Şimdi Ara

Sıfır aldığım dual ramlar sıkıntılı çıktı .ddr5 Trident z5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vatan Bilgisayar'dan G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 siyah DDR5 6000MHz CL32 RAM aldım. DDR5 4800MHz RAM'larimi satıp bunu aldım.

    RAM'larin ikisini de takıp açtım. Siyah ekran geldi, BIOS'a girdim. Sonra reset atıp masaüstüne geldim. 32 GB olarak görüyordu ama 4800 MHz olarak çalışıyordu. 1 dakika geçmeden bilgisayar kapandı ve bir daha açılmadı. Her açtığımda ekrana görüntü gelmiyor ama RAM'larin ışıkları yanıyor. Sonrasında tek RAM'i çıkarıp bilgisayarı açtığımda açıldı.

    BIOS'u güncelledim ve tek RAM olarakdan 6000 MHz olarak çalıştı. Xpm açıktı. Diğer RAM'i de taktığımda tekrar açılmıyor. 2. ve 4. slota takıyorum. Sonrasında çalışan RAM'i çıkarıp diğer RAM'i aynı slota taktığımda tekrar görüntü gelmiyor ve bortun üzerinde kırmızı RAM lambası yanıyor.

    Anlamış oldumki diğer RAM arızalı. Vatana götürdüğümde garantiya değişime göndereceklerini ve 2 haftaya sonuçlanacağını söylediler. Şans işi. Böyle bir şey ile karşılaştınız mı acaba arkadaşlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Normal bi durum

    2019 da ryzen 3000 sistem dizdiğimde trident z ramler dizmiştim kırmızı gri olan, 3200mhz cl16 ramlerdi dual olarak. Sistemi açtığımda boot etmiyordu görüntü gelmiyordu ve ledlerden birisi yanıyordu (ya ram ya da cpudu sanırım)

    3-4 kere restart attıktan sonra boot ediyordu veya bazen 1-2 kere restart attıktan sonra boot ediyordu.

    En son aç kapa aç kapa yapmak zarar vereceği için vatana gönderdim bende. Hem ramleri hemde işlemciyi değiştirmişlerdi ve sorunum çözülmüştü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Ramlarım 4800 MHz di benim . Şimdi buna geçeyim dedim .bakalım gelince görücez

    Muhtamel ram arızası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stetra -- 29 Ocak 2024; 15:58:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    işlemci aaynı ram de gskill diyse birebir aynısını aynı yıl ben de yaşadım. Parti sorunlu olabilir. Gskill garantiye gelince hızlıca çözerler adını unuttum ama süperdi servis. iletişime geçip yenisini gönderdiler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

    Sizce de ram sıkıntılı değilmi. Bende öle tahmin ettim.para iadesimi değişim mi dedi. Değişim dedim .inşallah gelecek üründe sıkıntılı olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şans işi ram sıfır olsa da sorunlu olabiliryor.Gskill ares blue belleklerden almıştım am3+ fx8350'li pc'de çalışırken rasgele mavi ekran veriyordu intel haswell sisteme taktım normal gibi duruyordu ama bu şeferde ekran kartı sürücüsü çöküyor ardından pc kilitleniyordu bazen nadirde olsa mavi ekran veriyordu.Ganratiden güç bela bxl ripjaws kırmızı model ile değişim yapmıştım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.