Şimdi Ara

Siemens buzdolabı ve servis anlayışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski buzdolabımın bozulmasının ardından 01/02/2014 tarihinde siemens KG58EAW30N buzdolabını maalesef satın aldım. Ertesi günü soğutmadığı gerekçesiyle servisi çağırdım. İlk yorumları motoru aşağıda olduğu için üst bölmeleri tam soğutamayabilir oldu. Israr edince 3 gün sıcaklığını ölçtüler bir sorun olmadığını söylediler.
    1 hafta sonra dijital termometre satın alıp ölçtüğümde üst rafının 9 ile 12 derece arasında değiştiğini gördüm.
    444 lü numaralarını aradığımda benim ölçüm yapmayı bilmiyor olabileceğimi servis elemanlarının gelmesi gerektiğini söylediler. Bu kez yeni bir servis geldi 3 günlük ölçüm sonunda soğutmadığını tespit ettiler.
    Tam çok şükür derken firma yetkilileri beni arayarak istanbuldan teknisyenin de görmesi gerektiğini söyleyerek 1 hafta sonrasına randevu verdi.
    Bugün 26 mart ve teknisyen gelmesi gereken saatte gelmedi. 17 den sonra uygun olabileceğimi söylesemde ne arayan ne soran var. Benim tavsiyem siemens ve servisinden uzak durmanız yönünde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tahlihsiz bir durum olmuş hocam ama teknik servis konusunda ne yazıkki bütün firmalar aynı premium markaları bir kenara bırakırsak tabiki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorunları muadili Profilo da yasadim servis anormallik olduğunu kabul ettiği halde genel merkez normal dediği için o şekilde 2 yıla yakindir kullanıyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorun yeriyle ne alakası var yahu.

    Evaporatör demeye çalışmış herhalde...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. türkiye de servis ağı yönünden kuvvetli olduğunu düşündüğümüz bir markanın sizi mağdur etmesine üzüldüm.
    sikayetvar sitesinde de durumunuzu paylaştınız mı bazen etkili olabildiğini duydum.
    Burada paylaşarak bizleri uyardığınız için de teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: karti

    Tahlihsiz bir durum olmuş hocam ama teknik servis konusunda ne yazıkki bütün firmalar aynı premium markaları bir kenara bırakırsak tabiki

    Not: servisi yaygın ve iyi olan premium markalar hangileri öğrenebilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paries -- 11 Nisan 2014; 8:54:59 >
  • Bu tür konularda lütfen hakem heyetine başvurunuz urunun degısımını talep edınız veya ıadesını hakem heyetı %99 son kullanıcıyı haklı goruyor ozellıkle alamadıgınız servıs hızmetı oldugunda taleplerınızı ılgılı fırmalara dayatıyor ama ulkemızde bunu ınsanlarımız yapmadıgı ıcın yada cok az kısmı yaptıgı ıcın fırmalar servıs ve urun kalıtelerıne yatırım yapmıyor çok az fırma var malının arkasında duran sızı magdur etmeyen yanı sıfır hata mı dersenız o yok malesef dunyada olamazda
  • Siemens Kg58eaw30n buzdolabını maalesef ben de satın almış oldum. Keşke forumları önceden okumuş olsaydım. Buzdolabının arka tarafında raflarda sürekli su damlaları var. Altın kalan yiyecekler de nemleniyor. SIEMENS markadır, sorun çıkartma, kalitelidir diye bu buzdolabını seçtim fakat çok pişman olduk. Yüyecekler hızlı bir şekilde çürüyor. Bir de dolap kapağı kolay kapanmıyor. Mutlaka son ana kadar elinizle kapatıp, kapanıp kapanmadığını kontrol etmek gerekiyor. SIEMENSin bu modelini alırken gözönünde bulundurmanızı isterim.
  • Tam low frost alma arefesinde bu konuya denk geldim ve kafa 1500 oldu, arcelik nofrosta kaydı aklım tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.