Şimdi Ara

Siemens Wm12s765tr Çamaşır Makinesinin Paslanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    2014 yılında siemens yetkili bayisinden aldığımız ürünlerden çamaşır makinemiz banyoda suya maruz kalmamasına rağmen garanti uzatma hizmeti sonrası paslanmaya başladı. Yetkili satıcı bize ürünleri tercih ederken (çamaşır+bulaşık makinesi ve buzdolabının) yurt dışı üretimi olduğu için ülkemizde üretilen cihazlardan daha sağlam olduğu yönünde bilgi vererek o dönem satışını gerçekleştirdi. Çamaşır makinemizi o dönem inox almamızın bize gereksiz pahalı olacağını belirterek beyaz renk seçmemizin daha doğru olduğu ve yurt dışı siemens ürünlerin de paslanmaz çelik kullanıldığı bilgisi ile ürün satışı yapıldı. (Modelleri belirlerken forumdan Çetin beyin kullanıcılara önerdiği modelleri baz alarak yol aldım o dönem) Bunca yıl kullandık hiçbir sorun yaşamadık ama geçtiğimiz hafta banyoyu paspaslarken cihazın ön kapağında paslanma görünce çağrı merkezini aradım. Cihazlarımızın garantisi ve garanti uzatma hizmetinin sona erdiği açıklandı.(Bunu biliyordum çağrı merkezini ararken)

    Cihazın durumunu dile getirdiğim de kayıt açtılar ve tüm gövdenin değişmesi gerektiği açıklandı ve 2720 TL fiyat verildi.

    Cihazın her ne kadar çamaşır makinesi de olsa su içerisinde çalışmaması ve bir araba gibi su ile yıkanıp temizlenmediğini düşününce ürünün paslanması mantıklı gelmediği için markanın kurumsallığına güvenerek sikayetvar.com üzerinden resimleri ekleyerek şikayet oluşturdum. Gün içerisinde arayarak servis yönlendirelim servis teknisyeni incelesin bilgisi verildi. Ertesi gün yetkili servisten çalışan evimizi ziyaret ederek cihazın çalıştığı yeri ve paslanmaya ait gerekli resimleri çekti. Bilgi fişi bıraktı sizi arayarak bilgilendirecekler ama bu tür durumlar ücretli olarak ilerliyor gibi bir cevap ile ayrıldı. 02.01.2023 tarihinde sonuç olarak arandık. Müşteri temsilcisi arkadaş değerlendirmenin yapıldığını. Paslanmanın olduğu yerin sac malzemenin bittiği yerden olduğu için bunun olabileceğini, kullanıldığı yeri net bilemedikleri için ve kullanım süresinden dolayı bunun olabileceği gibi yuvarlak cevaplar vererek 500 Lira gibi bir ücret e gerekli parçanın değişebileceğini iletti. (Gelen servis danışmanı tüm gövde yerine sadece ön bölümün değişebildiğini ve bunun 900 Lira gibi bir tutarlara denk geldiğini cihazı kontrol etmeye geldiğinde dile getirmiş idi)

    Nitekim ürünün sac malzemesi bu noktada bitmiyor burada kıvrılıyor eklediğim resimlerde de görünmekte. Gelen servis ortamın ve sorunun net anlaşılması için resimler çekti zaten. Malzeme burada bitiyor olsa bile ürünün o noktadan paslanması demek yine malzeme ve koruyucu boyadan kaynaklı olduğu görülüyor paylaştığım resimlerde.

    Cihaz 10 yıl olmadan su görmemesine rağmen paslanmış olması nedeniyle markadan destek bekledim ama boşa çıktı. Bu süreçte gördüm ki siemens ürünlerin de bu sorunu aynı noktadan olmasa da farklı yerlerden paslanma yaşayan insanlar var. Markayı uluslararası bir firma satış sonrası desteği Türkiye de duyulmuş ve büyümüş firmalardan farklıdır diye tercih ettik ama sonuç bizde hüsran. Markayı tercih edecek arkadaşların ya inox tercih etmesini bizim gibi beyaz seçerlerse bu tür durum yaşamaları ihtimal dahilinde olduğunu bilmesini dileğiyle paylaşıyorum bu tecrübemi. #siemens #siemensçamaşırmakinesi #çamaşırmakinesi #Wm12s765tr

    Siemens Wm12s765tr Çamaşır Makinesinin Paslanması


    Siemens Wm12s765tr Çamaşır Makinesinin Paslanması


    Siemens Wm12s765tr Çamaşır Makinesinin Paslanması

    Edit: Resimlerin eklenmesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.U.Y. -- 3 Ocak 2023; 11:38:45 >







  • Mahmut bey merhabalar.

    Söz konusu yer çok ufak, şahsi fikrim parça değişimi için rakam çok afaki değil yaptırılabilir veya bir zımpara ve oje ile de oradaki paslanma ilerlemesi kesilebilir gibi.

    İsterseniz bir konuşalım uygun zamanınızda arayabilirseniz, selamlar.

    Eklenti: Bu arada WM12S765TR zamanının en mantıklı modeliydi şuan olsa yine ona yönlendiririm cidden çok güzel makine o yüzden de bu sorunu çözümlemenizi canı gönülden isterim uzun dönem sorunsuzca kullanırsınız umarım.

    Serdar Çetin
    05533976676



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shopsiemens -- 3 Ocak 2023; 14:5:33 >
  • Cevap için teşekkürler Çetin bey konu hakkında size whatsapp üzerinden 28.12.2022 dekonu hakkında şikayetimizi ileteceğimiz bir mail adresi var mı diye yazmıştım. Resimde görünen bölüm başlangıç gibi görünse de telefonun ışığı ile plastik kapağın arasından bakıldığında plastiğin kapattığı bölümde paslanma devam ediyor. Zımpara ve boya tabiki de çözüm ama cihazdan memnun olduğum ve kullanmaya devam etmek istediğimi düşününce pasın devam etmesini engellemek için plastik parçanın sökülüp o bölümün tamamen zımparalanması ve boyanması yada parçanın değişmesi en doğru çözüm. Otomotiv sektöründen bu durumu biliyorum ki paslanmaya başlamış bölüm kanserli organ gibidir ne kadar zımparalansa da o bölüme özel boya yada paslı bölüm kesilmesi en köklü çözüm. Cihaz sürekli nemli bir ortamda kullanılsa lavabo altında olsa üzerinden su aksa yada deterjan bölümünün altından olsa (şikayetim üzerine incelemem de siemens ve diğer markalarda bu şikayet fazlasıyla yaşanıyor) bir ihtimal derim. Burada boyama hatası dışında bir sebep göremiyorum ben açıkcası. Markanın satış sonrası destek konusu sınıfta kaldı benim gözümde. Bu saatten sonra almam almayı düşünene de servis sürecindeki olumsuzluğu dile getirmekten de çekinmem. Müşteri temsilcisinin eşime dile getirdiğine bakarsak darbe yok, nem yok, su yok pas var. Sebep cihazın yaşı  





  • Makinenin bir şekilde nem veya su gördüğü açık.

    Fabrikasyon hata olsa daha ilk zamanlarda paslanmaya başlaması beklenir. Nitekim üretim hatalı bir paslanma olsa bile HİÇ BİR MARKA gövde paslanmasını (isterse daha alındığı ilk haftada paslansın) garanti kapsamında kabul ederek işlem yapmaz.

    Yani bu olayda servise, markaya sorumluluk yüklemek anlamsız.
  • ufak bi zımpara ve sprey boya ile halledilir . çok büyütülecek bi sıkıntı değil

  • Banyoda kullanılan makineler için gayet doğal bir sonuç.

  • M.U.Y. kullanıcısına yanıt
    Merhabalar tekrar.
    Hocam Serdar benim ismim :D soyadım Çetin :D:D

    Makine ile ilgili 500 Tl gibi bir masraftan kaçmayalım o halde. Yanlış anlama günümüzde servis gelip arıza söylemek için 175 Tl gibi bir ücret aldığını düşünürsek 500 tl ile sorun çözümlenecek ise yaptırın geçin bir yemek masrafı kadar para bile değil makine olarak cidden güzel model. Ayrıca pas sorununu bırakın ilk defa sorun duyduğum bir model zamanında ciddi satılan bir üründü.

    Rakam çok dert edilecek bir tutar değil canınızı sıktığınıza değmez. Ayrıca çok konunun çözümlendiğini gördüm servis tarafından sizin özelinizdeki duruma yorum yapamam yanlış anlamayın benim işim bunları tespit etmek değil uzman da değilim. Lakin ben olsam cidden şimdiye halletmiştim verip parasını.

    Selamlar.

    Serdar Çetin
    05533976676
  • Böyle bir başlık geçmişte malum sözlükte görmüştüm. Banyoda kullanılan çamaşır ve kurutma makinaları doğrudan suya maruz kalmasa da ciddi neme maruz kaldıkları için paslanma kaçınılmaz diye garanti dışı bırakmışlardı. Başka bir firmaydı sanırım. Sizinki 2014-2022 eğer sürekli banyoda kaldıysa iyi dayanmış gibi. Geçmiş olsun. Umarım sorununuzu çözersiniz.

  • o makinenin aynısını 2010da kullanmaya başladım. dolapları revize ederek kurulumunu mutfağa yaptırdım. 13 senedir kullanıyorum ve nokta pas yok.

    şimdiki makineler bu kadar kaliteli değil, cihazı banyoya koyarak büyük hata yapmışsınız bence. bu nem problemi yarın birgün f57 invertör hatasınada neden olabilir aman dikkat. !

  • Arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce cihazın ön gövdesi firma tarafından değiştirildi. Linkedin üzerinden ulaştığım müşteri hizmetleri yöneticisine durum hakkında bilgi vermem üzerine tarafıma dönüş sağlandı ve çözüme kavuştu yaklaşık 10 gün içerisinde (parça siparişi tedariği servisin programı vs) Konu 500 lira yada konu içerisine cevap yazan siemens markasının satışını yapan arkadaşın akşam yemeği parası gibi lanse ettiği durum değil. Konu öncelikle markanın ve satıcının ürününün arkasında durması. Satışta belirtilenden farklı bir durum doğması (paslanmaz çelik bilgisi var ortada). Yurtdışında bu konular belirli standartlara bağlıdır. Ülkemizde bu uygulamalar ne yazık ki yasal boşluklardan dolayı açık.

    Buraya dönüp yazmamda ki amaç cihazı kullandığınız ortamdan eminseniz hakkınızı arayın sayın tüketiciler.

    Para kolay kazanılmadığı gibi yanlış bilgi ile satıp geçen marka fanboyluğu yapan satıcılar nedeniyle mağdur olmamak ve markaların servislerinin ticari çıkarları doğrultusunda verdiği kararlardan zarar görmemek için yabancı siteleri de incelemek doğrusu olacaktır.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.