yukarıdaki yorumları okudum herkes kendi vicdanını rahatlatmış :D


    dizel aracım 2.2-2.5tl yakıyor km başı.

    benzinli aracım ise yaklaşık 4tl yakıyor km başı.


    belki 20 yıldır LPG aracımız hep oldu LPG uyumlu motor olduğu sürece sanayiye uğramazsınız.

    HONDA CR-V 8 yıl bindik 1 kez bile LPG den dolayı sanayiye uğramadı.

    ford fiesta 4 yıl bindik sanayi yüzü görmedi.

    arada bir sürü araba gelip geçti lpg den dolayı sorun yaşamadık.


    orjinalini bozuyorsun felan hikaye. fazla km yapıyorsan aracı ekonomik hale getirmek zorunda kalıyorsun. malesef ülkemizin şartları bunu gerektiriyor.


    evine aylık 60-70 bin tl giren tanıdığım bile geçen hafta tüp taktırdı :)





  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

    hocam gruplarda ve çevremde lpg sponsoru/tanıdık usta arıyorum,

    candan mühendisliği senelerdir takip ederim en ucuz aldığım yerden +2 bin tl daha yüksek fiyat verdi, bu fark önemli olmasa da candan mühendislik 70 km uzaklıkta, git gel 140 km ve 4 saat alır köprü trafiği.

    basit bir şey olsa ben nasıl işimi gücümü bırakıp 4 saat harcayacağım, sırf bu sebepten tercih etmek istemiyorum. Candan Mühendislik ve Üçel mühendislik ikisi de karşıda kalıyor.

  • birkuşgibi kullanıcısına yanıt

    ankara da olsa 2-3 yer önerirdim hocam istanbula hakim değilim.


    Hocam sadece bir kez taktırmak için gideceksiniz bir de 1000 km yaptıktan sonra ayar için gideceksiniz sonra yolunuz bir daha düşmez. montaj da vs problem olmadığı sürece.


    toplamda 2 defa gideceksiniz.


    ben 9 ay önce taktırdım.

    1 gün montaj işi sürdü ( aracı 1 gün bıraktım )

    tüm evrakları bana teslim etti

    tüvtürk randevusu aldım

    muayene sonrası notere gidip ruhsata işlettim.

    1000km yapıp ayar için tekrar ustaya gittim 9 aydır problem yaşamadım şükür.

  • Ben Egea'ya yetkili serviste 2021'de 6 bin liraya mı ne taktırdım. Dışarıda yarı para idi.


    AFR ayarı yapmıyorlar onu söyleyeyim -belki şimdi değişmiştir-


    Ha ben garanti bozulmasın diye yaptım ama sonra bakım parası çok afaki çıkınca garantiyi bozdum. Hiç de sıkıntı olmadı. Zaten Egea sorunsuz bir araç + atmosferik motor zaten problem yapmıyor. Bu arada araç komple garanti dışına çıkmıyor motor aksamları çıkıyor sadece. Dışarıdan bazı firmalar LPG taktırırken garanti seçeneği sunuyor ek ücrete -ama ne kadar verimli çalışıyor inanın bilmiyorum-

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim hocam

  • Willian kullanıcısına yanıt

    hocam 1.4 egea cross almak üzereyiz ancak babam sanayideki ustalardan da öğrendiği 1.4 egealar gitmiyor ve yağ eksiltiyor laflarından dolayı çekiniyor.


    ben motul xcess 5w40'ın eksiltmeyi azalttığını duydum. sizin liqui molly tecrübeniz ne durumda şu an ? en kötü ihtimalle 4 litrelik yağ kutularının 3.2 litresi bakımda eklendikten sonra kalanını bir sonraki bakıma kadar azaldıkça arabaya eklerim diye düşünüyorum ancak çekince var tabi ki çünkü ucuz araba değiller.


    ayrıca biz de ankaradayız ve yokuşlu bir bölgede yaşıyoruz aracın çekiş performansı nasıl ve güncel lpg ile kilometrede kaç lira yakıyor ?

  • Project Cupertino kullanıcısına yanıt

    Merhabalar liqui molly konusunda size geri dönüşü cuma günü yapabilirim çünkü 1400km lik uzun yol ve Karadeniz rampalarında aracı test etmiş olacağım. Ancak daha öncesinde 2000km lik ankara_kastamonu gidiş dönüş ve Ankara şehir içi full kullanımda hiç yağ eksilmedi araç. Döndüğüm de kontrol edeceğim. Shell hx8 adlı yağda 2500km de bariz eksiltme meydana geliyordu. Hatta 4 litre yağ yetmiyordu. Ayrıca motul yağı bende duydum ancak daha çok sevdiğim liqui molly denemek istedim.



    Yakıt tüketimi konusunda ise Ankara-samsun arası 410km de 480tl LPG yaktı. LPG fiyatı 16.83₺ idi. 7.0 litre uzun yol tüketimi gibi bir değer var. Şehir içinde ise 7.0-7.8 arası bir tüketimi var. Aracı aldığımdan bu yana verileri kayıt ediyorum. Araç yol bilgisayarında ortalama tüketim 13.500km de 6.5 litre gösteriyor. LPG de 13.500km ortalama 7.3 litre bir ortalamam mevcut.


    Çekiş konusunda araç 1-2-3-4 de devirli gidersen yeterli oluyor ama 5 ve 6 da ölüyor. Rampa gördümü araç sanki ruhu çekiliyor. Araç ağır 1300kg olduğu için çekmemesi çok normal. Ankarada şehir içinde benş bulunduğum bölge düz genellikle sıkıntı yaşamıyorum ancak uzun yola çıktığımda performans eksikliğini çok hissediyorum. Yakıt tüketiminin az olması benim için çoğu eksisini kapatıyor açıkcası.


    Son olarak bizde 2 adet egea var. Birisi 2023 model cross urban benzinli diğeri 2021 az önce anlattığım araç hb urban. Benzinli cross her gün demetten çankaya yıldıza gidip geliyor ve ortalama tüketimi 6,7 hiç şehir dışı görmedi o araç 6500 km de olup yağ yakma problemi şuanlık yok o araçda.


    Son olarak egea alacaksanız kesinlikle benim de cross da da bulunan pedal commander cihazından satın alın araç çekişi çok fark ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 30 Kasım 2023; 9:8:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.